• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn Reklame i AdBlockeri

J*man

Član
Tu od
13 Ruj 2010
Pošto sam počeo raditi na novom blogu na kojem se naravno nalaze i reklame, a pošto i sam koristim AdBlocker na Firefoxu odlučio sam koristiti skriptu koja će svakom posjetitelju koji ima neki adblocker prikazati upozorenje i zamolbu da ga na mojem blogu onemogući.

Ne koristim nikakve agresivne metode za prikazivanje reklama niti ikakve pop up prozore i to u samom upozorenju/zamolbi i piše. Ne znam kolikog će efekta to imati na korisnike adblockera, ali mislim da vrijedi pokušati.

Pokušao sam se staviti u poziciju lovac/lovina i mislim da sa kombinacijom ne agresivnih reklama i ove zamolbe možda uspijem smanjiti korištenje adblockera na mojem blogu.

Pišući ovaj post sinulo mi je da bi bilo zanimljivo kad bih mogao pratiti statistiku između posjeta blogu i korištenja adblockera :)

Ja koristim ovu skriptu:
Kod:
http://www.adblock.org/2004/07/adblock_detection_script/

Ovdje je demo skripte:
Kod:
http://www.adblock.org/2004/07/adblock_detection_demo/

Zanima me kakva su vaša iskustva vezana uz ovu temu i da li i sami koristite neke mehanizme za adblockere?

Neznam, nikad nisam koristio adblock detection script - Vidim da ovo radiš u svrsi da povećaš revenue od reklama koje se vrte na tvom blogu. Ako si čisto adsense/adbrite/click winks orijentiran onda bi ovo mogla biti korisna stvar. Ovakvih problema kod affiliate prodaje nema :)

Koliki je postotak posjeta koji koriste adblockere? Ako je manji od 5% mislim da za ovom skriptom onda nema potrebe. Ako je 50% onda je very useful.

Upravo tako, ovo bi koristio u svrhu mogućeg povećanja revenue od reklama. Za sad neznam koliki je postotak posjeta sa adblockerima, istražujem kako i za to saznati statistiku. :)

Slažem se sa tobom ako je postotak mali onda nema potrebe za ovime.

Back
Na vrh