Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
leos kaže:Koji aparat je dobar za neki početak prodaje fotografija preko stock agencija?
Da li je fuji fine pix ax380 ok?
user999 kaže:Ja sam pokušao, ali sam ubrzo saznao 2 stvari.
1. Treba ti puno više vremena nego što si mislio.
2. Ljepota prirode i pejzaža ima vrlo slabu prođu, traže se fotografije predmeta i situacija, za čega treba puno više rekvizita nego što je fotoaparat.
Imam jedno pitanje
- Da li je 8 sati rada dnevno pet dana u nedelji dovoljno ?
Za profesionalca.Uglavnom ciljani rezultat jeste sledeći LINK. Manje od 3 500 hiljada fajlova, sa više od 17 000 skidanja.
Prilikom izbora microstock agencije potrebno je upoznati se sa uslovima i ograničenjima kako bi znali svoja prava i koliki je vaš procenat od zarade. Također, vaše fotografije ...
Spartanac kaže:Slazem se da je za ozbiljnu zaradu,potrebna ozbiljna i kvalitetna oprema... :to_clue
Ali ipak smatram da je za pocetak dovoljan i jedan solidan digitalni fotoaparat + malo maste i ukusa,i mislim da ce rezultati biti jako pozitivni...Naravno,ne mislim da se sa tako jeftinom opremom moze odmah zaraditi velika suma novca,ali se taj zaradjeni novac moze uloziti u dalji razvoj i samim tim povecanju same zarade...
Sto se tice smisla za detalj,tu se u potpunosti slazem sa tobom,zbog toga sto,kao sto si i sam rekao,ne moze svako da obavlja ovaj posao kako treba...
Ali opet kazem,zasto ne pokusati?Jer ipak je ovo jedan veoma lep i isplativ posao :Waving
zar stvarno ocekujes da ce se bilo koji fotograf koji imalo drzi do sebe ici reklamirati s trecerazrednim shitom od fotografija?cmss kaže:Tražim nekoga tko bi ustupio nekakve slike za stranicu te napisao nekakvo objašnjenje za svaku pojedinu sliku (do 30 riječi, na engleskom jeziku, naravno). Znači nekakve slike koje nisu najnajnajbolje i koje nećete prodavati na internetu nego nekakve vaše početničke slike/fotografije ili slike/fotografije koje nisu ispale baš onako kako ste željeli a zauzimaju vam mjesto na kompu i ne znate šta biste sa njima. Trebalo bi mi 50 ak slika koje bih ja postavio na tu stranicu i omogućio besplatan download tih slika posjetiteljima stranice.
Sad se sigurno pitate što vam ja nudim zauzvrat? E pa nudim vam nekakav link ili omanji banner pokraj svake vaše slike koji bi vodio na vaš profil ili prema nekoj vašoj slici koju prodajete na nekoj od stranica za prodaju slika npr. Shutterstock, dreamstime... te plus još jedan banner koji bi bio na početnoj stranici - homepage-u. Na taj način biste mogli promovirati svoje slike, te privući potencijalne kupce vaših slika. Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja obratite mi se putem privatne poruke i ako ste zainteresirani za suradnju možete mi odmah poslati par svojih radova koje biste bili voljni ustupiti za besplatan download (u što manjoj rezoluciji za početak 640x480 će biti dovoljno).
novii kaže:Veoma mi se dopadne, ulogujem se da vidim cenu, pa ako nije skupa da je uzmem. A za one koji nemaju nalog cena je oko 15 eura. Meni je to previše da platim za to, pa cu preskociti ovaj put.
Ali hoću reći, koliko vremena nekome ko zna raditi vektorsku grafiku treba da napravi nešto slično.
A ova ilustracija je prodata vec deset puta, što znači da je autor prihodovao 150 eura ako je svaki put prodata po standard licenci.
Damien kaže:Zna li neko za neki stock sajt koji prima slike slikane kompaktnim fotoaparatima?
Naravno, ne mislim samo na bezvezno škljocanje nego na kvalitetno uradjene slike (onoliko koliko takva oprema dozvoljava - što ipak ne može biti isto kao sa profi opremom).
novii kaže:@ zlobni hrcak
Koliko sati mesečno posvetiš prodaji fotografija.
Za sad nisam počeo da se ovim bavim, ali verujem da sa opremom od 1500 eura i 200 sati rada mesečno bi trebali da se pojave finansiski rezultati.
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke