• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što je bolje 1 stranica od 1000$/mj ili 10 od 100$ mjesečno?

aleksej kaže:
Čekajte, jedan sajt koji zarađuje $1000 dolara mesečno? O čemu vi pričate ovde? Koliko uopšte učesnika u ovoj diskusiji ima jedan sajt koji zarađuje $500 mesečno? Znate li koliko vremena, truda, rada i ulaganja treba za jedan sajt da bi ga doveli na taj nivo?

Dbomestar, Hellas, I.M. Warrior, ja....nisam zapamtio tko je jos sve ucestvovao u raspravi. Da, znamo. What's your point?

aleksej kaže:
Nema tu šta je bolje. Ne možeš ti raditi sajt o mačkama ako o mačkama ne znaš ništa i ako mačke ne voliš. Gledaj da radiš ono što znaš, onu oblast što te interesuje! Znaš da kuvaš? Napravi blog o tome! Znaš dosta o automobilima? Piši o njima! Graditi kvalitetan sajt je dug i zamoran proces koji u prvih godina dana verovatno neće doneti nikakvu zaradu. Taj isti sajt, podvlačim, ako je kvalitetan, posle 2 godine može da donese neku ok zaradu, recimo 500 dolara mesečno. Ali treba gurati isti sajt 2 godine bez prihoda. Ti ako imaš ciljani sajt, npr. o automobilima, sa 10k poseta dnevno ti ćeš uvek naći oglašivače.

Šta je onda najbolje? Raditi dugoročno. Izbaciti iz glave zaradu preko noći. Može to, ali to je sve kratkotrajno. Ako se usmeriš na zaradu preko noći jedno jutro ćeš se probuditi bez ičega. Ulaži u svoje znanje, znanje koristi na svojim sajtovima, pravi ih da budu pregledni, da se svide posetiocima, daj im razlog da se vraćaju tamo. Nebitno je da li ćeš ti imati 5, 10 ili 100 sajtova, odredi sebi vreme koje misliš da provedeš kod svakog sajta. Jedan ćeš osvežavati svaki dan, drugi 3 puta nedejlno, treći jednom nedeljno, ali ako radiš kako valja od svakog ćeš imati koristi.

Iako vise manje sve sto si rekao stoji, ne kuzim zasto takav stav. Ovo je vise akademska (teorijska) rasprava i kao takvu je treba dozivljavati...

What's your point?

Da je veoma teško napraviti stranicu koja zarađuje $1000 mesečno.

Iako vise manje sve sto si rekao stoji, ne kuzim zasto takav stav. Ovo je vise akademska (teorijska) rasprava i kao takvu je treba dozivljavati...

U duhu akademske rasprave sam izneo i moje mišljenje, ne jedna, ne deset, nego onoliko stranica koliko tebi odgovara, na kojima možeš raditi kako treba (a ne dizati domene i ostavljati ih posle mesec dana "rada), i naravno sve raditi kvalitetno.

Mislim da je stvar relativna i kljuc je u pitanju KAKVE su to stranice.
Kako i aleksej kaze, tesko je napravit stranicu koja zaraduje $1000 mjesecno. Ima pluseva i minusa. Obicno ako je stranica koja zaraduje $1000 vjerojatno je i veca, kvalitetnija, sigurnija. Tako da ona izjava da ne stavljate sa jaja u istu kosaru je istina ali ne nuzno. 10 stranica od $100 su mozda manje kvalitetni minisajtovi i ako su svi radjeni na isti kalup moze se desit da sa jednom nadogradnjom Google algoritma (ako je primarni izvor posjete Google) da svih 10 nestanu. Ako su svih 10 sajtova radjeni na 10 razlicitih strategija, svaki sa svojim izvorom posjete onda bi to bilo ne stavljanje svih jaja u istu kosaru. Ovako ako su 10 istih vrsta sajtova onda nemam previse sigurnosti i cak bi rekao da u tom slucaju sajt od $1000 mj. je bolja stvar pod pretpostavkom da je taj sajt i kvalitetniji.

Previse je tu pretpostavki i varijabli da bi se moglo odgovorit precizno sta je bolje. Na kraju krajeva opet ovisi kako netko radi. Netko ce vise zadovoljstva naci radeci 1 sajt stalno ga poboljsavajuci dok ce nekome puno bolje ici stancanje manjih sajtova tako da treba uzeti u obzir i psihu, karakter osobe u obzir.

Ma onaj ko nagura sajt na 1000$ mesecno ce da zna i kad mu opadne sajt sta da radi :D

Evo ja sam pocetnik u i.m marketingu do sad sam radio upload :) pa sam resio malo da krenem da gradim ali bas se razmisljam dal 1 sajt ili 10 za pocetak ali opet za 1 sajt treba 1 domen za 10 treba 10 domena nije li to mnogo za pocetnike?

sasa037 kaže:
Evo ja sam pocetnik u i.m marketingu do sad sam radio upload :) pa sam resio malo da krenem da gradim ali bas se razmisljam dal 1 sajt ili 10 za pocetak ali opet za 1 sajt treba 1 domen za 10 treba 10 domena nije li to mnogo za pocetnike?

Nekada je, da bi zaradio, potrebno i da uložiš. Što se tiče broja sajtova Aleksej je u jednom od prethodnih postova lepo rekao:

Ne jednu, ne deset, nego onoliko stranica koliko tebi odgovara, na kojima možeš raditi kako treba (a ne dizati domene i ostavljati ih posle mesec dana "rada), i naravno sve raditi kvalitetno.

Da li je potrebno bolje objašnjenje od ovog?

@sasa037
Jbg da si bar pročitao šta je sve napisano u ovoj temi ti ne bi postavio to pitanje. Čitajte ljudi!

Uvek procitam temu pre nego sto pitam ali ima raznih misljenja i stavova pa ako ja postavim to pitanje dobijem mozda 5-6 razlicitih odg i onda trazim koji mi najvise odg ali i da je efikasan a ne samo da lepo zvuci.U jednoj temi se kaze kreni sa 30 sajtova u jednoj 10 ti kazes kreni sa koliko ti odg eto tvoj odg je mozda i najzanimljiviji.

Niko, ali NIKO ti ne može reći šta da radiš, kako to ne shvataš. Evo ja ti kažem - pokreni 20 sajtova, Dovedi svaki do 1€ dnevno na Adsense. To je 20€ dnevno. Lepa zarada? Hoćeš li me poslušati? Naravno da nećeš. Dvadeset sajtova je ogroman posao. Treba imati ideju za 20 sajtova, treba biti siguran dal će i kad će uopšte oni donositi taj 1€ dnevno. Treba raditi na tim sajtovima. Treba dodavati sadržaj, pisati tekstove, raditi link building.

Zašto slušate druge kad su ovakve stvari u pitanju? Shvatam da pitate nešto tipa - da li je bolje da nabijem 1000 linkova iz profila ili 10 sa related sajtova, ali zašto pitate nekog bukvalno šta da radite? Pa niko vam neće odati tu "tajnu", kako zarađuje i šta radi. To morate sami da pronađete.

aleksej kaže:
Niko, ali NIKO ti ne može reći šta da radiš, kako to ne shvataš. Evo ja ti kažem - pokreni 20 sajtova, Dovedi svaki do 1€ dnevno na Adsense. To je 20€ dnevno. Lepa zarada? Hoćeš li me poslušati? Naravno da nećeš. Dvadeset sajtova je ogroman posao. Treba imati ideju za 20 sajtova, treba biti siguran dal će i kad će uopšte oni donositi taj 1€ dnevno. Treba raditi na tim sajtovima. Treba dodavati sadržaj, pisati tekstove, raditi link building.

Zašto slušate druge kad su ovakve stvari u pitanju? Shvatam da pitate nešto tipa - da li je bolje da nabijem 1000 linkova iz profila ili 10 sa related sajtova, ali zašto pitate nekog bukvalno šta da radite? Pa niko vam neće odati tu "tajnu", kako zarađuje i šta radi. To morate sami da pronađete.

Cak i nebi rekao da je stvar samo ili uopce u otkrivanju tajni. Mnogim ljudima kad das konkretan plan od A do Z jednostavno ne odrade i ne zarade. Svatko ima svoje nekakve uvjete, resurse, nacin razmisljanja. Npr. ja stvarno mogu rangirat na Google-u za jako teske fraze, dovesti jako puno posjeta svojim klijentima, ali za vlastite affiliate projekte sam katastrofa. Jednostavno ne lezi mi puno toga. Probao sam radit puno websiteova ali je sve propalo jer nisam imao vremena, volje, strpljenja. S druge strane kolega ciji poslovni model znam skoro kompletan, znam da zaraduje dobre pare i uvijek dijeli informacije samnom, on ima puno websiteova i zaraduje od toga. Znaci znam sve, kompletan plan i opet nisam u stanju. Jednostavno sam drugacija osoba. Ali opet, 95% drugih ljudi ne mogu vodit SEO kompaniju kao sto to ja vodim. Znaci svakome nesto drugo odgovara, i to je kljuc zasto nitko ne moze konkretno reci sta je najbolje za VAS i zato se dobije 30 razlicitih odgovora.

Kako je moj partner opisao jednog naseg klijenta, on bi htio "odlicno" a da jos nije dosegnuo ni "dobro". To tako ne ide. Pocetnicima svakako savjetujem da prvo odrade 1 website, da zarade prvih par dolara, nakon toga ostvare redovitu zaradu od 5-10-20 dolara. Dok uopce to postignes ces puno vise znat, e onda pocni razmisljat o novim websiteovima. Dok nemas 1 koji zaradujes mozes planirat i miljardu drugih ali uzalud. Prvo zaradi s jednim a onda rinse and repeat. ;)

E baš to, svaka osoba je drugačija, ako ja prodajem ovce i ide mi dobro ne mora da znači da ćeš i ti, ali ti opet možda možeš lakše prodavati pegle od mene itd...

@sasa037

Ja kada sam pocinjao pre par godina, poceo sam sa jednim sajtom i nakon par meseci svaki dolar koji bih zaradio ulagao sam u nove sajtove i napravio ih brdo.
Naravno vise od polovine nisu postigli nikakav uspeh niti zaradili neki novac. Prema tome za pocetak oprezno, uzmi 1 max 2 sajta i pocni experimentisti sa njima. Ako imas vise ideja najbolje bi bilo da ih radis na totalno drugaciji nacin i onda nakon par meseci vidis koji metod je bio delotvorniji...

Practice makes perfect...

Jednostavan odgovor :
Ako ti za tu stranicu od 100 $ treba svega par sati rada, a ako ti za ovu od 1000 $ treba par mjeseci rada, logicno je da ces napraviti za mjesec dana 20 ovakvih stranica i imati 2000 $ prihod, a ako ti za 1000$ stranicu ne treba vise od par dana rada, onda si uzmi vremena pa pravi takve stranice.

Back
Na vrh