• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Softwer za backup sajta

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Ne znam zasto ali na hosting kontrol panelu ako pokusam da uradim kompresiju sajta ceo proces navodno bude uradjen ali kopije nigde nema, e sad posto je sajt malo poveci mozda je to problem. Preko File Zila nikako mi ne vredi raditi kopiju jer za tako nesto trebace mi decenije da uradim kopiju ovog sajta. Da li neko zna neki softwer sa kojim bi mogao na sto brzi nacin da uradim backup sajta?

Ne shvatam o čemu pričaš? Hoćeš da sajt spakuješ? Jednostavno u cpanelu uradiš backup i ceo problem rešen :))

philip_ kaže:
Ne shvatam o čemu pričaš? Hoćeš da sajt spakuješ? Jednostavno u cpanelu uradiš backup i ceo problem rešen :))

Da, hocu da zapakujem sajt. Imam na tom istom serveru jos nekoliko manjih sajtova koji se zapakuju za jedan minut bez problema, ali ovaj sajt ima ko zna koliko MB pa nece. Jedino da ga pakujem jedan po jedan folder. Bilo bi dobro ako ima neka bolja varijanta...

philip_ kaže:
Rekoh ti, uradiš backup i sve ti zapakovano :))

Pa dobro mogu uraditi backup svih sajtova, ali ja tu imam nekih stvar od kojih mi nije potreban backup i ne bi da radim kopije svih sajtova. Bilo bi dobro ako ima neki softwer ili vec neki drugi nacin. Meni treba samo kopija ovog jednog sajta jer hocu da ga preselim na drugi server, a ako uradim kopiju u kompletu onda cu morati da raspakujem i da izbacim sve nepotrebno, a onda ce se i dozvole poremetiti itd... Bilo bi dobro ako postoji neka druga mogucnost, ako ne onda mi preostaje ta varijanta....

Jel koristiš neki cpanel? Mora da postoji opcija da zipuješ sve podatke sajta i da ih tako prebaciš gde hoćeš.
btw jel problem samo sa podacima sajta ili imaš problem i sa bazom podataka?

Skipper kaže:
Jel koristiš neki cpanel? Mora da postoji opcija da zipuješ sve podatke sajta i da ih tako prebaciš gde hoćeš.
btw jel problem samo sa podacima sajta ili imaš problem i sa bazom podataka?

Imam cpanel. Znam ja da uradim backup preko cpanela nego imam neki problem sa ovim jednim sajtom. Pre nekog vremena primeti sam na jednom sajtu neki softwer za backup, ali ga nisam preuzeo, dok u medjuvremenu taj sajt je rikno i sada ne mogu da nadjem taj softwer. Sad ne znam da li neko zna da li postoji neki takav softwer ili ako nema mozda sam ja to nesto pogresno video...

Jel imaš dovoljno prostora na disku? Možda kad uradiš kompresiju popuniš sav slobodan prostor pa te host blokira?

Back
Na vrh