• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO+Promjena Web Stranice

bigli100

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2014
Imam stranicu uradju tacnije sve je uradjeno sto se tice dizajna ali sto mene zanima je da mi kad bi izbrisio tu stranicu napravio novu na tom istom domenu sa istiom deskripcijom istim titl, keyword da li bi se promjenio rank stranice na google posto je na prvoj strani a izgled stranice mi se ne svidja pa bi ga skroz promjenio tacnije ubacio novi landing page tj uploudovao na server u zip formatu.

bigli100 kaže:
Imam stranicu uradju tacnije sve je uradjeno sto se tice dizajna ali sto mene zanima je da mi kad bi izbrisio tu stranicu napravio novu na tom istom domenu sa istiom deskripcijom istim titl, keyword da li bi se promjenio rank stranice na google posto je na prvoj strani a izgled stranice mi se ne svidja pa bi ga skroz promjenio tacnije ubacio novi landing page tj uploudovao na server u zip formatu.

ako menjas tekst na stranicu svakako imce efekt na rankinzi. koristi isti URL i bice ok.

Nismo se izgleda bas razumili, ja tacno hocu da promijenim uopste izgled web stranice znaci ne text ili slike itd, nego sve u cPanel -File Manager - Kompletan Public HTML i ubaciti novi landing tj aploudovati na server.
Ja mislim da bi sajt sa google stranice -1-2 otislao ko zna gdje jer bi izbrisao keyword,title,descrip..etc
I onda bi morao sve ispocetka raditi.

Ako sam te dobro razumeo, trebao bi da uradis 301 redirekciju sa stare na novu stranicu da bi sacuvao link juice. Za konkretne korake -> google "301 redirection"

erdelja kaže:
Ako sam te dobro razumeo, trebao bi da uradis 301 redirekciju sa stare na novu stranicu da bi sacuvao link juice. Za konkretne korake -> google "301 redirection"

To nije los prijedlog ali to bi znacilo uzimanje novi domain ali sta mislite kako bi bilo uraditi redirekciju na subdomain kako bi to da kazemo (izgledalo) kako bi ljudi gledali na to?
Niko nike konkretno razumio moje pitanje i pored redirekcije( to je dobar prijedlog nisam se sjetio odma)
ali to nije sto ja zelim probacu objasniti :
Znaci kad kazem izmijeniti stranicu ne mislim temu-slike-text pojedinacno mijenjati ispravljati nego uopste brisanje iz file manager-sve fajlove od stranice znaci kad probam uci na stranicu posle tog brisanja nista nece bit mozda greska 404 ili ono sve prazno samo nekoliko fajlova publish-index itd koji vec.
E tad bi ja aploudovao novu stanicu(landing page) u file manager i web bi radio normalno ali bi zapravio bio skor drugi ali sto mene zanima da li moja stranica np(www.mojposao.com) koja je trenutno na prvoj strani googla bila i dalje na istoj poziciji ili bi otisla na ko zna koje mjesto (jer bi se pri brisanju stranice izbrisali title-keyw..etc)
Nego sam mislio kad bi sve to uradio i postavio novu stranicu da tako kazemo i ponovo postavio isti title-keyword koji su bili na prethodnoj da li bi sta pomoglo tacnije da stranica ne ode na neki N.N poziciju.

Back
Na vrh