• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Srpski Jutjub?

Gradimir kaže:
Ko kaže da ću da na njega šaljem traffic?

Pa ako ćeš uspoređivati zaradu sajta s obzirom na vrstu prometa onda trebaš uspoređivati isti sajt tj isti niche.

Gradimir kaže:
Jednostavno mi nije jasno kakve veze tvoje pitanje:
A što mislis tko više zarađuje: onaj koji plaća za promet ili onja koji ga dobija gratis sa googlea?
ima veze sa temom. Niko nije spominjao ništa ni plaćenom prometu niti prometu sa tražilica.

Pa ti si otvori pitanje koliko sajtovi zarađuju iako nisu bili niti prvi niti drugi na guglu kad da je marketing nešto besplatno poput prometa sa gugla.

iggysick kaže:
Pa ako ćeš uspoređivati zaradu sajta s obzirom na vrstu prometa onda trebaš uspoređivati isti sajt tj isti niche.
Može i tako. Ja imam dobro dizajniranu, ali slabo SEO optimizovanu LP za neku cpa ili affiliate ponudu koja se nalazi negdje na 10toj stranici googla za neki jači keyword i dobija 10ak posjetilaca od googla i npr 1 konverziju dnevno. Nek ponuda plaća $20, to je $20 dnevno od besplatnog prometa.

Sad, ja pošaljem malo targetovanog prometa na nju i sa ROI od npr 200% (400% je malo previše očekivati za početak ali ukoliko ti je promet stvarno dobro targetovan i LP ima finu konverziju realno je očekivati i više od 400%) i uložim na nju $200 dnevno, izračunaj zaradu.

Opet, može i da google bude u prednosti. Ako imam npr neki dobar blog i dobijam dosta prometa od googla, nema potrebe da bacam pare na ppc.

Jednostavno, pitanje ti nije na mjestu.

iggysick kaže:
Pa ti si otvori pitanje koliko sajtovi zarađuju iako nisu bili niti prvi niti drugi na guglu kad da je marketing nešto besplatno poput prometa sa gugla.

Robert Bartuš je htio reći da nisam prvi koji sam se sjetio ove ideje, a ne da nisam prvi na google, ispravi me ako griješim.

Gradimir kaže:
Može i tako. Ja imam dobro dizajniranu, ali slabo SEO optimizovanu LP za neku cpa ili affiliate ponudu koja se nalazi negdje na 10toj stranici googla za neki jači keyword i dobija 10ak posjetilaca od googla i npr 1 konverziju dnevno. Nek ponuda plaća $20, to je $20 dnevno od besplatnog prometa.

Sad, ja pošaljem malo targetovanog prometa na nju i sa ROI od npr 200% (400% je malo previše očekivati za početak ali ukoliko ti je promet stvarno dobro targetovan i LP ima finu konverziju realno je očekivati i više od 400%) i uložim na nju $200 dnevno, izračunaj zaradu.

Opet, može i da google bude u prednosti. Ako imam npr neki dobar blog i dobijam dosta prometa od googla, nema potrebe da bacam pare na ppc.

Jednostavno, pitanje ti nije na mjestu.

Koliko si dosad potrošio na ppc a koliko si imao prometa sa gugla?

Gradimir kaže:
Robert Bartuš je htio reći da nisam prvi koji sam se sjetio ove ideje, a ne da nisam prvi na google, ispravi me ako griješim.

Ma Robert svašta priča a ni on sam nezna što je htio reći! :crazy_grin
Dobro,ja sam krivo shvatio no svejedno vidim da i ti ciljaš na to da je ganjanje pozicija na guglu neisplativo ili manje isplativo nego neke druge tehnike a vidim da ciljaš na plaćeni promet.

iggysick kaže:

Dobro,ja sam krivo shvatio no svejedno vidim da i ti ciljaš na to da je ganjanje pozicija na guglu neisplativo ili manje isplativo nego neke druge tehnike a vidim da ciljaš na plaćeni promet.

Pa da, SEO nikad nisam nešto volio i radije idem na PPC nego na SEO. Od googla neznam koliko sam dobio posjeta, pošto imam dosta sajtova na kojim i ne pratim odakle posjetioci dolaze. Ali ipak imam par autoblogova koji dobijaju dosta posjeta sa googla. Grubo rečeno od googla sam dobio ukupno 200k posjetilaca od kad se bavim IM-om , što će biti malo manje od 1,5 godina. I to je sve zbog slučajnog rangiranja za neke pojmove, a ne zbog link buildinga i sličnih stvari :). Čak imam i 2 PR3 bloga na kojima nikad ni jedan backlink nisam uradio :), nemam pojma otkud im PR3.

PPC volim više od SEO-a, normalno, ali ono što najviše volim je ipak email marketing i marketing na social network sajtovima kao facebook, twitter, youtube (ne ppc već spamovanje :D).
Od ovih metoda sam dobio možda oko 3-4 miliona posjetilaca (grubo rečeno) od kad se bavim IM-om :).

Gradimir kaže:
iggysick kaže:

Pa da, SEO nikad nisam nešto volio i radije idem na PPC nego na SEO. Od googla neznam koliko sam dobio posjeta, pošto imam dosta sajtova na kojim i ne pratim odakle posjetioci dolaze. Ali ipak imam par autoblogova koji dobijaju dosta posjeta sa googla. Grubo rečeno od googla sam dobio ukupno 200k posjetilaca od kad se bavim IM-om , što će biti malo manje od 1,5 godina. I to je sve zbog slučajnog rangiranja za neke pojmove, a ne zbog link buildinga i sličnih stvari :). Čak imam i 2-3 PR3 bloga na kojima nikad backlink nisam uradio :).

PPC volim više od SEO-a, normalno, ali ono što najviše volim je ipak email marketing i marketing na social network sajtovima kao facebook, twitter, youtube (ne ppc već spamovanje :D).
Od ovih metoda sam dobio možda oko 3-4 miliona posjetilaca (grubo rečeno) od kad se bavim IM-om :).

Sa svojim skromnim znanjem o online biznisu ja ću zaključiti da do sad nisi ništa značajno zaradio i zato tako govoriš ono što govoriš. Isravi me ako griješim.
A ovo se ne radi radi broja posjetilaca već radi profita iliti zarade.

Robert Bartuš kaže:
Hteo sam ha kažem da već ima nekoliko takvih sajtova na sprskom....

A to zapravo i nema veze jer je jednostavno manjak zainteresiranih oglašivača. Nisam siguran da je i youtube u pozitivi a netko bi unovčio to isto na malom lokalnom tržištu...

Što se tiče adult youtube varijante, ljudi plaćaju to iz nekog razloga, sms-om. Jeste provizija 45%, ali možeš da naplatiš veliki broj.

iggysick kaže:
Sa svojim skromnim znanjem o online biznisu ja ću zaključiti da do sad nisi ništa značajno zaradio i zato tako govoriš ono što govoriš. Isravi me ako griješim.
A ovo se ne radi radi broja posjetilaca već radi profita iliti zarade.

Zaključuj šta hoćeš i kako hoćeš, tvoj problem, ja se neću ovde opravdavati niti ću te moliti da mi vjeruješ ili ne vjeruješ.

Gradimir kaže:
Zaključuj šta hoćeš i kako hoćeš, tvoj problem, ja se neću ovde opravdavati niti ću te moliti da mi vjeruješ ili ne vjeruješ.

Oprosti a zašto bi bio problem ako ja imam svoje mišljenje o nečemu ili nekome?!?
I tko te je tražio da se opravdavaš!?!
Jednostavno zaključujem da si jedan od onih kojima je stalo da imaju što više prometa i da do njega dođu na što jednostavniji način a to je u ovom slučaju promet sa socijalnih mreža. 10-20k dnevno nije neki problem za dečke koji to rade koliko ja vidim no koliko je to isplativo u odnosu na one koji imaju isti toliki promez sa gugla...
Nemaš ti mene šta molit. Ovo je javni forum i ako ne želiš sudjelovati u diskusijama nemoj ni postati i stvar riješena. :king

Bez prepiranja molim.

Slazem se da je pitanje malo bzvz ko zaraduje vise dali onaj koji placa promet ili onaj koji ga dobija "besplatno" jer svaka nicha je drugacija, svaka osoba je bolja u necemu i to je vrlo relativna stvar. Ako cemo gledat kompletno trziste, puno vece pare se vrte u Placenom prometu pa je za pretpostavit i da su vece zarade. Naime, onaj tko ima dovoljno novaca da organizira dobru PPC kampanju moze zaradit ogromne pare. SEO tradicionalno ima bolji ROI ali to ne znaci da je ukupna suma na strani SEO-a jer ti i sa manjim ROI-em mozes zaradjivat vise, naravno ako ulozis vise. Kad sam vodio PPC kampanje otprilike prije godinu i pol dana imao sam dobar ROI na ulozenih $5000 imali smo prihoda $10 000 tj. $5000 profita.

No dobro, podjelili smo nesto valjda korisnih informacija ali smo otisli previse u offtopic. Tema je srpski You tube pa bi bilo ok da se o tome raspravlja.

I da budem i ja donekle on topic samo cu rec da po meni osobno ideja i nije nesto. Ne kazem da je nemoguce uspijeti ali kao sto je netko rekao i Youtube je imao problema sa monetiziranjem, cak i twitter ima a to su sajtovi koji dominiraju bogatim trzistima, na nasem domacem trzistu osobno mislim da za neke ozbiljne novce nema mjesta s ovakvim projektima. Naravno, netko moze napravit uspjesan projekt pa nas demantirati ali toliko ima projekata koji su potencialno puno uspjesniji koji se mogu napravit pa mislim da pokretanje neceg ovakog nebi donijelo neki osobitu financijsku dobit.

Ja prvi ne bi otvorio Youtube.ba Youtube.rs ili Youtube.hr kraj Youtube.com.

Čak je bio i neki Bihtube.com ako se ne varam.

Naravno, propalo na startu. To je kopija, a kopije u 90% slučajeva propadaju, zar ne?

srkicarinho kaže:
E ljudi ,sta mislite kad bi se udruzili..da napravimo nesto nalik serbianyoutube ili da smislimo drugo ime..mada kao youtube..bi bili bas popularni..zarada preko adsense,mada kad bi stvarno radili najozbinjije..pa dosta organizacija bi zeleli da budu sponzori..meni sad nesto sinulo..mozda je smesno.da cujem vasa misljenja..(samo nemoj da mi maznete ideju samo za sebe ::p)

Brate nikad ne mozes uspeti ako kopiras nekog ko je bolji od tebe, ne samo u IT nego i u zivotu... Treba biti jedinstven, tj imati jedinstvenu ideju;-)

Back
Na vrh