• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem sa Google-om i rezultatima pretrage

Ma on ima 300-njak linkova sa nekih ž-klasa direktorija. Ali još čudnije je to što svi govore "kontent is king", a on odlično rangira sa stranicom na kojoj su doslovno tri slike i ništa više.

Ali otišli smo od teme. Mene više muči kako da se vratim, imam minimalno 200$ štete do sad.
I što je isto čudno, na Yahoo sam poboljšao ranking s tom istom stranicom, za neke KW sam prvi.

Uglavnom, slična je situacija kao kod cmss-a... glavno pitanje je kako se vratiti kući, na prvu stranicu googla?

LeonMak kaže:
Ma on ima 300-njak linkova sa nekih ž-klasa direktorija. Ali još čudnije je to što svi govore "kontent is king", a on odlično rangira sa stranicom na kojoj su doslovno tri slike i ništa više.

Ali otišli smo od teme. Mene više muči kako da se vratim, imam minimalno 200$ štete do sad.
I što je isto čudno, na Yahoo sam poboljšao ranking s tom istom stranicom, za neke KW sam prvi.

Uglavnom, slična je situacija kao kod cmss-a... glavno pitanje je kako se vratiti kući, na prvu stranicu googla?

12.8 je bio neki update kod googlea ak se ne varam... cini mi se da se od tada dosta toga shebalo i dogodile su se neke nelogicnosti, upravo tipa ovako nesto kako pises. Po meni je pitanje vremena kada ce se to vratiti na mjesto. Sad hoce li to biti tjedan-dva ili mjesec-dva pojma nemam...

cmss kaže:
Nadam se da hoću, sa optimizacijom koju sam napravio za stranicu a u uz skoro nikakvu konkurenciju stvarno bih trebao doći ubrzo među prvih 10 rezultata. Jedino me malo brine što za keyword moje domene ispred mene i to na drugoj stranici sve ostale ekstenzije .net .org .info .asia .us .biz (sve su te domene registrirane, ali na njima nema ništa - apsolutno ništa, čak se ni ne prodaju) a moja stranica sa .com ekstenzijom je na 130-om mjestu, hm...trenutno na 138-om i to čak i nije glavna stranica nego je jedan članak je na 138-om mjestu koji uopće u naslovu, kao ni u tekstu ne sadrži moj keyword. :(

Ma gle, ak je to sve tako kao sto si napisao, nece biti problema. Treba proci mjesec/dva/tri i ti si 99% medju prvih 10 ili bolje. Mislim da nemas razloga za brigu. Mislim tesko bas da ce te google preko noci staviti sa nikakvog mjesta na prvo mjesto, ne?

Evo da se javim sa rezultatima, tj. i dalje sa nikakvim rezultatima.

Još nema nikakve promjene što se tiče google-a. Ali na yahoo-u, bing-u te sličnim pretraživačima sam među prvih 5 rezultata i dobijam ne mogu reći odličnu ali sasvim solidnu posjetu. Sa googlea prema stranici sam sveukupno dobio 4 posjeta i to jer je netko upisao moju domenu u pretraživač. Stranica ja za keyword koji ciljam došla na 124. mjesto na google-u, ali nedugo zatim pala na 675. mjesto i evo jučer nestala iz prvih 1000 rezultata. Ne razumijem o čemu se radi, imam preko 10k backlinkova, svi sa PR stranica i usko vezani uz sadržaj moje stranice, Moz Rank stranice je 4.64.

...Mislim da nemas razloga za brigu. Mislim tesko bas da ce te google preko noci staviti sa nikakvog mjesta na prvo mjesto, ne?

Sigurno nisam niti očekujem da me google preko noći stavi na prvu stranicu, ali opet nisam baš ni očekivao da neću biti niti među prvih 1000 rezultata.

I da, malo sam pratio jednu stranicu sličnog sadržaja kao moja stranica, koja je registrirana (domena) 10 dana nakon što sam ja otvorio stranicu na svojoj domeni i vidim da je za tu stranicu tj. domain keyword malo veći broj pretraga i dosta veća konkurencija. Stranica ima backlinkove sa stranica na kojima i ja imam backlinkove za moju domenu plus šta ja imam još puno puno više backlinkova sa drugih stranica, sa article direktorija, link direktorija (i najvažnije od svega, imam i backlink sa te stranice prema mojoj)... Ta stranica ima 100-tinjak backlinkova, manje sadržaja (sveukupno oko 20 članaka), kraće članke.... Ali ta stranica je za svoj keyword na prvom mjestu i to je u manje od 10 dana došla na prvo mjesto i stoji na prvom mjestu. Kako to objašnjavate?

cmss kaže:
imam preko 10k backlinkova

Možda si malo preterao? Ako dodaješ veliku količinu backlinkova u kratkom periodu, to može imati suprotan efekat od onog koji želiš da postigneš. Možda je Google to registrovao i zato te kažnjava.

cmss kaže:
I da, malo sam pratio jednu stranicu sličnog sadržaja kao moja stranica, koja je registrirana (domena) 10 dana nakon što sam ja otvorio stranicu na svojoj domeni i vidim da je za tu stranicu tj. domain keyword malo veći broj pretraga i dosta veća konkurencija. Stranica ima backlinkove sa stranica na kojima i ja imam backlinkove za moju domenu plus šta ja imam još puno puno više backlinkova sa drugih stranica, sa article direktorija, link direktorija (i najvažnije od svega, imam i backlink sa te stranice prema mojoj)... Ta stranica ima 100-tinjak backlinkova, manje sadržaja (sveukupno oko 20 članaka), kraće članke.... Ali ta stranica je za svoj keyword na prvom mjestu i to je u manje od 10 dana došla na prvo mjesto i stoji na prvom mjestu. Kako to objašnjavate?

Deluje mnogo prirodnije sa 100-tinak linkova?

Back
Na vrh