• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO toolbar za firefox (by SEOmoz)- free

Ja sam radi tog toolbara uzeo u obzir da ponovo pocnem koristi firefox. Tako da sada efektivno koristim Operu, Chrome i Firefox browsere :( Operu sam uz pomoc kolege Hellasa poceo koristit i stvarno mi je najbrza i najdraza ali neke stvari mi rade samo na Chromu i samo na Firefoxu pa moram i njih dodatno kad radm analizu. Uglavnom, seomoz toolbar je ok stvar, tek ga malo koristim, mislim da se nemoze ni blizu uocit potencijal kao kad imate PRO memebership na seomozu. Alate koji su ukljuceni u toolbar koristim svakodnevno pa bi mi toolbar bio samo brzi nacin da im pristupim. Za besplatno koristenje su dosta ograniceni pa neznam koliko cete imati koristi. Ovaj DA i PA sto prikazuje to su ti Domain Authority i Page authority. SEOmoz koristi svoj mozRank da ustanovi koliko je stranica jaka autoritativna itd. pa na taj nacin rangiraju stranice. Njihov Linkscape sustav ima 9.2 triljardi stranica indexiranih sto je dobro posto Yahoo Site Explorer lagano odlazi u povijest pa ce uskoro provjera backlinkova biti moguca samo uz placene alate koje imaju svoj index stranica tj. alate kao sto je taj seomozov. Svakome ko se zeli baviti ozbiljno SEO-om preporucam da se registrira na SEOmoz PRO paket. Dodje $80 mjesecno ali isplati se svaki dolar ne samo radi alata vec i radi kolicine znanja. Njihov Q&A forum je bolestan jer imas pravo postaviti 2 pitanja mjesecno na koja ti odgovara vrlo iskusno SEOmoz osoblje ali jos bolje je sto mozes vidjeti pitanja sta drugi postavljaju i koje odgovore dobijaju na njih. Ugl. koristim tu njihovu PRO pretplatu tek kratko vremena i vec sam se navukao i vise nemogu zamislit analiziranje bez njihovih alata. Ugl. toolbar je samo pojednostavljeno koristenje tih njihovih alata koji su u besplatnoj verziji skoro beskorisni.

p.s. ako potrazite neke starije postove na seomozu izasao je i toolbar za Chrom-a ali dosta drukciji toolbar koji se oslanja na neke besplatne alate ne toliko na seomozove alate.

Nebi rekao da je isti posto kao sto sam rekao SEOmoz-ov tool su kratice za SEOmoz-ove placene alate.

Ma dobro, ja ovaj seomozov nisam koristio, al sam bas bacio oko danas jucer pa mi se ucinilo da imaju bar neke osnovne stvari zajedničke (PR, alexa, br. index stranica, backlinkovi i sl.) u svakom slučaju još bolje ako su različiti, znači još više funkcija tj informacija.

hmmmm jako zanimljivo, al 80$ na mjesec mi jako puno izgleda, probat cu free verziju ak postoji

Zapravo to je low end cijena i nije mi jasno kako to da je tako jeftino jer slicni alati znaju kostati po tisucu dolara i sl. Naravno nekome ko zaraduje vrlo malo i rijetko to upotrebljava tesko da ce to biti od koristi, nekome ko se profesionalno bavi SEO-om to je vrlo pristupacno. Naravno i ja bi volio da je jeftinije ali s obzirom na alternativu i to je vrlo povoljno.

A dobro, to je alat namijenjen isključivo za profesionalce vjerojatno te im olaksava posao

ja bih hteo da pitam dbomestar-a dal odobravas seomoz keyword difficulty tool? :)

Pa iskreno ne koristim ga. Jednostavno volim sam pregledati backlinkove, odredit koliko jedinstvenih domena linka prema sajtu, koliko ukupno linkova, koje title tagove i anchor textove koriste i skoro pa najvaznije kakvi linkovi. Ako top sajt rangira sa 500 directory backlinkova onda ga mogu outrankat, ako ima 2000-4000 linkova sa raznih drzavnih, autoritativnih sajtova onda trazim drugi keyword ili gledam dalje dal uopce mogu doci na prvu stranicu ako da koliki mi je maksimalni doseg.

Skuzio sam jednu "manu" u SEOmoz-ovim alatima. Oni radi toga sto moraju stedit prostor nemogu drzati sve sajtove u indexu ali ti prikazu one "jace" i autoritativnije backlinkove. No problem u tom slucaju je sto ponekad za neke keyworde i puno malih, low value linkova moze netko imat i zbog toga rangirati ali da SEOmoz-ov OpenSite Explorer to ne prikazuje. Pomalo sam se vec naviknuo na OpenSite Explorer pa mi je tesko ali natjeram se da upalim yahoo site explorer kako bi dobio bolji dojam upravo radi tih low value linkova. Primjerici razni profili na forumima mozda nece biti indexirani kod SEOmoz-a ali samo sa njima vec mozda mogu postici top pozicije za neke keyworde.

Uglavnom alat nije lose jer ti lijepo da pregled top 10 rezultata i broj linking domena i sve, dobar je za brzi overview ali ja moram pregledati i kakvi su backlinkovi. A osim toga dobijes puno bolji dojam snage pojedinih LB metoda kad puno sajtova pregledas backlinkove. Al bez obzira na sve, otkad koristim SEOmoz alate tj. Open Site Explorer analiza konkurencije mi je bolja i preciznija za 10 nivoa. Npr. i da ne gledam koje linkove imaju dosta je da vidim broj unique linking domena i kakvi anchori se koriste. Ako ciljam "new york bikes" a sajt ima dosta linkova al anchor textove "Mikes Gay Bike Store" onda znam da je sajt snazan u smislu PageRanka i autoriteta ali je totalno lose optimiziran za frazu koju ciljam i sa ciljanim linkova ga mogu outrankat sa desetinom linkova sta on ima.

Back
Na vrh