• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Redrekcija domene?

cmss

Član
Tu od
10 Stu 2010
Zanima me sljedeće, imao sam domenu na kojoj je bio blog u wordpress-u, domenu sam prodao, ali bez blog-a. Sad bih postavio taj blog sa svim sadržajem na novu domenu. Kako ne mogu napraviti 301 redirekciju što mi je činiti? Dali će tražilice ukoliko ne napravim redirekciju vidjeti moj blog na novoj domeni kao duplicirani sadržaj (pošto su mi svi članci još i dalje indexirani) ili?

cmss kaže:
Zanima me sljedeće, imao sam domenu na kojoj je bio blog u wordpress-u, domenu sam prodao, ali bez blog-a. Sad bih postavio taj blog sa svim sadržajem na novu domenu. Kako ne mogu napraviti 301 redirekciju što mi je činiti? Dali će tražilice ukoliko ne napravim redirekciju vidjeti moj blog na novoj domeni kao duplicirani sadržaj (pošto su mi svi članci još i dalje indexirani) ili?

Nece vidjeti duplicate jer tamo ce biti 404, s vremenom ce sve leci na svoje mjesto. Ali rangiranje i backlinkove mozes da zaboravis.

Bez obzira na 404, mislim da Google ipak zna da je duplikat, a postoji i wayback arhiva. Ali to opet ne znači da ćeš nužno imati problema zbog toga.
Imam sličnu situaciju, malo sam se već raspitivao o tome, ali nisam dobio jednoznačan odgovor.

Međutim, čuo sam nedavno jednu zanimljivu teoriju koja kaže da Google zapravo ne penalizira duplicirani sadržaj niti je to ikada radio. Lik je to i dokazao tako da je kopirao drugu (vlastitu) stranicu staru nekoliko godina i s njom došao na vrh s prilično konkurentnim keywordom.
Teorija kaže da jedino što G. radi je to da ponekad između gomile istih ili sličnih tekstova mora odabrati najrelevantniji, a to onda uključuje i druge kriterije kao što su sadržaj i autoritet cijelog sajta itd. Pri tome samo jedan ispliva, a svi drugi, naravno, potonu.

Ne znam jesam pomogao ili sam samo dodatno zakomplicirao, ali ja sam odlučio da ću ipak objaviti stare postove koje imam s jedne mrtve stranice.
Ipak, mislim da bi tebi bilo bolje da pričekaš da se stari postovi de-indexiraju ili da sam to učiniš ako si imš tu stranicu u webmasters tools.

Back
Na vrh