• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Srbija više nije ekonomska zabit, u 2010. stiže Pej pal

bane1212

Član
Tu od
16 Tra 2009
Evo jedna odlicna vest za sve nas!
Sistem za plaćanje preko interneta „Pej pal”, koji omogućava bezbednu kupovinu preko interneta, trebalo bi da do kraja godine dođe na srpsko tržište...
Slobodan Marković, savetnik u Ministarstvu telekomunikacija, kaže za „24 sata” da ovo govori o tome da Srbija „više nije neka zabit” u kojoj nema „Pej pala”.

KUPOVINA - Iz „Pej pala” ni jednom nisu pomenuli neku prepreku zbog koje ne bi došli u Srbiju. Nalazimo se na njihovom biznis planu i neke njihove projekcije su da će do kraja godine doći na naše tržište. Što se nas tiče, mogu odmah sutra da počnu da rade - kaže Marković.
Kako bi „Pej pal” što pre stigao na naše tržište, Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije, i makedonski ministar telekomunikacija Mile Jankievski postigli su sporazum da zajedno pošalju zvaničnu notu kompaniji „Pej pal” kako bi što pre došla na ovo tržište i ponudila usluge elektronskih finansijskih transakcija.
- Obe zemlje su u strateškom planu za aktiviranje ove usluge i zato je postignut dogovor da se ujedini tržište koje sada broji 10 miliona korisnika, kako bi ono bilo atraktivnije i interesantnije za „Pej pal” usluge - kaže Matić.
„Pej pal” je posrednik u transakcijama na internetu, odnosno garant bezbedne kupoprodajne transakcije.
Koristeći taj sistem za plaćanje ne morate da ostavljate podatke na svim sajtovima na kojima kupujete, već je potrebno da samo otvorite „Pej pal” nalog, pa će oni posredovati u kupovini. „Pej pal” zarađuje tako što prodavcima naplaćuje svoju uslugu od 2,2 do 3,4 odsto. Kompanija je razvila i-mejl sistem za novčane transakcije, a najveći broj korisnika kupuje robu sa i-Beja. Da bi postali korisnici, morate da ostavite broj svoje kreditne kartice ili tekućeg računa, koji se verifikuju jednom transakcijom. Nakon toga novčane transakcije obavljaju se tako što kupac šalje i-mejl uplatu prodavcu, a uplata se skida sa računa kupca i uplaćuje na račun koji je prodavac otvorio kod „Pej pala”
- Dolaskom „Pej pala” građanima će biti omogućeno da kupuju robu na širem krugu sajtova, ali ne verujem da će to mnogo povećati bilo kvalitet života, bilo procenat onih koju kupuju elektronski. Međutim, sam njihov dolazak govori da Srbija više nije tamo neka zabit u kojoj nema „Pej pala” - kaže Marković.

Nepoverenje i carine koče internet trgovinu
KLIK - Ipak, da li zbog nepoverenja u sigurnost plaćanja ili nečeg drugog, više od 87 odsto korisnika interneta u Srbiji nikad nije ništa kupila preko interneta. Pored nepoverenja, Marković ističe i komplikovane carinske propise kada je reč o robi koja dolazi iz inostranstva. „Pored toga što ne postoji svest građana da kupuju putem interneta, problem je i do države, kao što je problem carinjenja te robe. Ministarstvo telekomunikacija bavi se time u saradnji s Ministarstvom trgovine i Narodnom bankom Srbije i stavićemo to na dnevni red”, kaže Marković.

Tekst sam preuzeo sa adrese:
http://www.24sata.rs/vesti.php?id=80339

I most preko Dunava Borca-Zemun se pravi od 1974, pa ga jos nema tako da ...

Ma pusiona je citav ex-yu region,zna se da od tuda dolaze samo prevaranti i problemi,a Srbija je posebna prica,pa na 50 % sajtova na koje se registriram cak i ne postoji,meni ni Yougoslavia ne smrdi. :crazy_grin

Za nas nikakva korist kad ces moci samo placat ne i primit pare.

He, he, he...
Pre ću da poverujem u onu ljubičastu Milka kravu nego u ovo..

Hellas kaže:
Za nas nikakva korist kad ces moci samo placat ne i primit pare.

Upravo tako. Mi u BiH to već imamo, ali kakva korist od toga.

Haha
Za nas nikakva korist. Mislim da slabo ko ima koristi. Slabo ljudi kupuju na netu...

AleksaS kaže:
Haha
Za nas nikakva korist. Mislim da slabo ko ima koristi. Slabo ljudi kupuju na netu...

A kako brate da kupuju kad 98% sajtova i sl prihvata samo PP kao opciju za placanje?

rigor04 kaže:
AleksaS kaže:
Haha

A kako brate da kupuju kad 98% sajtova i sl prihvata samo PP kao opciju za placanje?

Nisam na to mislio nego ljudi se plase da kupuju preko interneta. Misle da je neka pravara. Jedino ko kupuje su tinejdzeri zaludjeni igricama :D :crazy_grin

rigor04 kaže:
AleksaS kaže:
Haha

Ova prica da Pay Pal dolazi u Srbiju se svake godine ponavlja zadnjih nekoliko godina. Koliko puta sam na E-bay-u video neku extra zanimljivu stvarcicu koja je uz to i jeftina,ali prodavci primaju samo pay pal a uz to neki ne salju van USA.

Za one zele da kupe nesto preko paypal-a mozete koristiti Virtualne kreditne kartice. A ako prodavac ne salje van USA, onda koristite mail forwarding servise.

Nece ovo biti realizovano ni do 2026, a taman i da bude mocemo samo da saljemo pare ali ne i da primamo, tako da opet moracemo da zivimo malo u turskoj, grckoj ili austriji...:)

Jokja kaže:
Nece ovo biti realizovano ni do 2026, a taman i da bude mocemo samo da saljemo pare ali ne i da primamo, tako da opet moracemo da zivimo malo u turskoj, grckoj ili austriji...:)

Bilo bi dobro kad bi bar placanje tj. slanje para omogucili. Bitno je da paypal podrzava Burkinu Faso, gde ima svega 12% pismenih, pa mozemo i tamo da odemo, kad nas vec smatraju gorim od njih.

mindhunter kaže:
Jokja kaže:

Bilo bi dobro kad bi bar placanje tj. slanje para omogucili. Bitno je da paypal podrzava Burkinu Faso, gde ima svega 12% pismenih, pa mozemo i tamo da odemo, kad nas vec smatraju gorim od njih.

Ako ima 12% pismenih da li onda uopste ima onih koji znaju sta je Paypal :D

AleksaS kaže:
mindhunter kaže:
Jokja kaže:

Dal uopste znaju sta je kompjuter

mindhunter kaže:
AleksaS kaže:
mindhunter kaže:
Jokja kaže:

Dal uopste znaju sta je kompjuter

To i nije neka strašna statistika jer većina tih ljudi se nikada nije susrela sa tehnikom,
žalostan je sljedeći podatak: 3/5 ljudi koji koriste net nisu čuli za paypal, ja kada bih prijateljima pomenuo paypal blenuli bih u mene k'o u duha, žalosno je što su ograničeni na facebooku i facebooku...dadneš im neki link oni ga ukucavaju u googlu...žalosno

x3m1rx kaže:
To i nije neka strašna statistika jer većina tih ljudi se nikada nije susrela sa tehnikom,
žalostan je sljedeći podatak: 3/5 ljudi koji koriste net nisu čuli za paypal, ja kada bih prijateljima pomenuo paypal blenuli bih u mene k'o u duha, žalosno je što su ograničeni na facebooku i facebooku...dadneš im neki link oni ga ukucavaju u googlu...žalosno

Ne znam, ja to ne gledam tako. Jbg, niko od mojih najboljih drugara nije cuo ni za eBay ni za PayPal, a vecina njih misli da se ni na jedan sajt ne moze stici bez posredstva Googla. Oni ne razlikuju explorer od pretrazivaca. Jednostavno imaju drugacija interesovanja, i to je normalno, ko sto je normalno sto sam ja sad pijan jer je subota vece, a ja sad doso iz izlaska :tongue

Zatupljenost naroda nije krivac što nemam PayPal već glupi zakoni koje ovi debili na vlasti ne planiraju da menjaju... Koliko sam čuo i Hrvatska je imala isti problem do skora? Zato sad Etarget u Hrvatskoj može da isplaćuje zaradu fizičkim licima a u Srbiji ne može, nekom ministru tamo (verovatno Duliću) to ne odgovara...

aleksej kaže:
Zatupljenost naroda nije krivac što nemam PayPal već glupi zakoni koje ovi debili na vlasti ne planiraju da menjaju... Koliko sam čuo i Hrvatska je imala isti problem do skora? Zato sad Etarget u Hrvatskoj može da isplaćuje zaradu fizičkim licima a u Srbiji ne može, nekom ministru tamo (verovatno Duliću) to ne odgovara...

Nisu oni toliki debili,samo cuvaju svoje interese do daljnjeg,a sto se prosecnog srpskog internet korisnika tice on je ono koliko vidim jos uvek na IE i luta po bermudskom trouglu FB-YT-Burek forum.

Back
Na vrh