• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sada kao stvarno: Paypal u Srbiji 2013

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Davor kaže:
Juce sam poslao mail NBS i pitao ih bas jel se zna sta o tome evo odgovora danas:

znaci cekamo da se PP smiluje nadam se ove godine :)

S obzirom da je po ovome napravljen zakonodavni okvir mislim da bi trebali svi koji su iz Srbije pocet slat upite paypalu i napravit pozitivni "pritisak" na njih. Kad oni vide povecani broj upita iz Srbije u vezi toga mogli bi uociti da postoji interes i trziste te ozbiljno racunati da sto prije uvedu i za Srbiju.

Pazi koji su to lažovi i licemeri, zadnje 2 godine pričaju kako nema prepreka i da je samo na PayPalu da li će Srbiju uvrstiti u listu zemalja ili ne, a oni tek 25.12.2012. znači pre manje od mesec dana donose najvažniji zakon koji je do sada sve ovo kočio! Allooooo rođaci! Pa bolje da ovo nisam ni otvarao ovo da pročitam, znao sam da ću se iznervirati. :die

Poslao sam upit i Paypalu danas cisto da cujem odgovor, kakav god bude objavim ovde ako jos nekog bude zanimao, mada nije losa ideja da ih malo "poguramo" ...

Ma bila je tona peticija i skupljanja potpisa i svega, aktivirali su se bili i blogeri i Tviteraši ali šta vredi, vidiš da je državna uprava debilna! Ej bre, pa ona Malovićka jadnica prošlu celu godinu pričala kako je sve ok, doneti zakoni, završeno a nema ni mesec dana kako je taj Dinkićev tupavi, nemogući, jadni zakon napokon zamenjen i dopunjen boljim!

Znači TEK SAD imamo neke šanse da PayPal dođe i TEK SAD sve zavisi od PayPala da li će nas uopšte dodati.

Koliko puta smo samo culi od predstavnika vlasti da nije do nas nego je do PayPal-a, pa onda ne znaju ni oni sami, pa onda ispade da je ipak bilo do nas pa je sad kao konacno sredjeno. Ne bi me cudilo ni najmanje da to nije sve i da treba jos stvari da se uradi, a 100% sam siguran da je malo ko iz vlasti posebno zainteresovan za PayPal niti da imaju pojma sta treba da se uradi.

Zasto nekome iz vlasti nije palo na pamet da preuzme jedini razuman korak - da posalje mail PayPal-u i kaze "hocemo da nas uvrstite na listu zemalja, sta treba da ucinimo da se to desi?". Onda bi situacija bila jasna da li PayPal hoce da "dodje" ili nece i sta treba da se ucini.

Sta da se radi, ostaje samo da se nadamo.

Molim bez uvreda i psovanja na forumu.

Koliko god bi i ja volio da se to dogodi, moram reci da nisu stvari bas jednostavne. Znam da smo i mi u HR dugo vremena cekali i najavljivalo se, isto je bila fora "Paypal opet dolazi u HR" itd. Ali, kada smo zaista promjenili zakone i uveli neke promjene paypal je dosao. A promjenit zakone nije bilo lako, trebalo je uskladit bankovni sustav itd. Nije to bas da se preko noci mjenja. Ponekad treba uskladit neke stvari na visoj razini u kompletnom sustavu da bi se omogucilo neke druge stvari. Zasigurno financijski i bankovni sustavi se ne mogu lako mjenjati. Tak da eto, nije da opravdavam Vlade i sl. ali zelim reci da ponekad cak i kad zelis nesto rjesit ne ide to bas lako.

Dobio odgovor čisto formalno ništa konkretno, osim sto je naglasio da pored lokalnih zemlja mora da se prilagodi i internacionalnim zakonima...

[attachment=482]

Znači čekamo i dalje :)

Prilozi

• pp.jpg
    pp.jpg
    30 KB · Pregleda: 2,419
Pre cemo docekati penziju,nego PayPal. Usput jel ima neko ideju kako da se na foru to otvori iz Srbije,da li mzoe preko neke kartice i tako dalje. Ko zna nek posalje privatnu poruku.

mrv1990 kaže:
Usput jel ima neko ideju kako da se na foru to otvori iz Srbije,da li mzoe preko neke kartice i tako dalje.

Kao i većina, i mene zanima, kako do PP iz Srbije.

Možda otići u Hrvatsku i otvoriti račun u npr. Splitskoj banci, pa karticu povezati sa PP , ali ako si zemlju prilikom registracije stavio Hrvatsku, Sloveniju..

Srbija ne dozvoljava da njeni gradjani imaju otvoren račun u inostranstvu ;)

U teoriji je moguće, ali nikad se ne zna.

Je l' neko iz Srbije možda probao to da odradi?

Fora za otvaranje paypala ima, ali samo za slanje novca odnosno placanje( o tome smo vec pisali na forumu), postoje i varijante i za primanje ali ta opcija je preskupa za vecinu clanova foruma.

Pozdrav, evo samo na brzinu da pitam, nisam stigao da citam forum. Da li je moguce da mi se otvori PP u SAD, i da ja sa njim upravljam odavde iz Srbije? Tacnije da npr. ja odavde posaljem novac na Moneybookers ili neki drugi sajt kako bi preuzeo novac na karticu ovde?

P.S Valjda ste me razumeli :)

copicd kaže:
Pozdrav, evo samo na brzinu da pitam, nisam stigao da citam forum. Da li je moguce da mi se otvori PP u SAD, i da ja sa njim upravljam odavde iz Srbije? Tacnije da npr. ja odavde posaljem novac na Moneybookers ili neki drugi sajt kako bi preuzeo novac na karticu ovde?

P.S Valjda ste me razumeli :)

Ne možeš iz Srbije primati novac na paypal. Ukoliko imaš osobu u US, koja može da ti verifikuje nalog, mogao bi da probaš, mada mislim da bi ti opet pravili problem zbog IP adrese. Na Moneybookers možeš slati-priimati novac bez ikakvih ograničenja.

Ukoliko imaš osobu u US, koja može da ti verifikuje nalog, mogao bi da probaš, mada mislim da bi ti opet pravili problem zbog IP adrese.

Naravno da moze, i ne postoji ni promil sanse da ima problem sa IP, posto napolju ljudi putuju, i normalno je da se na primer svake nedelje loguju iz druge zemlje. Kada bi menjao kompjutere , i IP, tada bi paypal verovatno trazio dopunske provere, ali zbog sigurnosti naloga.
Tako da, ako imas nekoga, ko ti moze otvoriti nalog, i poslati karticu, mozes podizati novac i iz Srbije.

freemind kaže:
Ukoliko imaš osobu u US, koja može da ti verifikuje nalog, mogao bi da probaš, mada mislim da bi ti opet pravili problem zbog IP adrese.

Naravno da moze, i ne postoji ni promil sanse da ima problem sa IP, posto napolju ljudi putuju, i normalno je da se na primer svake nedelje loguju iz druge zemlje. Kada bi menjao kompjutere , i IP, tada bi paypal verovatno trazio dopunske provere, ali zbog sigurnosti naloga.
Tako da, ako imas nekoga, ko ti moze otvoriti nalog, i poslati karticu, mozes podizati novac i iz Srbije.

Ok. Drago mi je to čuti. Ja sam stalno u tipovima da će da prave problem zbog IP adrese. Tj čitao sam po raznim forumima ljude koji to tvrde. Pored svaega toga imao sam i iskustvo koje me je navelo na to mišljenje.

Mene su išutirali sa Ebay-a kao poslednju kantu. Jedan tip, sa ovog foruma iz HR, otvorio mi je Paypay i Ebay nalog. Kako sam se prijavio na Ebay i dodao prvi proizvod, tako sam dobio suspenziju naloga. Očekivao sam da će tražiti verifikaciju naloga, jer verodostojnost on bi mogao da potvrdi, ali to se nije desilo. Dakle, sve je ukazalo na problem oko lokacije prijave.

Reci mi da li ti imaš iskustvo da to radi? Da li je potrebno povremeno prijaviti se na nalog iz zemlje u kojoj je verifikovan? Možda sam ja imao problem zato što sam se odmah prijavio iz zemlje u kojoj nije dozvoljeno. Sve ono zanima me isključivo za prijem novca.

Sticajem okolnosti, imam nekoliko paypal naloga, odnosno na tudje ime kontrolisem naloge, i primam i prosledjujem novac sa kartice. Godinama to radim i nikada nisam imao problem zbog ip adrese, a na nekim nalozima, osoba koja je otvorila karticu , iz maticne zemlje nikada nije ni usla u nalog, odnosno ja sam otvorio i sve vreme ulazio iz Srbije.
Osoba iz zemlje gde je dozvoljen paypal, uzima karticu, meni je posalje i posle otvaram nalog.
Nema mi ni logike da to prate, ako vodis legalan posao i ako je sve u redu sa porudzbinama . Hiljade firmi outsorsuju posao, vode im naloge iz drugih zemalja, zatim tu je api, i aplikacija koja moze da bude ko zna na kom serveru, kada bi gledali IP adresu doslo bi do haosa. Naravno, ako se logujes svaki put sa druge ip adrese i i koristis drugi kompjuter, sigurno ce paypal traziti dodatnu verifikaciju da bi se osigurao da slucajno neko ne pokusava da hakuje nalog.

ekibum kaže:
Mislim prosao je 1. April pa ne znam sta da mislim!?
Important information for all PayPal applicants from Serbia

Ne znam sta bi ti reko, evo vec pola sata trazim po netu bilo koji sajt koji ima bilo sta slicno da je objavio i ni blizu, najbolje sto sam nasao je da kao PayPal treba da dodje u Srbiju u toku 2013 godine sto i ovako znamo nista konkretno...

A s obzirom da je 9 april a nismo u listi podrzanih zemalja mislim da su nas ispalili xD

Koji crni deveti april. Procitaj tekst na blicu. ;) Ostaje nam samo da se nadamo da će tako i biti.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Back
Na vrh