• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ScrapeBox

Jokja kaže:
Antonela kaže:
Evo jedno pitanje, koje može zvučat smiješno ali meni zaista nije jasno:

što su backlinks i kako zaraditi na njima? tj. zašto ljudi plaćaju onome tko im može napraviti backlinks?

Izvini, ali ja se moram posteno nasmejati :))))))))) Pa citaj malo po forumu. Barem sto se seo tice ima par ljudi na forumu koji zaista znaju to da rade i nisu krili to svojeje znanje vec su ga podelili sa drugima. Backlinks je kao neki vid promocije i sto vise imas povratnih veza Google daje veci znacaj tom sajtu prema kojem idu ti linkovi. Mozes recimo i tu uslugu da ponudis. Recimo odes na fiverr ili neki sajt i das oglas da ces za neku sumu para napraviti jedan broj linkova. Na Fiverr-u ima tipova koji sa ovim alatom za 5$ nude 10000 komentara, naravno to su spam komentari pa i nema neki znacaj za vlasnika sajta. Ljudi su kao ovce culi su negde da treba imati sto vise backlinkova pa daju pare na to ko ludi, jos kad cuju za 5$ 10000 linkova da polete u nebesa od srece :)

jokja ajde plis isprazni inbox da ti mogu poslat pm ;)

Jel' kupovao ko privatne proxie za SB, treba mi nešto pouzdano?

I ja sam se skoro raspitivao o tome i nasao sam lika koji prodaje privatne proxie 1$ po proxiju. Najmanje se moze uzeti 30 i one budu verifikovane na tvoj username i password .Placanje je mjesecno Razlika je ogromna. Ja nisam mogao da vjerujem da SB moze tako brzo da obavlja posao za koji je namjenjen :)

Dugo sam se premišljao da li uopšte da kupim SB, komentari po stranim forumima su presudili i uzeo sam program ali se sad premišljam da uradim povraćaj novca. Progam nije ništa posebno, kao što je Jokja i rekao. Auto approve liste koje mogu da se nađu su beskorisne, ti blogovi imaju po 1000 komentara, verujem da ostavljanje linka na takvom mestu može samo štetiti sajtu. Ako sami skupljate blogove po ključnim rečima naćićete dosta izvora ali tu se onda stvara problem, koliko njih će stvarno pustiti vaš komentar i da li će link biti dofollow. Problem su i proxiji, ako koristite free oni su spori i nepouzdani, a za private treba da izdvojite jos 20-30 dolara mesečno.

Šta znam, nisam previše očekivao od ovog programa, ali ovo što sam do sad video ne uliva neko poverenje. Ipak, koliko para, toliko muzike.

Btw. ako neko ima da proda proverene liste blogova neka me kontaktira.

Uzeo sam ScrapeBox i iz prve su mi se jako svidjele mogućnosti i kako je riješeno to sve...
Malo sam ga proučio, čitao razne tutorijale i pokušao, za početak za test poslati poruke sam sebi na svoje blogove.
Sve sam podesio kako valja, barem se nadam, ali sigurno je neka greška jer - nikakav mail nisam dobio na mail sa blogova. Na par njih sam pogasio i akismet i još neke anti spam alate da mu ne smetaju ali opet ništa. Čak i tamo u SB dobijem i obavijest da je submitted (možda oko 30%) ali to bude lažno.
Proxiji su isto testirani i rade, probao sam i bez njih, ali ništa... a kako sam ugasio akismet počeli su mi već drugi spameri uletati, samo nema mene?

Nadam se Vašoj pomoći?
Hvala unaprijed. :fever

Ja sam kupio Blog commenting ninja http://www.blogcommentingninja.com izgledao mi je kao fin program.On sam pravi liste blogova prema ključnim rečima i na njima ostavlja inteligentne komentare neki komentari su me zaista oduševili nemoguće je ukapirati da ih je napisao program uglavnom ako postoji ime blogera na stranici on će ga pozdraviti i napisati nešto povezano sa temom to u mnogim slučajevima ne izgleda najbolje ali često i bude neverovatno dobar.Glavni problem je što ne uspeva da postuje na većini blogova sa lista koje sam pravi iako lepo popuni formu za komentare.Problem je što uvek kad popuni formu šalje izveštaj u listu uspešnih komentara iako nije poslao komentar pa je nemoguće izdvojiti urlove gde je bio uspešan i napraviti jednu dobru veliku listu.Ja o proksijima nemam pojma možda je zbog ovoga toliko neuspešan u postovanju,on ima opciju za ubacivanje privtnih proksija.Kada pratim njegov rad i pošto on popuni formu sam kliknem na submit, komentar uvek bude objavljen ako nije potrebno odobrenje administratora.Poslao sam pitanje suportu oni su zatražili listu blogova na kojima ne šalje komentare ali odgovor nikako da dobijem.

@1kvota1 - sa sličnim problemima se i ja susrećem na SB-u, vjerujem da su u velikoj mjeri proxiji tome uzrok.
Evo, u vezi onog što sam pisao gore: Ipak sam dobio jednu obavijest na jedan od blogova. (I to onaj bez akismeta)
Rezultat je da sve izgleda super, radi i spinovanje, i anchori se podešavaju, sve kako je i u primjeru u alatu.
Jedino što... vrlo mali postotak završava uspješno. Po ovome mom testu to ispada oko 3 % uspješnosti (na 7 blogova poslao sam 5-6 puta).
Jeli jedini razlog ovomu loši (gratis) proxiji? Zašto je onda bilo 0% uspješnosti kada sam radio bez proxija?
Znači, Akismet i oni Block-Spam (3+7 npr) alati su mu prepreka. Pa naravno, oni i služe tomu. :fever

Ja neznam mnogo o proxijima ali kako uspešno postuje kad ja kliknem submit.

Scrapebox je davno prevazidjen kada je u pitanju postovanje komentara. Ono gdje je skrapebox neprevazidjen jeste upravo scrapovanje prema footprintima raznih platformi za link building. Ako scrape i postavi kometar vecinom su to stranice bez ikakve zastite, ukljucujuci i captchu ako ne koristite neke servise za dekodiranje istih i toliko su naspamovane da je bolje ne imati link na njima nego imati.

hendrixja83 kaže:
Scrapebox je davno prevazidjen kada je u pitanju postovanje komentara. Ono gdje je skrapebox neprevazidjen jeste upravo scrapovanje prema footprintima raznih platformi za link building. Ako scrape i postavi kometar vecinom su to stranice bez ikakve zastite, ukljucujuci i captchu ako ne koristite neke servise za dekodiranje istih i toliko su naspamovane da je bolje ne imati link na njima nego imati.

Da da, vidiš ti... Nabavio sam SB, ali i meni se čini tako.
Reci Hendrixe, molim te, onda preporuči mi neki efikasni SEO Tool, pogotovo za backlinkove.
Znam da će sada mnogi reći - najbolje je ručno, je slažem se, ali još bolje je imati i dobar alat. :fever
Ne mora biti gratis, dapače, još bolje je da se plača, tada nije zaspaman toliko.

ASCI Master kaže:
hendrixja83 kaže:

Da da, vidiš ti... Nabavio sam SB, ali i meni se čini tako.
Reci Hendrixe, molim te, onda preporuči mi neki efikasni SEO Tool, pogotovo za backlinkove.
Znam da će sada mnogi reći - najbolje je ručno, je slažem se, ali još bolje je imati i dobar alat. :fever
Ne mora biti gratis, dapače, još bolje je da se plača, tada nije zaspaman toliko.

Danas je najvaznije dobro savladati neki alat i znati ga pravilno korisititi nego imati hiljadu alata koji prave milijardu beklinkova. Mnogi preskoce taj dio i misle da je SEO alat magicno dugme koje ce ih plasirati na prvu stranu googla. E, pa da je tako ja bih do sada bio milioner. Evo i sam scrapebox je vrlo koristan iako ne za postovanje linkova. Mnogo je vaznije znati isorisiti njegov potencijal za pronalazenje korisnih stranica koje ce nam biti ciljevi za dobijanje backlinka. Evo uzmi samo primjere za guest posting. U 5 minuta mozes skinuti 10 000 stranica i kroz pola sata provjeriti njihov PR i filtirati sve one okje ne zelis (ovisno o PR-u, ovisno o tome da li sadrze tvoju kljucnu rijec u domenu i sl). Na kraju imas listu od 100 sajtova na koje vrijedi dobiti link ma koliko truda trebalo. Koliko bi vam vremena za ovo trebalo rucno?

Sto se tice preporuke SEO alata imam ih mnogo, ali nesto ne volim da to reklamiram, pa svaki savjet moze preko skajpa nevenra (BiH)

hendrixja83 kaže:
Danas je najvaznije dobro savladati neki alat i znati ga pravilno korisititi nego imati hiljadu alata koji prave milijardu beklinkova. Mnogi preskoce taj dio i misle da je SEO alat magicno dugme koje ce ih plasirati na prvu stranu googla. E, pa da je tako ja bih do sada bio milioner. Evo i sam scrapebox je vrlo koristan iako ne za postovanje linkova. Mnogo je vaznije znati isorisiti njegov potencijal za pronalazenje korisnih stranica koje ce nam biti ciljevi za dobijanje backlinka. Evo uzmi samo primjere za guest posting. U 5 minuta mozes skinuti 10 000 stranica i kroz pola sata provjeriti njihov PR i filtirati sve one okje ne zelis (ovisno o PR-u, ovisno o tome da li sadrze tvoju kljucnu rijec u domenu i sl). Na kraju imas listu od 100 sajtova na koje vrijedi dobiti link ma koliko truda trebalo. Koliko bi vam vremena za ovo trebalo rucno?

Sto se tice preporuke SEO alata imam ih mnogo, ali nesto ne volim da to reklamiram, pa svaki savjet moze preko skajpa nevenra (BiH)

Slažem se sa ovim.
Mudro, nema što. Hvala ti na odgovoru.
Javit ću ti se Hendrixe, ili preko Skypea ili na PP za početak...
Pozdrav.

Yep, scrapebox je i danas must have alat za bilo kakav ozbiljniji rad s backlinkovima. Ključ je, kao što hendrix kaže, upoznati sve ili bar većinu mogućnosti.
Pogledaj samo listu addona koji idu uz njega:
Kod:
http://www.scrapebox.com/addons
Uz ogroman broj footprinta možeš naći gotovo sve što ti padne napamet, filtrirati po želji i potrebi, puno brže nego da to radiš ručno ili sa par različitih alata.
Što se tiče samog komentiranja na blogovima po mom mišljenju je i tu još uvijek neprevaziđen (bez obzira na vrijednost takvih linkova). Kad si filtriraš listu po želji imaš i opciju slow comment, podršku za captcha solving, a naravno da imaš i opciju manual postinga, provjere linkova, izvoza rezultata u txt, csv, tako da ti je sve na mjestu i pod kontrolom.

Na loš glas je došao jer većina početnika zna samo ubaciti AA listu, opaliti fast posting opciju i zaspamati pola Interneta hrpom spam komentara tipa "super blog" i sl.

JohnWizzer kaže:
Yep, scrapebox je i danas must have alat za bilo kakav ozbiljniji rad s backlinkovima. Ključ je, kao što hendrix kaže, upoznati sve ili bar većinu mogućnosti.
Pogledaj samo listu addona koji idu uz njega:
Kod:
http://www.scrapebox.com/addons
Uz ogroman broj footprinta možeš naći gotovo sve što ti padne napamet, filtrirati po želji i potrebi, puno brže nego da to radiš ručno ili sa par različitih alata.
Što se tiče samog komentiranja na blogovima po mom mišljenju je i tu još uvijek neprevaziđen (bez obzira na vrijednost takvih linkova). Kad si filtriraš listu po želji imaš i opciju slow comment, podršku za captcha solving, a naravno da imaš i opciju manual postinga, provjere linkova, izvoza rezultata u txt, csv, tako da ti je sve na mjestu i pod kontrolom.

Na loš glas je došao jer većina početnika zna samo ubaciti AA listu, opaliti fast posting opciju i zaspamati pola Interneta hrpom spam komentara tipa "super blog" i sl.

Upravo tako. No da bise scrapeboxom postizali dobri rezultati, prvo treba se nauciti harvestovati, bez harvestovanja nema napretka. Isto tako treba znati uloziti vremena i dosta truda u slaganje dobrih unikatnih komentara koji su related sajtovima na kojima zelite da vasi komentari budu objavljeni. Tako je veca vjerovatnoca da ce komentar biti objavljen, a vi dobiti zeljeni link. Tu i tamo naletice i pokoji dobar AA blog, pa ako znate iskoristiti potencijal takvih blogova i websajtova za one sa znanjem nema granica.

Jasno mi je da je scrabebox stetan za direktno linkovanje na money blog. A da li je preporucljivo raditi masovno linkovanje sa njim na web 2.0 sajtove tipa blogspot? Naravno sa tog blogspota bi linkovao na moj money blog. Da li ovo jos daje rezultate?

Nije štetan ako radiš ručno komentare na biranim blogovima (tematski slični, low OBL).
Za ovo linkanje 1st i 2nd tiera je još uvijek dobar jer ako ništa drugo, brže ti indeksira linkove. Naravno ni tu ne treba pretjerivati, 100-200 linkova po stranici je sasvim dovoljno u jednoj turi, plus ostale vrste linkova, naravno (wiki, forumi, bookmarks).

ps3 kaže:
Jasno mi je da je scrabebox stetan za direktno linkovanje na money blog.

Upravo suprotno su rekli kolege gore.
Samo treba pametno, u tome je point.
Tako sam ja razumio. :fever

Ukoliko hoces autoapprove dofollow teško češ da nisu spamani.
Najbolje je uzeti autoapprove dofollow listu provjeriti pr i maknuti sve one ispod 2
i ručno otvoriti svaki i vidjeti koliko komentara imaju ako nemaju više od 50 onda se registrirati i ostaviti komentar.
U sat vremena možeš na taj način provjeriti oko 60 webova i negdje ces naletiti na 10 kvalitetnih nekad ni na jedan.

Evo vam jedan primjer i besplatni backlink pr 5
Kod:
http://www.trainingmag.com/article/training-reveals-rankings-2011-top-125
Page rank 5
ima 15 komentara
Način na koji možete dobiti backlink
1 klikni register i upisite podatke 2 trebate verificirati mail
3 nemojte ici na add new comment jer ga nece objaviti nego reply na tuđi komentar

kres0 kaže:
3 nemojte ici na add new comment jer ga nece objaviti nego reply na tuđi komentar

Izgleda da ni to više ne radi? Uh. :sigh
/Bilo bi predobro.. Hvala svejedno/

Sad sam se logirao i mogu mjenjati svoj komentar ako neko želi neka mi pošalje svoj link da mu stavim
ASCI Master kaže:
Izgleda da ni to više ne radi? Uh. :sigh
/Bilo bi predobro.. Hvala svejedno/

Back
Na vrh