• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Slaba zarada na Google Adsensu

ilhamija

Član
Tu od
5 Ruj 2014
imamo "visoko" rangiranu stanici po alexa.com smo 373 najposjecenija stranica u BiH, dnevno imamo oko 5000 posjeta, konstantno nam traži da autorizujemo stranicu koju neće da prihvati, uredno verifikovano na Google Analytics, HTML file upload verifikovano, preko HTML tag verifikovano, al dnevno ne može da pređe 0.15-0,20 € zarade
ako može neko da pomogne

Prilozi

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    9.1 KB · Pregleda: 736
RE: Slaba zarada

Pa autorizacija ti je, koliko vidim iz slike, prihvaćena, jer sajtovi koji nisu autorizirani ne nalaze se u ovom malom prozorcicu. Prije ce biti da je stvar u losoj optimizaciji reklama.

kad god uđem javlja mi da se obavijest
Primijetili smo da se vaš oglasni kôd prikazao na web-lokacijama koje niste odobrili. Kako biste izbjegli gubitak prihoda, svakako odobrite web-lokacije gdje prikazujete oglase tako da posjetite postavke računa.

Prilozi

• iXe9E4C.png
    iXe9E4C.png
    11.8 KB · Pregleda: 664
Problem je u tome što koristis adsense oglase na domena koje nisi prijavio.znaci svaku domenu moras prijaviti ako zelis adsense na njoj imati

Moras staviti neki kod tako nesto na te stranice da bis dokazao da su tvoje vlasnisto ,barem je tako prije bilo za sada neznam :( jer nisam skorije dodavao sajtove

ne znam šta raditi više, šta god su tražili uradio sam

Prilozi

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    13.7 KB · Pregleda: 549
ilhamija kaže:
ne znam šta raditi više, šta god su tražili uradio sam
kontaktiraj ih, ako već nisi to uradio

Ako mislis na kontakt naravno da ih moras kontaktirati tj pisati na Engleskom jeziku :)

Ja sam ti napisao vec u PP da nakon sto dodas svoju stranicu u verificirane stranice, upozorenje ti i dalje stoji otprilike tjedan dana, mada si tu stranicu vec dodao.

mrgood kaže:
Ja sam ti napisao vec u PP da nakon sto dodas svoju stranicu u verificirane stranice, upozorenje ti i dalje stoji otprilike tjedan dana, mada si tu stranicu vec dodao.

UPOZORENJE stoji ima 10ak dana, a njima ne mogu slati mail jer nemam redovna primanja od 25eura, nego 15 centi iako samo 317 najposjećenija stranica u BiH

Otkuda ti ti podaci koji ste po posjecenosti i kako to mozes znati ? Koliko imas UV dnevno? To je jedino mjerilo, ali vrijedi samo ako imas google analytics.

mrgood kaže:
Otkuda ti ti podaci koji ste po posjecenosti i kako to mozes znati ? Koliko imas UV dnevno? To je jedino mjerilo, ali vrijedi samo ako imas google analytics.

imam neki plugin a po http://www.alexa.com/ sam rangiran kao 294 najposjećenija stranica u BiH

Problem je što je sajt na domaćem jeziku i jos zabavnog karaktera a tu su reklame slabije placene

alecmreza kaže:
Problem je što je sajt na domaćem jeziku i jos zabavnog karaktera a tu su reklame slabije placene
e jedino to

Alexa broj vec odavno nema veze s vezom, tako da to nije nikakvo mjerilo, jednako kao sto i Google PR vec odavno nema veze s vezom.

mrgood kaže:
Alexa broj vec odavno nema veze s vezom, tako da to nije nikakvo mjerilo, jednako kao sto i Google PR vec odavno nema veze s vezom.

google shortener pokazuje više ulazaka na post od analytics, danas više nikom nemožeš vjerovati i uzimati ga kao mjerodavnog

Trebao bi imati bar 1e na 1000 posjeta.
Koliko imaš klikova dnevno?

mishop kaže:
Trebao bi imati bar 1e na 1000 posjeta.
Koliko imaš klikova dnevno?
maksimalno 0,20 sa klikovima, nakon 3-4 sata od objave dođem analytics mi pokazuje 0 posjeta ili 10
Google URL Shortener mi pokazuje više od GA

Back
Na vrh