• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tipkate li sa svim prstima?

pesic.marko94 kaže:
Ja sam naucio sam, tj burazer mi je rekao da prsti idu na
asdf jkl;

ja sam se naučio na nekom besplatnom programu sa Enter-ovog cd-a još davno, nisam nikad završio "tečaj" ali dovoljno brzo pišem i ovako.

ja kuckam sa dva prsta na lijevoj i tri na desnoj ruci (iako je mali prst samo za ENTER).Na 50 % :sigh

Ja sam naucio za doslovno 2 dana tipkati ispravno. Prije toga sam kucao godinama ko pocetnik i jedan dan instalirao neki program i on te trenira, kucaj fffffdddd, pa sad fdfdfd, pa sad hbhbhb, i nakon 2 dana samo nastavis pisati pravilno. Sporiji sam bio 5 puta nego kucajuci nepravilno ali sam nastavio tako chatati i pisati i nakon 20tak dana sam dosegao level svog bivseg nepravilnog kucanja. Sada kucam 60 rijeci u minuti gledajuci u monitor.

Ace_ kaže:
Ja sam naucio za doslovno 2 dana tipkati ispravno. Prije toga sam kucao godinama ko pocetnik i jedan dan instalirao neki program i on te trenira, kucaj fffffdddd, pa sad fdfdfd, pa sad hbhbhb, i nakon 2 dana samo nastavis pisati pravilno. Sporiji sam bio 5 puta nego kucajuci nepravilno ali sam nastavio tako chatati i pisati i nakon 20tak dana sam dosegao level svog bivseg nepravilnog kucanja. Sada kucam 60 rijeci u minuti gledajuci u monitor.

Lol, i ja sam isto tako naučio pisati. Iako sam s vremenom opet razvio neki svoj, polupravilni način tipkanja, i ja sam krenuo sa nekim programom koji te tjera da pišeš takve neke šeme tipa asasasasasa, fdfdfdfdfdf, hjkjhjkjhkjhkjhkj i s vremenom sam počeo tipkat sa "svim" prstima (ne koristim palac i mali prst od desne ruke)

Heheh Ja tipkam ponekada i rukama i nogama :hysterical
Vrlo je vazno nauciti tipkati svim prstima radi brzine i flowa.Nisam koristio nikakav program da to naucim jednostavno doslo prirodno samo od sebe:to_clue

Dok sam u srednjoj na daktilografiji morao tipkati svim prstima i to bez gledanja u tipkovnicu i monitor, onda sam tipkao.

A sada ne, samo s kaziprstom, srednjim prstom i prstenjakom :)

sa svih 10 prstiju i pesnicom kad me ubiju u doti :hysterical:hysterical

Tipkam svim prstima :)
aa i gde da ne tipkam kad imam kompjuter od svoje sedme godine :)

Sa svim prstima. Malo sam zardjao ali dobro.
54 WPM
- Accuracy 92%
= 50 WPM ili 270 karatera u minutu

Po ovome ustedim 3 sata sedmicno u odnosu na prosek haha, ako se kuca 10 sati sedmicno :)

Back
Na vrh