• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress Problem sa gotovom WP temom: prazan prostor

JelenaM

Moćan
Tu od
11 Velj 2012
Evo sam se usudila da pokažem moj sajt (prvi u potpisu). Najzad sam našla iole ozbiljnu temu, i nešto sam uspela da sredim, ali ovo ne mogu, ne uspevam ni da dobro izguglam jer ne znam kako da objasnim Guglu šta mi treba, a tutorijali pokrivaju ili pravljenje ispočetka ili osnovna prilagođavanja teme... ukratko, upomoć!

Tema je odavde: http://www.web2feel.com/luxury-yachting/ . Uspela sam da sredim logo i sliku (zasad mogu da živim s tim što slika prelazi okvir, srediću danas, sutra). Ali ne mogu da sredim ovaj prazan prostor ispod. U opcijama teme mislim da je to deo koji se odnosi na Featured Image Gallery; volela bih da kompletno izbrišem taj deo i da odmah kreću postovi, ili da taj deo bude manji, ovako zauzima skoro ceo ekran; od opcija mi daje da izaberem image gallery category, ali sad ne znam kako da od fotografija koje su u postovima napravim posebne kategorije za image gallery. A baš bih volela da izbrišem taj deo, ako je to moguće.

Druga stvar, Adsense. Do juče sam imala samo ove diskretne oglaščiće u postovima, pa sam se okuražila sa novom temom i rešila da ubacim i ovaj blok desno. S tim je sve u redu, nego nisam našla nikakav oglasni blok za ove prve oglase, u postovima. Njih sam ubacila preko WordPress Direct-a (verovatno ga ne koristite, služi za upravljanje WP sajtovima, jedna od stvari kojima te The Challenge hendikepira) po principu: samo izaberi gde ćeš da ti postavimo oglase i koju veličinu, pa ćemo se mi pobrinuti za sve - slično kao blogger. Za ovo me samo zanima da li su mogući neki problemi, s obzirom na to da na mom Adsense nalogu ne postoji nikakav trag o ovim oglasima (sem što ne mogu da ih pratim).

Čujte, prvi problem je verovatno prekomplikovan za objašnjavanje na ovaj način, ako možete, mnogo bi mi značilo da me uputite na to šta da tražim na Guglu, možda provalim i kako da sklonim video, nisam još sigurna za njega. I, khm, ako možete da ne budete prestrogi kad vidite sajt.

iz index.php treba da izbrises liniju:
Kod:
<?php include (TEMPLATEPATH . '/glide.php'); ?>
sad cu da proverim, al mislim da je to to
edit: da to je to :D

edit: header slika ti je loseg kvaliteta, takodje moras da je produzis na page menu dole, tj ona je iz dva dela, ovako imas deo pecarosa al on nista ne peca, i sa strane bih ja zamenio prvo adsi pa video, takodje one widgete sa strane lepo rasporedi ruzno je kad ima onoliku rupu, isto ako ne planiras da ti se korisnici registruju izbaci meta widget i zabrani u opcijama :)

JelenaM kaže:
Evo sam se usudila da pokažem moj sajt (prvi u potpisu).
Čestitam. Jelena, dati ću ti savjet koji će ti sigurno pomoći u svim tim problemima:
Ako si već početnik (kako kažeš), počni sa univerzalnim temama koje nudi WordPress, nađi neku prikladnu, ima ih sigurno, vidio sam. Možeš srediti SEO od A-Z, i video staviti na stranicu, sve.
Koristi pluginove, i za Adsense ih ima više koji rade samo tako.
Kada to sve krene, i ti budeš iskusnija, biti će vremena i za ovakva pitanja i dileme.

P.S. Pokušao sam ti pomoći gledajući problem s druge strane, mislim da je to pravi put. :)

Skepi, to je to! Haha, ipak nije prekomplikovano za objasniti, mislila sam da ću morati xy tutorijala opet da gledam :)

Palac - ma tako sam i počela, al mi ne da đavo mira, svuda moram da čačnem, hoću ja da budem super-žena. Još danas se petljam sa sređivanjem izgleda, i svečano ga ostavljam na šest meseci!

skepi91 kaže:
edit: header slika ti je loseg kvaliteta, takodje moras da je produzis na page menu dole, tj ona je iz dva dela, ovako imas deo pecarosa al on nista ne peca, i sa strane bih ja zamenio prvo adsi pa video, takodje one widgete sa strane lepo rasporedi ruzno je kad ima onoliku rupu, isto ako ne planiras da ti se korisnici registruju izbaci meta widget i zabrani u opcijama :)

Ma gde ti vidiš pecaroša? Znam da je iz dva dela, muž se juče igrao s tim, napatio se. A widgetsi sa strane su malopre bili tu.
Još čačkanja ;)

Dobro, ajde, svaka čast, dobro je sad.
Hvala skepi91 je to dobro definirao i popravio, no vidiš da ti ostaje ovaj drugi problem, sa Adsense-om. Isprobaj plugin "Quick Adsense" ako ti ovaj ne odgovara.
A sada nešto sasvim drugačije:
Jelena, nudim ti suradnju ako želiš napraviti mali "Guest Blogging", napiši na mom Travel Blogu neki članak sa linkovima na svoje stranice. Blog je Travel related, na engleskom, ima PR=1, ali glavna domena (sve Travel) je PR=3. Sve je SE Friendly i bila bi dobra pozicija za tvoj link.
Evemtualne detalje ako te zanimaju šaljem na PM.

P.S. Nemojte me sada admini napadati da je ovo offtopic, vidio sam da gospodja ima site i profesorica je engleskog, i zato joj ovo nudim. Druge ovo i ne zanima.

Mislim da admini ne bi trebalo da imaju problem s tim - hvala na pozivu, rado! Javljam se na pm čim sredim goruće probleme sa sajtom, tipa slike. Našla sam pecaroša :čekić

A gospođa je profesorica francuskog ;) engleski više onako, ne volim ga, ali je koristan

Sto se tice adsense-a nikad nisam voleo da koristim te plugine, upravo zato sto oni sami stavljaju kod i onda ne mozes da pratis u svom nalogu koji ti se isplati a koji ne...
Najbolje je da napravis kanal na adsense, ad koji hoces , uzmes kod i ubacis u obican html widget.
A ako hoces ad u postu onda preporucujem ovaj http://wordpress.org/extend/plugins/adsense-manager/ , napravis takodje html ad u njemu i kasnije u postu samo ubacis koji ad zelis i gde zelis, a lako se ubacuje:
Ads can be included in templates using <?php adsensem_ad('name'); ?> or <?php adsensem_ad(); ?> for the default Ad.
Ads can be inserted into posts / pages using [ad#name] or [ad] for the default Ad.
Note that the old <!--adsense#name--> style still works if you prefer it.

JelenaM kaže:
...hvala na pozivu, rado! Javljam se na pm čim sredim goruće probleme sa sajtom...
I'm looking forward. Nema žurbe.
Ovo važi i za ostale. na PM. :)

Dižem ruke. Sve sam napravila, sredila fotku, onu sa pecarošem, napravila pristojan kolaž, dimenzije sva tri dela su perfektne, PNG, a tema je sad ćelava.

Molim da mi se javi neko ko ovo ume da sredi, fotografija je spremna, samo joj treba nešto što ja ne umem da uradim. Samo neka je iz Srbije, da mogu da platim na tekući račun, ili već nekako.

UPDATE: sređeno, hvala skepi91!

Back
Na vrh