• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sistem isplate prodavaca na Amazonu

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Da li neko zna na koji nacin na amazonu prodavci primaju isplatu od prodate robe?
Da li kupac uplacuje na racun koji mu prodavac dostavi ili se novac uplacuje na racun amazona koji amazon kasnije salje prodavcima?

Ovo i mene interesuje pošto sam počeo da prodajem na amazonu.Sada je pitanje kako isplatiti, mislio sam da isplata ide na kreditnu karticu ali izgleda da nije.Sada mi 6. trebaju da isplate oko 30 dolara pa ćemo da vidimo a ostalo mi je na čekanju neko vrijeme.Prodajem tri artikla koja ameri kupuju i to dobro a kupujem u Kineskom web shopu. Imam čistu zaradu preko 300% ali samo me brine isplata.Pišem sa mobitela pa ako bude greški ne zamjerite.poy

kale77 kaže:
Ovo i mene interesuje pošto sam počeo da prodajem na amazonu.Sada je pitanje kako isplatiti, mislio sam da isplata ide na kreditnu karticu ali izgleda da nije.Sada mi 6. trebaju da isplate oko 30 dolara pa ćemo da vidimo a ostalo mi je na čekanju neko vrijeme.Prodajem tri artikla koja ameri kupuju i to dobro a kupujem u Kineskom web shopu. Imam čistu zaradu preko 300% ali samo me brine isplata.Pišem sa mobitela pa ako bude greški ne zamjerite.poy

Ako radiš na amazon.com onda se ne sekiraj za isplatu. Potreban ti je PayPal naravno a pošto si iz BiH lahko ćeš ga dobiti.

Nisam siguran da se moze isplatiti novac na paypal, jesi li siguran da to funkcionise

Hvala, vidjet cemo sta ce biti.
Robu narucujem kod tog kineza (siguran je prodajem na ebay preko njega) i samo proslijedim na adresu koju je naveo kupac.Predhodno sam naveo na amazonu.com da roba stice iz Kine.
Sada sam stao sa prodajom imam oko 120 $ ukupno zaradjenih pa da vidim sta ce da se rijesi.

Koliko sam razumio trebam registrovati bankovni racun za depozit novca.
To mi nije malo jasno kako su mi dopustili da se registrujem kao prodavac?

Nisi iz USA, mozes samo cek primiti. (opet koliko sam ja upoznat) :crazy_grin

To je veliko pitanje šalju li ček. Vidjet ćemo. Javim u svakom slučaju. Ako neko nešto sazna neka javi.

kale77 kaže:
To je veliko pitanje šalju li ček. Vidjet ćemo. Javim u svakom slučaju. Ako neko nešto sazna neka javi.
Cek salju 100%, ali ce ti naplatiti $15 za cek, znaci koliko si god zaradio... oduzmi $15.

Danas sam stopirao prodaju na amazonu dok ne vidim kako ću isplatiti novac. Samo da bude isplata putem čeka bit će super.

Evo odgovora od amazona
Nista od love nemam pojma kako da izvucem ovih 120 $

Greetings from Amazon.com!

Thank you for using our Marketplace Payments by Amazon service.

We are writing to let you know that payments have been made into your Marketplace Payments account. However, we are unable to transfer funds from your Marketplace Payments account because we do not have banking information for your account.

All funds resulting from the sales of merchandise or services that were paid for through the use of Marketplace Payments can only be transferred to your checking account.

Please log into your seller account and enter your checking account information now so that we may transfer the funds to you:

1. Log into Seller Central at sellercentral.amazon.com.
2. From the Settings tab, go to "Account Info."
3. In the Bank Account Information section, click the Edit button.
4. Enter your checking account information and click Continue.
5. Review your information and click Continue to save.

Your future Marketplace Payments disbursements will be submitted to this new checking account. Automatic disbursements will occur as scheduled as long as you update your information at least 24 hours prior to the disbursement. Once a disbursement has been initiated, it may take up to 5 business days for the transfer to your checking account to be completed.

Remember, providing a checking account is the only way you can receive your earnings. We cannot send checks, credit your credit card, or credit your retail account at this time.

Thank you for selling on Amazon.com.

Best regards,

Pise ti sta treba da radis kako bi im ostavio podatke kako da te isplate ... prati onih 5 koraka.

Payment

Fees are paid out on a monthly basis, approximately 60 days after the end of each month. Payment is withheld until the total amount due is $100 for checks and $10 for gift cards and direct deposit.*

* Check ($15 fee applies)
* Amazon.com Gift Certificate (subject to standard terms and conditions
* Deposit fees into bank account (Minimum total amount due must be $10)

Ovo je copy/paste sa Amazon sajta.

Siguran sam da amazon isplacuje putem ceka u svim drzavama, kao i ostali sto rade.

Back
Na vrh