• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

prvi posao (odesk)

Devix

Novi član
Tu od
16 Sij 2014
Evo pozdrav svima pošto sam još novi u svemu ovome zanimalo bi me par detalja.
Pošto mi se javio poslodavac zanima me dali ja imam neku opciju da prihvatim taj posao?
Sa strane mi samo piše "propse different terms" pa pretpostavljam da on mora mene prihvatit...
I pošto sam išao za time da steknem iskustvo stavio sam jednokratna uplata i bez plaćanja unaprijed , pa bi me zanimalo koji je dobar način da se "zaštitim" u slučaju da mi ne želi platit dogovoreni iznos?
Posao je vezan za Joomla CMS.

Hvala unaprijed!

Evo ipak sve sam riješio :D , napravio sam pola posla čekao dio uplate i na kraju mi je platio ostatak.
Eto nije loše već sutra novi posao kod istog poslodavca :)

Devix kaže:
Evo ipak sve sam riješio :D , napravio sam pola posla čekao dio uplate i na kraju mi je platio ostatak.

Odlicno, drago mi je zbog tebe :). Inace, Fixed - Price poslovi na Odesku nemaju "zastitu" ali imas uvid u klijentov profil - koliko je para do sada potrosio, kakav mu je dosadasnji feedback, i da li mu je uopce Verified Method Payment.

Obzirom da se Odesk ujedinio sa Elance-om, moguce je da ce i oni uvesti Escrow opciju koju nudi Elance i time osigurava (barem djelomicno) i fixed-price poslove.

DeSeo kaže:
Obzirom da se Odesk ujedinio sa Elance-om, moguce je da ce i oni uvesti Escrow opciju koju nudi Elance i time osigurava (barem djelomicno) i fixed-price poslove.

Već je uvedeno, danas sam postavio posao i odmah sam morao budžet da stavim kao depozit.

Devix kaže:

Možeš raditi i na satnicu. Jedino ti je tada garantovano da ćeš biti plaćen.

Pozdrav ... eto da se i ja javim ...
Jucer sam kreirao acc na oDesku i popunio kompletan profil .. 90 % profila popunjeno (vjerujem da bi bilo 100 % da sam rjesio onaj osnovni test iznad prosjeka :) :) :) )

U svakom slucaju javim u koliko bude neke pozitivne informacije . Aplicirao sam se na 4 posla i ne ocekujem da cu dobiti odgovor niti na jedan ali ipak necu se jos nista truditi da se apliciram na bilokoji drugi obzirom da vjerujem da sam bez ikakvih rjesenih testova i poslova zadnji na ljestvici za dobivanje ikakvog posla...

U svakom slucaju ovo je pokusaj mog nacina da se nekako ukljucim u rad ovog foruma kao aktivan clan a ne samo dugogodisnji promatrac sa vremena na vrijeme :)

dksmedia kaže:
Aplicirao sam se na 4 posla i ne ocekujem da cu dobiti odgovor niti na jedan ali ipak necu se jos nista truditi da se apliciram na bilokoji drugi obzirom da vjerujem da sam bez ikakvih rjesenih testova i poslova zadnji na ljestvici za dobivanje ikakvog posla...

Nisam siguran da sam te bas dobro razumio..Ako ne apliciras neces ni dobiti posao..jednostavno.

Testovi nisu od neke velike vaznosti dok su preporuke klijenata svakako mnogo vaznije. Imas gomilu savjeta na ovim temama koje su vezane za oDesk i uopste za freelance platforme pa procitaj malo iskustva drugih. Taj prvi posao se dobija najteze i moras se dobro potruditi,kasnije bude malo lakse.

Bez obzira na popunjenost profila slobodno apliciraj na sto vise poslova ali se potrudi da to napises sto je bolje moguce i tako povecas sanse da ti klijent odgovori.

htjedoh reci no ocito sam se krivo odrazio da necu aplicirati na vise poslova od ovoga sada ... ako kojim "slucajem" i uleti i jedan od ovih na koje sam aplicirao u poslu pise da ima hrpu toga za porjesavati tako da za danas dosta prijava ...

Ako sam skuzio dobro trebaju 2 ona tokina (connecta) da apliciras na bilo koji posao i to je na mjesecnoj bazi ? Dobio sam u startu 60 i kad ih potrosim (apliciranje za 30 poslova ako dobro kuzim) moram cekati do sljedeceg mjeseca da mi se obnovi !? ili bi ih trebao kupiti kad ih potrosim ?

Da ima dosta teksta tu ... citam pomalo konstantno

Cekaj malo, pricas o Elance-u ili Odesk-u. na Elance koristis te tokene(connect) za apliciranje, dok na odesk imas ogranicen broj da apliciras za posao. Broj apliciranja ti se povecava popunjavanjem profila, resavanjem Odesk Rediness Testa i resavanjem raznih testova vezano za struku ili oblast koju poznajes.

greedylittlepig kaže:
Cekaj malo, pricas o Elance-u ili Odesk-u. na Elance koristis te tokene(connect) za apliciranje, dok na odesk imas ogranicen broj da apliciras za posao. Broj apliciranja ti se povecava popunjavanjem profila, resavanjem Odesk Rediness Testa i resavanjem raznih testova vezano za struku ili oblast koju poznajes.

oDesk ...
gDsCfVF.png

Ne znam ja sam totalno novi u svemu tome pa se polako pokusavam snaci ali dobro .. korak po korak :)

I kod mene Mafica, zbog toga sam ga pitao da li prica o Odesk ili Elance. Sve u svemu ako nije tajna cime se bavite na Odesk-u obojica?

Nije tajna ali ne mogu ni reci sto ce biti prvotno ono cega bi se dotaknuo obzirom da jos sve istrazujem ... :)
Prevod sa Engl - Hrv,pisanje clanaka, Wordpres, Office paketi, 3D Printanjem modela, Crtanje i izrada teh. dokumentacije u SolidWorksu... jbg sve to jos istrazujem pa ne mogu reci sto i kako uopce se postaviti ni kojim putem krenuti :)

Nije tajna čime se bavim. Zapravo, ni ja još nisam u potpunosti opredijelje tj. moj profil općenito. Ja, osobno, radim sve usluge grafičkog dizajna (logotipi, banneri, animacije (neke sitne u sklopu bannera), pozadine, infografije, tipografije, brošure, letke, vizit karte itd.), apliciram se ponekad i za neke poslove prijevoda članaka/teksta, prekucavanje (sa npr. skeniranih stranica knjiga), web pretraživanje i sl. no za ove poslove samo kada vrijedi da radim to jer su najčešće ne plaćeni za onoliko truda koliko uložite. Apliciram se i za autoCAD poslove, no sada učim ArchiCAD i imam neke planove što se tiče ovog programa i projektiranja i sl.
Pored svega ovoga, moj isti profil koristi i kolega koji se aplicira sa ovim znanjem: PHP , HTML , CSS , jQuery , HTML5 , HTML , XHTML , XML , CSS , CSS3 , C ++ , PAWN , Frameworks... Dakle, pokriva veliko područje, a uz moje poslove za koje se apliciram, pokrivamo jedno zaista veliko područje.

Au skidam kapu, ja sam trenutno na Admin Support, posto sem Excela ne znam nista drugo ali slaba vajda, velika je konkurencija i ne mozes se probiti pored ovih kikiriki radnika, bez obzira sto stavis i manji bid

mafica kaže:
dksmedia kaže:
oDesk ...
gDsCfVF.png
Čudno skroz, moguće da je to neka novost, nisam siguran no u mene je ovako:
eQak59t.png

To je novo što je najavljeno,dobili smo svi emailove o tome,mada je kod mene još sve po starom,još nemam te konekte.

Nisam siguran da će to pomoći nama koji apliciramo na poslove na oDesku jer ćemo na taj način imati drastično manji broj aplikacija koje možemo poslati.25 aplikacija mogu poslati ovako s tim da mjesečno se može poslati 100-injak a sa ovim novim sistemom možda 30-tak sve ukupno.

Pozdrav,
evo nakon par dana dobio sam jedan posao i to dobro za sada ide ... Svaki sat neke nove modifikacije no interesira me jedna druga stvar ..
Jucer je sve napravljeno i prvi ugovor je "potpisan" te sam odmah krenuo u rad i oDesk aplikacija nije mi jucer biljezila nikakve preinake i nisam kuzio kako stvar funkcionira. Ok radio sam nekih sat i pol do dva nije neki problem sto cu to izgubiti dok god je klijent zadovoljan (cak sam dobio pohvalu da cu za idealno rjesenje u kratkom vremenu dobiti i nekakav bonus - sto me naravno veseli). Danas sam upalio komp i dobio nove zadatke i iskocio mi je prozor u kojem se biljezi moj rad pa me zanima slijedece:

Da li kad potpisem ugovor moram pricekati jedan dan da se to sve proknjizi ili je tu bila greska onog ko mi je ponudio posao da stisne neku opciju koja aktivira oDesk aplikaciju da mjeri vrijeme?

Ne znam da li sam dobro to objasnio ali me veseli sto je pao prvi posao i klijent je zadovoljan dosad uradjenim te mi svakih sat-dva posalje novi update sa novim zahtjevima preinaka web stranice .

Moram priznati da bez obzira sto mi je sat rada malen veseli me cinjenica da je napokon pao pvi posao :crazy_grin

Pozdrav
:waving

Pozdrav dksmedia,

cestitam na prvom poslu i nek ih bude sto vise u buducnosti. :)

Sto se tice te aplikacije za merenje vremena, to moras ti da instaliras na svoj komp. Obavezno to uradi, ( odnosi se samo na ,,hourly jobs"), da bi obezbedio i prikazao pravu satnicu, kako klijentu, tako i Odesku, odnosno da bi klijent video koliko si stvarno utrosio vremena radeci za njega, pa da ti shodno tome i plati. To ti je neka vrsta garancije i od strane Odeska da ces biti isplacen po zavrsenom ugovoru. Znaci, bez toga ti ne vredi. Ukoliko si, na primer, za neki posao utrosio pet sati, a zaboravio da uklucis pomenutu aplikaciju, i setio se tek u zadnjih sat vremena da je aktiviras, bices placen samo za tih sat vremena posla. Dakle, neces moci da dokazes da si utrosio jos 4 sata pre toga i samim tim neces moci ni da ih naplatis.

Eh, da ukoliko, recimo pravis pauzu, npr. 2 sata, pa ces kasnije da nastavis sa radom, iskljuci aplikaciju, jer ce ti slikati ekran i klijent ce videti da ne radis, a sati se beleze kao da radis (moze da pomisli i da hoces da ga predjes) , pa posle moze da ti da negativnu ocenu, a to nije dobro za dobijanje poslova kasnije.

Suma sumarum :), kad god kreces da radis neki ,,hourly job", odmah ukljuci tu aplikaciju, a cim zavrsis, iskljuci je i zarada nece omanuti. :)

Eto, nadam se da sam ti barem malo pomogla. :)

Pozdrav,
Ina

Ja sam evo vise od godinu dana na oDesku i do sada nikad nisam ukljucio tu stopericu niti znam kako se to radi.. :D U dogovoru sa klijentom sate uvjek mozes upisati rucno, klijent ti potvrdi i to je to..

Back
Na vrh