• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Scam stranice -Prevare na internetu

ps3

Moćan
Tu od
8 Pro 2010
Sigurno vam se dogodilo da vas je neko prevario na internetu u bilo kojem smislu.Neki primjeri : niste dobili isplatu,niste dobili obecanu uslugu ili bilo sta sto spada pod scam recite to ovdje.Meni se to dogodilo prije dva dana.Zakupio sam offshore hosting kod santrex.net.Nikad nisam dobio ni refund,a ni ono zbog cega sam i zakupio hosting tamo podatke od control panela.Onda sam ja reagovao tako sto sam pisao par support ticketa i na kraju dobijem odgovor out of stock :stars Pitam ja kako mogu prodavati nesto sto ne postoji? Oni meni kazu poslat cemo ti podatke od drugog servera iz druge zemlje.Posalju oni meni podatke reko ipak nije scam.Kad ono ne mogu se ulogovati na control panel sa podatcima koje su mi poslali.Kazem ja to supportu oni meni kazu rijesit ce u roku 24h ili u toku sedmice.Tu meni prekipi i zakupim hosting kod druge kompanije.Poslao sam dispute mail alertpay-u pa se nadam da ce oni to rijesiti umjesto mene.Eto to je jedno od mojih iskustava,a kao drugo navodim bux.to koji mi je duzan jednu solidnu svotu koju nisam nikad dobio.To je bilo u vremenu kada sam tek poceo baviti se bilo kakvom zaradom.

ps3 kaže:
Sigurno vam se dogodilo da vas je neko prevario na internetu u bilo kojem smislu.Neki primjeri : niste dobili isplatu,niste dobili obecanu uslugu ili bilo sta sto spada pod scam recite to ovdje.Meni se to dogodilo prije dva dana.Zakupio sam offshore hosting kod santrex.net.Nikad nisam dobio ni refund,a ni ono zbog cega sam i zakupio hosting tamo podatke od control panela.Onda sam ja reagovao tako sto sam pisao par support ticketa i na kraju dobijem odgovor out of stock :stars Pitam ja kako mogu prodavati nesto sto ne postoji? Oni meni kazu poslat cemo ti podatke od drugog servera iz druge zemlje.Posalju oni meni podatke reko ipak nije scam.Kad ono ne mogu se ulogovati na control panel sa podatcima koje su mi poslali.Kazem ja to supportu oni meni kazu rijesit ce u roku 24h ili u toku sedmice.Tu meni prekipi i zakupim hosting kod druge kompanije.Poslao sam dispute mail alertpay-u pa se nadam da ce oni to rijesiti umjesto mene.Eto to je jedno od mojih iskustava,a kao drugo navodim bux.to koji mi je duzan jednu solidnu svotu koju nisam nikad dobio.To je bilo u vremenu kada sam tek poceo baviti se bilo kakvom zaradom.

Stvarno gadno :S
A jbg, koristi onaj hosting za koji znaš da je dobar i kvalitetan, ima ih poznatih na bacanje.
Možda te cijena privukla pa si eto odlučio zakupiti pa šta bude bude.

Najpoznatiji scam je bux.to, to je očito i to svi znaju :)
Jedino što imaš koristi od njih je klikati pa taj novac zarađen klikanjem uzeti za oglašavanje.
Godinu dana furao po tome, zaradio nekih 500 $ i naravno isplatu cekao jos godinu dana, III? i nije došla naravno xD

Kupio sam promet za te pare, na adf.ly link i et barem sa dobio nekih 10-20$ od toga, promet je iz rusije (80%) i ostale zemlje sa niskim CPM-om :D

Ostavite se buxova, jedini koji placaju od njih, provjereno je neobux :)

adsenseamater kaže:
Prije nego što si zakupio hosting kod njih trebao si uraditi ovo http://www.google.ba/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=santrex.net+scam ;)

Da to sam uradio poslije :( .Privukla me preporuka na jednom forumu + imaju dobar alexa i page rank + izgledali su mi vrlo uvjerljivo.Sad radim ubuduce provjeru na wjunction forumu. Tamo nema hostinga cini mi se da nema review za njega.A onda sam naisao na gore spomenuti i imao sam sta i procitati cisti zbidelj od ljudi i usluge.

ps3 kaže:
Privukla me preporuka na jednom forumu
Sad se lepo vrati na taj forum i na*ebi se mile majke onome ko je otvorio thread i ostalima koji ga hvale, Cisto da se ne zaleti jos neko.

pavlek kaže:
ps3 kaže:

Stvarno gadno :S
A jbg, koristi onaj hosting za koji znaš da je dobar i kvalitetan, ima ih poznatih na bacanje.
Možda te cijena privukla pa si eto odlučio zakupiti pa šta bude bude.

Najpoznatiji scam je bux.to, to je očito i to svi znaju :)
Jedino što imaš koristi od njih je klikati pa taj novac zarađen klikanjem uzeti za oglašavanje.
Godinu dana furao po tome, zaradio nekih 500 $ i naravno isplatu cekao jos godinu dana, III? i nije došla naravno xD

Kupio sam promet za te pare, na adf.ly link i et barem sa dobio nekih 10-20$ od toga, promet je iz rusije (80%) i ostale zemlje sa niskim CPM-om :D

Ostavite se buxova, jedini koji placaju od njih, provjereno je neobux :)

vidis vidis, na neobuxu imam nesto para, nikad mi palo na pamet da ih iskoristim za reklamu :)

tnx

Ok rasprava o bux sajtovima nije dopuštena na forumima tako da ne idite tamo.

Za one koji se bave prodajom domena
Dakle stigla mi ponuda na mail prije neki dan a glasila je ovako
Hello!
>
> I'm interested in buying vtmmusic.com.
>
> I've found it through Sedo.
>
> Please respond with how much you are looking for it. Just specify this price in the subject line.
>
> If you have other names for sale please email me your list with prices.
>
> Regards,
>
> *********
>
> Web Trust Inc.

i slijedeca

Anna,

I may offer up to 5000 usd but the final offer will be based on a professional valuation. I have 45,000 usd budget for 12-15 domain names.

How can I pay you (PayPal, Western Union, escrow.com etc.)? If this is your first time domain sale I may help you with the sale/transfer process.

Are you a member of domain seller communities/forums? Probably, we know each other under some nicknames?

Best regards,
Ph. D.

As a seller you should send me the appraisal )))

Before we proceed we need a valuation (appraisal certificate with trademark verification).

Please don't worry, it will take only 1-2 minutes to get the valuation (appraisal). I prefer appraisal service that also verifies possible trademark infringements. It's important for me to know that your domain has no problems with trademarks. It won't be a problem for you since some good appraisers offer this option (trademark infringement verification) as a free bonus to the appraisal service.

Without it we cannot be 100% sure in the final sale price. The appraisal will help determine the true value of your domain's worth so you can maximize profits during the sale. On the other hand, it will minimize my risks too.

To avoid mistakes and wasting money on useless automated services I asked in the forum about reliable manual valuation/TM verification services. Please read this:

The process is very easy:

1. Go to the appraisal site and order the valuation with the TM verification. After several hours you will get the results.

2. Please resend these results via email and we'll proceed with the deal.

I onda sam na netu nasla (ne mogu staviti link jos nemam 10 postova) gdje ih se zalilo nekolicina sa vrlo slicnim ponudama, neki su cak i izgubili novac tako, dakle prijavili su kao scam.

Ima li jos netko iskustava sa takvim ponudama/porukama?

Smrdi mi jako na prijevaru, uostalom dali svaki kupac domene trazi procjenu , nova sam pa je svaka pomoc dobrodosla:)

Prevara 100%
Ta navodna procena se placa, a potom navodni kupac odustaje... Ni jedan ozbiljan kupac domena nece traziti procenu (to je sustina njegovog posla), niti ce ti reci kojim budzetom raspolaze...

perikle kaže:
Prevara 100%
Ta navodna procena se placa, a potom navodni kupac odustaje... Ni jedan ozbiljan kupac domena nece traziti procenu (to je sustina njegovog posla), niti ce ti reci kojim budzetom raspolaze...

Dakle otkrivanjem previše informacija u početku nije dobar znak.

I tako ta osoba šalje mailove drugima i od 1k ljudi 10 ih se "upeca" i daju mu pare.

Back
Na vrh