• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodaja fotki

Cao, drustvo! Na zalost, ja nemam vremena za fotografiju, ali moram nesto da pitam bilo koga ko prodaje fotke, poludecu :tease! Radi se o sledecem: kolega sa posla udavi koga stigne pricom da vec neko vreme fotografise prirodu, bez ijednog traga necega sto je ljudska ruka stvorila. Salje ih mejlom u Madjarsku i na 100 snimljenih fotografija, dobija fiksno 70$. Niko mu ne veruje:smack, ja najmanje, pogotovo sto nece da kaze ime sajta ili adrese, sta vec. Jel' zna neko za nesto slicno, da mu zapusimo usta vec jednom...

Ma, ne, on tvrdi da posalje 100 slika i odmah dobije 70$. Ne ceka da se nekome svide ili da se prodaju. Kaze da nije bitno ni da su specijalno lepe, vec samo da na njima nema dalekovod, npr. ili kuca, auto, ....

on vjerojatno pošalje fotografije nekome tko ih prodaje preko interneta i za tih 100 komada dobije puno više od 70 dolara

hm ja imam hrpu adult fotki gdje bi to najbolje bilo staviti al nisu 3 megapixela kao sto traze na dreamstime ili je to samo suplja

Svi zele kvalitet, a bilo da se radi o adult ili nekim drugim non adult, vazno je da su unikat, a ne da si negde skinuo itd..

Sa kojim aparatom valja početi, da to nije neki profi preskup...Da li može neki malo bolji prozumer do 200e?
Mislim da je za početnika besmisleno ulagati veće sume novca u opremu.

leos kaže:
Sa kojim aparatom valja početi, da to nije neki profi preskup...Da li može neki malo bolji prozumer do 200e?

Pozdrav samo da se ubacim u temu, ako ti niko ne odgovori u neko dogledno vreme ja cu ti veceras otprilike napisati sta i kako...

Al bih odma da ti napomenem da svakako ako razmisljas o fotografiji i prodaji fotografija moras razmisliti o dSLR-u !

Nemam sad vremena opistati sve detalje tako da cu veceras kad se vratim ako ti niko ne pomogne...

leos kaže:

Ti kao pocetnik mozes krenuti i sa obicnim digitalcem, naravno da je jaci od 4mpx,e sad bitne su tvoje sposobnosti photoshopa, posto je bitno ako nameravas preko fotolie, shutterstock i slicnih servisa da prodajes sliku, znaci moras zadovoljiti njihove potrebe tj. specifikacije kakve oni traze. Kad vec malo udjes u posao ja bih ti preporucio aparat Fuji Film FinePix HS 10, odlicna spravica,a kosta oko 350 evra. Te pare mozes skupiti ako budes uporan i zaradio za pocetni kapital. Kasnije ces imati i za ostalu opremu koja je takodje neophodna za ovaj posao.

Kad vec krenuste oko megapixela i fotoaparata. Da kazem i ja nesto sto sam naucio dok sam pisao clanke za blog.

Broj megapiksela je bitan sve dok ne predje broj 10, tako da broj megapixela i nije nesto vazan, to je samo marketinski trik da bi fotoaparati slabijeg kvaliteta bili dobro prodavani. :)

Poz ljudi,

fotografisanje me oduvek zanimalo, ali uvek samo kao hobi.

Imam digitalac Canon Powershot A460, znam da taj aparat vec spada
u starije modele,pa sada ne znam da li taj aparat moze da posluzi?

E ovako posto me mrzi da pisem dugacak post trenutno a i na poslu sam pa nije bas lepo da ne radim :)

Ali opet mogu da napisem neke osnove i da vam dam neki primer, po meni (opet samo po meni) mislim da za prodaju fotki treba imati makar poluprofesionalan aparat...

Za makar malo dobro sliku potrebno vam je da vas aparat ima opciju podesavanja:

1. ISO vrednosti

2. Aperature

3. Shutter Speed

ta 3 osnova su najglavnija kod aparata za fotkanje dobre slike.... Nakon toga svaka slika se naravno odradjuje u PS ili nekom drugom programu (ima ih na stotine al PS se uglavnom koristi)...

Neko je gore naveo da je Pikselaza ne bitna samo da je do 10mpx, ali opet od Pikselaze zavisi sama velicina slike i kolki crop moze da se odradi (sto veca pikselaza to bolji krop), tako da bi ja gleda na pikselazu dosta kolko i na sam seznor aparata...

Ja fotografiju jako volim i slika iskljucivo za sebe i zbog sebe, nisam se do sada bavio prodajom preko interneta ali dosta ljudi znam koji rade i mogu reci da je unosan posao ako se "malo" ulozi...

Evo jedan sajt koji ima profesinalne fotografije i poluprofesionalne...

Kod:
www.500px.com

I opet moram da spomenem da bi najbolje bilo ako je ikako moguce raditi sa nekim dSLR-om pa makar on bio i 10 godina star....

Back
Na vrh