• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO problemi

VladimirBGD

Član
Tu od
20 Stu 2015
Pozdrav svima,

Vec 2 godine se bavim SEO optimizacijom, mada nisam profesionalac vec hajde da kazem napredniji pocetnik :)

Interesuje me kako proveriti efikasnost SEO optimizacije?

Radim na SEO optimizaciji sajta jedne turističke agencije, pa iako su mi svi textovi maksimalno po SEO standardima (barem tako kaze moj plag inn) ne uspevam da se probijem cak ni na drugu stranu u Google pretrazi iako sam izbacio preko 2500 textova. :(

Odradiš SEO za neku stranu kako treba, ali ako ne bude zadovoljavajućih rezultata onda gradiš za tu stranu povratne linkove polako.

Mislim saveti bi bili lakši da daš link da se vidi koja je stranica u pitanju.

Ne moguće da ni jedan od 2500 tekstova ne rangira u vrhu za neki pojam. Koliko sajt ima poseta?

Ljudi dragi, pomozite :) Desava mi se da mi je neki clanak na 2 strani google pretrage. Napravim par izmena, ne velikih, tipa pre sam umesto <h1> (nekada u neznanju nisam stavljao h1) stavljao <h3>. i sad to samo prepravim. i mozda 2 prepravke u samom textu (npr linkovanu rec OVDE, zamenim sa pojmom vezanim za link). I to je sve

I sta se desava. Vec sutradam mi tog clanka nema apsolutno nigde u pretrazi. Molim vas recite mi gde gresim??

Vrati link na reč ovde i linkuj umereno i sa kvalitetnih sajtova.

Nemam mnogo iskustva ali ti mogu reći da sam imao vrlo sličan problem. Obzirom da ja koristim joomlu kod nje je problem sto sve članke stavlja u h2 umjesto h1. Popravio sam kao i ti sve članke u h1 i u narednih 15 dana pao u statistikama. Samo da bi ta izmjena bila dobro indeksirana mislim da ćeš morati uraditi clear cache u webmaster toolsu. Ako budeš brisao cache svih članaka na stranici mislim da ćeš pasti još više dok google ponovo ne indeksira stranice a to je u mom slučaju trajalo nekih 20 dana dok se sve počelo vraćati u normalu :)Naravno taj moj sajt je star tek nekih 4 mjeseca pa indeksacija ide malo sporije .

da li je previše imati 4 reči u domenu?
kakva su vam iskustva sa tim?
mislim na nešto kao
polovni čamci i brodovi dot com
used cars & bikes dot com

m.novisad kaže:
da li je previše imati 4 reči u domenu?
kakva su vam iskustva sa tim?
mislim na nešto kao
used cars & bikes dot com
Jeste. Ključne reči u nazivu domena nemaju više gotovo nikakav uticaj na rang sajta, tako da bolje izaberi domen koji bi bio kratak i lepo zvučao.

To je skoro pa potpuno netocno. EMD i dalje imaju jako veliku prednost u Googleu, kako na nasem tako i na stranom trzistu.

Zavisi od toga šta hoćeš.

EMD imaju značaj za tu jednu ključu reč i neke jako srodne njoj.

Ranije sam govorio da EMD nemaju značaj - što je tačno, za neke sajtove od 50-100-200+ stranica kojima mnogo više znači brand od toga da se lakše rangiraju za jednu ključnu reč.

Tako da generalno sve zavisi od toga koliko veliki i dugoročan projekat pravite, pros vs cons. :)

šta hoću....
nikakav je izbor domena za kombinaciu prve dve ključne reči i kombinaciju prve i četvrte.
pa se pitam da li bi ovako sa 4 moglo da se utrkuje za pozicije u pretragama za kombinaciju prve dve
i koliko takav domen ima efekta za kombinaciju prve i četvrte reči
odnosno iz primera
za kombinaciju
"polovni čamci" i "polovni brodovi"
da li je bolje takav domen ili neko drugo rešenje?
sajt bi za početak imao desetak strana.

mrgood kaže:
To je skoro pa potpuno netocno. EMD i dalje imaju jako veliku prednost u Googleu, kako na nasem tako i na stranom trzistu.

Ok. Svi imamo različita iskustva. Ja imam 10 EMD domena i nisam zadovoljan rezultatima. Naravno, ne kežem da nema efekta, ali sve je to veoma slabo. Ako imaš dobar sadržaj naziv sajta može ti biti i www.teskosranje.com, a ako nemaš sadržaj možeš imati i najboljni domen sve je uzalud. Dakle, naziv domena ima efekta, ali nije nikakav garant da ćeš imati posećen sajt. Najvažniji je sadržaj sajta i povratni linkovi, a domen je skroz periferna stvar u celoj priči. To su moji zaključci nakog 6 godina rada i pokrenutih više od 50 web sajtova.

Nravno da samo EMD nece napraviti nista, ali pomaze pri pozicioniranju u Googleu. Jer ces, na primjer, sa jednako kvalitetnim sadrzajem i sa otprilike jednako jakim backlinkovima ako imas EMD primjerice najbrziauti.com itekako imati prednost u Googlu ispred neke druge stranice koja nema EMD.

m.novisad kaže:
šta hoću....
nikakav je izbor domena za kombinaciu prve dve ključne reči i kombinaciju prve i četvrte.
pa se pitam da li bi ovako sa 4 moglo da se utrkuje za pozicije u pretragama za kombinaciju prve dve
i koliko takav domen ima efekta za kombinaciju prve i četvrte reči
odnosno iz primera
za kombinaciju
"polovni čamci" i "polovni brodovi"
da li je bolje takav domen ili neko drugo rešenje?
sajt bi za početak imao desetak strana.
Uzmi domen (neka reč)plovila.com

ideja je kao ideja dobra, no želim da sadrži baš odredjene dve reči, da sve bude za strogo ciljanu nišu...

Polovnaplovila.org je slobodna. Mozes ti raditi marketing na 2 rijeci na bilo kojoj domeni, ne mora strogo biti EMD. A mozes ciljati i na fraze najbolji polovni camci/brodovi, najjeftiniji polovni camci/brodovi, polovni camci/brodovi u Srbiji, jeftina polovna plovila/camci/brodovi itd.

Djetlić ti je dao super ideje. Kupi domen jeftinaplovila.com i rešio si sve muke i probleme :)

Back
Na vrh