• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stranica + forum

octavia77

Iskusan lik
Tu od
22 Tra 2009
Pravim jednu stranicu www.domena.com u wordpressu i sad bih htio da dodam forum pa da to izgleda www.domena.com/forum, pa sad me zanima koji forum da stavim vBulletin, phpBB ili neki treći. Sa kojim kad se instalira ima najmanje problema.
Također mi je bitno da se mogu ubacivati oglasi kao što je napravljeno na ovom forumu.

Ako imaš para, idi na vbulletin, to je najlakše rješenje, i treba minimalni broj dodataka da bude pravo rješenje.

PHPBB je dobar, al ja ne mogu zamislit da ga koristim out-of-the-box bez plaćanja custom dodataka, instalacije pluginova i skripti, itd...

Ipak sam se odlučio na http://www.mybboard.net/ forum pa ćemo vidjeti.
Puno mi je dati 200$ za vbulletin kad teško da će forum imati više od 700-800 registriranih korisnika pa neznam kolika će biti isplativost.

Po meni najbolji free software za forum je myBB. Čak štoviše, možda malo pretjerujem, ali skoro pa je u rangu s plaćenim softwareom. I sa svakom verzijom je sve bolji, ima dosta pluginova, ima dobrih templateova, podrška je super itd. Sretno s forumom ;)

A inače od plaćenih defintivno vBulletin ili IPB.

Hellas kaže:
Ja bih uzeo SMF.

Po meni:

Od besplatnih SMF (jednostavan je, besplatan i ima puno pluginova i templatea)

Od plaćenih Vbulletin (pluginova, tema...ma ima ih jako puno, admin panel na forumu je je odličan, ima brdo opcija,)

mastaz314 kaže:
Hellas kaže:
Ja bih uzeo SMF.

Po meni:

Od besplatnih SMF (jednostavan je, besplatan i ima puno pluginova i templatea)

Od plaćenih Vbulletin (pluginova, tema...ma ima ih jako puno, admin panel na forumu je je odličan, ima brdo opcija,)

I smf admin panel je skoro svemoguc samo se treba dobro upoznat sa njim.
Imam tri ploce koje gonim na njemu vec tri godine. Nikad problem nikakav sa softwareom.

Ako ides na placeni ja bih isto uzeo vBulletin.

Moja preporuka vBulletin.
Istina, licensa je skupa ali nema bolje skripte za forum. Kao sto je prethodno napisano,uz malo modova forum radi odlicno.
Radim na njemu vec duze vrijeme i prezadovoljan sam.
Sto se tice license. Ja je nisam kupovao nego sam samo roknuo skriptu na net i sto bude. Dogodilo se to da mi nitko nista nije rekao niti me pitao imam li legalno taj forum a kako kazu ako se to i dogodi, jedino sto moram napraviti je kupiti licensu i nastaviti s radom,ako ne vBulletin mi se skida sa hosta. Nitko ne ide u zatvor nitko nije ostecen.A od postavljanja skripte je proslo skoro godinu dana... :D

Matthew kaže:
Moja preporuka vBulletin.
Istina, licensa je skupa ali nema bolje skripte za forum. Kao sto je prethodno napisano,uz malo modova forum radi odlicno.
Radim na njemu vec duze vrijeme i prezadovoljan sam.
Sto se tice license. Ja je nisam kupovao nego sam samo roknuo skriptu na net i sto bude. Dogodilo se to da mi nitko nista nije rekao niti me pitao imam li legalno taj forum a kako kazu ako se to i dogodi, jedino sto moram napraviti je kupiti licensu i nastaviti s radom,ako ne vBulletin mi se skida sa hosta. Nitko ne ide u zatvor nitko nije ostecen.A od postavljanja skripte je proslo skoro godinu dana... :D

Mogu ja staviti piratsku verziju sa svim mogućim plunginovima i 99% nitko nikad neće saznati da je to piratska verzija, ali meni netreba to.
Uostalom već se vrti mybb i za sada sam zadovoljan.

ja bi ti preporucio vbulleting 4.0 beta version.. jednostavno otidi na google napisi vbulleting4.0+rapidshare i skini ga dzabe bez placanja ikakvog novca..Funkcionira fenomenalno.Uz njega dobies blog forum i cms.
Jedina mana je sto je tesko mjenjati layout i boje.vbulleting ima ugraden google ads plugin koji ti pomaze da totalno lako postavis google ads reklame na tvoj forum sto je stvarno jedan veliki bonus!!

Ali ima million tema na internetu koje ti mogu pomoci za take stvari.Ako se nemognes snaci kontaktiraj onda mene!!!:drinking

Vjerovatno vas puno za ovo zna, no početnicima će olakšati porođajne muke kod sinkronizacije foruma sa stranicom (dual logiranje je odlično riješeno).
http://www.jfusion.org/
Isplati se provjeriti ovaj proizvod, ja sam ga koristio kod Joomle i Smf-a, imam samo riječi pohvale.
A podržava sve bolje vrste foruma.

Zdravo. Ja sam na sličan način (mojsajt/forum) na svojoj stranici ubacio phpbb3 ali nisam siguran da ću ostati na njemu pa ga i ne širim. Kad za mene kao početnika phpbb3 nema dovoljno opcija onda šta reći. Jedna od dobrih stvari je što može lako da se poveže sa joomlom. Inače jedan od bitnih faktora kada sam birao forum za mene je bio i prevod, sa kojim opet phpbb3 ima problema jer ako korisnik nije ulogovan onda je samo na engleskom. Mada ako postoji tvrd razlog a i dobra volja, može i forum za koji nema prevod da se prevede. Na kom je forumu internet zarada?

idss kaže:
Zdravo. Ja sam na sličan način (mojsajt/forum) na svojoj stranici ubacio phpbb3 ali nisam siguran da ću ostati na njemu pa ga i ne širim. Kad za mene kao početnika phpbb3 nema dovoljno opcija onda šta reći. Jedna od dobrih stvari je što može lako da se poveže sa joomlom. Inače jedan od bitnih faktora kada sam birao forum za mene je bio i prevod, sa kojim opet phpbb3 ima problema jer ako korisnik nije ulogovan onda je samo na engleskom. Mada ako postoji tvrd razlog a i dobra volja, može i forum za koji nema prevod da se prevede. Na kom je forumu internet zarada?

Hehe, pa pise ti u footeru :waving