• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO funkcionalnost novog CMS sustava - molim savjet

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Poštovanje Ljudi!

Radim na novom CMS/E-commerce sustavu i trebao bi par savjeta i mišljenja članova koji su na TI sa SEO.
Koje SEO funkcije bi željeli da posjeduje jedan CMS, E-commerce sustav? Osim klasičnih (Friendly URLs, Google sitemap, Meta info) što bi trebao sadržavati CMS, npr. dali bi bila zgodna opcija kreiranja 'landing page' stranica (ili grupa stranica), određeni nivo integracije sa društvenim mrežama itd?
Lijepo molim savjete, prijedloge, mišljenja... :yes

Unaprijed hvala

intergracija sa društvenim mrežama obavezno (najmanje face i google+)

višejezičnost - sa različitim (friendly) urlovima
npr, da nije mojsajt.com/article
a za hrvatski mojsajt.com/hr/article nego mojsajt.com/hr/clanak

dev_masta kaže:
intergracija sa društvenim mrežama obavezno (najmanje face i google+)

višejezičnost - sa različitim (friendly) urlovima
npr, da nije mojsajt.com/article
a za hrvatski mojsajt.com/hr/article nego mojsajt.com/hr/clanak

Hvala ti, višejezičnost (friendly) urlovima je napravljena, ali ovo dole kažeš da je bitno za SEO, u kom smislu?
Za hr: mojsajt.com/hr/article
Za en: mojsajt.com/en/article

Na što misliš pod intergracijom sa društvenim mrežama (osim klasičnog lajkanja članaka/proizvoda)?

Iz mog iskustva urlovi nemaju skoro nikakvu ulogu za SEO, ali bas nikakvu. Vidim da dosta energije i vremena posvecujete tom segmentu, ali jednostavno to nije bitno, osim estetike.
Url ako je sajt.com/ID=1 ili sajt.com/dobar-keyword , rangiranje ce zavisiti od texta i backlinkova i svih ostalih bitnih stvari za relevantnost...
Google gleda navigaciju na samom sajtu, kategorije, i da je sve pregledno, ali sam url , odnosno ime meni nikada nije donelo nista. Na sajtovima , gde sam ostavio default urlove imao sam bolje rangiranje nego na ulepsanim fensi urlovima.To ne znaci da google ne voli seo urlove, ali definitivno nisam imao problema sa rangiranjem, niti sa uspehom na serpu kada sam ostavio default urlove .

Ups, ja sam mislio da je pitanje bilo što je važno za SEO i što bi voljeli vidjeti.

A potpitanje je CMS i e-commerce, koje je meni zapravo prvo bitno.
Meni kod svakog CMSa, bloga ili shopa najprije pitaju za lajkove, usput i za komentare, a onda za linkove
To mi traže naručitelji, znači da i korisnici isto tako gledaju.

Lako što će korisnik doći ili neće doći na sajt, ja želim da ako dođe, da se rado i vraća.

Od socijalnih samo like i google+, te facebook komentari.

Back
Na vrh