• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem sa Google-om i rezultatima pretrage

cmss

Član
Tu od
10 Stu 2010
Kao što sam naslov kaže imam veliki problem sa optimizacijom stranice, tj. sa rangiranjem stranice na google-u. Kupio sam domenu staru 2 godine koja je bila na prodaju na sedo.com, znači nije bila nikakva stranica na toj domeni otkad je registrirana. Naravno, odlučio sam se za kupovinu exact match domene jer sam skužio da se broj pretraga povećao u zadnjih godinu dana za tay keyword i povećavat će se iz dana u dan. Stranicu pokreće wordpress. Stranica je prijavljena na veći broj direktorija (ručno odrađeno) i ima dosta backlinkova sa drugih stranica iste tematike. Domena se sastoji od 8 slova i dvije riječi. Mjesečna pretraga pa rezultatima Adword tool-a su oko 100 000 i natjecanja skoro pa i da nema. Stranica je online već skoro mjesec dana i redovito objavljujem članke/novosti (2-3 dnevno).

E sad, da vam baš i ne otkrivam o kojoj je domeni riječ uzeti ću za primjer npr. domenu CrveniAuto.com. Problem je taj što me nema u rezultatima pretrage na google-u ni za riječ Crveni Auto ni Crveniauto. Za riječ "crveniauto" sa navodnicima prva stranica jest whois.domaintools.com/crveniauto.com i tako redom sve whois stranice a moje stranice nigdje. Kad upišem domenu u google stranica se pokaže na prvom mjestu. Isto tako je i za članke, npr. upišem naslov članka sa stranice u google i nema ga nigdje, sa navodnicima je na prvom mjestu.

Prvi put se susrećem sa takvim problemom pa ukoliko je netko imao sličnih ili istih problema zanima me u čemu je stvar. Zašto me google izbjegava i ne želi staviti moju stranicu. Sve sam provjerio i i dalje ne znam u čemu je problem. U Wordpress-u problem nije, omogućen je pregled tražilicama, domena nije banned, svaki članak/novost koju objavim na stranici unutar 24 sata se pojavi na googleu a ja do sada nisam imao niti jedan jedini posjet sa tražilica tj. google-a?!

cmss kaže:
Kao što sam naslov kaže imam veliki problem sa optimizacijom stranice, tj. sa rangiranjem stranice na google-u. Kupio sam domenu staru 2 godine koja je bila na prodaju na sedo.com, znači nije bila nikakva stranica na toj domeni otkad je registrirana. Naravno, odlučio sam se za kupovinu exact match domene jer sam skužio da se broj pretraga povećao u zadnjih godinu dana za tay keyword i povećavat će se iz dana u dan. Stranicu pokreće wordpress. Stranica je prijavljena na veći broj direktorija (ručno odrađeno) i ima dosta backlinkova sa drugih stranica iste tematike. Domena se sastoji od 8 slova i dvije riječi. Mjesečna pretraga pa rezultatima Adword tool-a su oko 100 000 i natjecanja skoro pa i da nema. Stranica je online već skoro mjesec dana i redovito objavljujem članke/novosti (2-3 dnevno).

E sad, da vam baš i ne otkrivam o kojoj je domeni riječ uzeti ću za primjer npr. domenu CrveniAuto.com. Problem je taj što me nema u rezultatima pretrage na google-u ni za riječ Crveni Auto ni Crveniauto. Za riječ "crveniauto" sa navodnicima prva stranica jest whois.domaintools.com/crveniauto.com i tako redom sve whois stranice a moje stranice nigdje. Kad upišem domenu u google stranica se pokaže na prvom mjestu. Isto tako je i za članke, npr. upišem naslov članka sa stranice u google i nema ga nigdje, sa navodnicima je na prvom mjestu.

Prvi put se susrećem sa takvim problemom pa ukoliko je netko imao sličnih ili istih problema zanima me u čemu je stvar. Zašto me google izbjegava i ne želi staviti moju stranicu. Sve sam provjerio i i dalje ne znam u čemu je problem. U Wordpress-u problem nije, omogućen je pregled tražilicama, domena nije banned, svaki članak/novost koju objavim na stranici unutar 24 sata se pojavi na googleu a ja do sada nisam imao niti jedan jedini posjet sa tražilica tj. google-a?!

Da nisi mozda pogresio u pisanju posta na forumu stavio si 2-3 clanka dnevno? Jesi mislio 2-3 sedmicno?

Jesi li instalirao neki plugin kako bi optimizovao sajt npr. All in one SEO?

Dobro si pročitao, 2-3 članka dnevno.

I da, imam instaliran All in one seo plugin i i napravio sam dobru optimizaciju sajta, nije u tome problem. Imam dosta iskustva sa SE optimizacijom te također i Wordpressom.

cmss kaže:
Dobro si pročitao, 2-3 članka dnevno.

I da, imam instaliran All in one seo plugin i i napravio sam dobru optimizaciju sajta, nije u tome problem. Imam dosta iskustva sa SE optimizacijom te također i Wordpressom.

Ako imas iskustva kako kazes onda nema u cemu da bude problem. Jedino sto je mozda moguce mozda je domen kaznjen ili nesto tako. Ako nije to onda radi kvalitetnije linkove od direktorijuma i nema zime.

To me najviše i brine ako je domen kažnjen. Nije mi jasno kako može biti kažnjen ako je bio na prodaji i na njemu ništa nije bilo. A opet i s druge strane ako i je kažnjen dali će me ikad google uvrstati u rezultate pretrage?

I da, problem i je u tome što sam radio kvalitetnije backlinkove (i dalje radim) i to sa sajtova koji imaju PR3, PR4 i PR5 iste tematike a rezultata i dalje nema.

Koliko si platio domenu i ako možeš opisat proces transakcije, tko je platio proviziju, da li si ti napravio account na nekom registru pa ti je ovaj napravio push?

seoserp.com/web_tools/google_top_1000_serps_checker.asp
Ovdje možeš provjerit da li si među prvih 1000 rezultata

collapse kaže:
Koliko si platio domenu i ako možeš opisat proces transakcije, tko je platio proviziju, da li si ti napravio account na nekom registru pa ti je ovaj napravio push?

seoserp.com/web_tools/google_top_1000_serps_checker.asp
Ovdje možeš provjerit da li si među prvih 1000 rezultata

Već sam provjeravao, nisam među prvih 1000 rezultata. Domenu sam platio 200 $ i nije napravljen push nego transfer domene na moj namecheap acc.

Pa u prvom postu si napisao da domena nije banned. Možda se radi o svojevrsnom sandboxu. Moj ti je savjet da odradiš sitemap, prijaviš ga, eventualno nadopuniš popis ping servisa i da sačekaš. I...smiri se sa frekvencijom objavljivanja članaka. Jedan dnevno je dovoljno

Imao sam slican problem kod dva nova sajta. Nakon sto su indeksirani, istog dana su se pojavljivali u pretrazi za kljucne reci. Istog dana sam poceo da gradim linkove, 3-10 linkova dnevno. Sajtovi su tokom narednih 15 dana menjali pozicije gore dole. Taman kada su se ustalili na odredjenim pozicijama nakon tih 15 dana prvi sajt je nestao iz pretrage za odredjenu rec i nije se pojavljivao narednih sedam dana. Dan pre nego sto je nestao uplatio sam Social bookmaring servis, koji je odradjen tek nakon tih sedam dana jer sam cekao da se sajt pojavi. Kako se nije pojavljivao rekao sam im da pocnu sa SB. Trenutak kada su zavrsili sajt se pojavio i od tad nije nestajao.

Drugi sajt je nekoliko dana posle prvog nestao iz pretrage za kljucne reci. Cekao sam vise od 15 dana u nadi da ce se pojaviti. Kada se ni posle 15-tog dana nije pojavio, ponovo sam platio SB servis, i istog trenutka kada je odradjen, sajt se pojavio.

Tako da bi mozda mogao da pokusas sa Social Bookmarkingom, mogu ti dati conact lika koji mi je odradio to.

renato100 kaže:
Pa u prvom postu si napisao da domena nije banned. Možda se radi o svojevrsnom sandboxu. Moj ti je savjet da odradiš sitemap, prijaviš ga, eventualno nadopuniš popis ping servisa i da sačekaš. I...smiri se sa frekvencijom objavljivanja članaka. Jedan dnevno je dovoljno

Nadopunio sam ping servise prije prvog članka na stranici, a i meni je palo na pamet da napravim sitemap i prijavim ga pa sam i to uradio pa ćemo sada vidjeti šta će biti.

Imao sam slican problem kod dva nova sajta. Nakon sto su indeksirani, istog dana su se pojavljivali u pretrazi za kljucne reci. Istog dana sam poceo da gradim linkove, 3-10 linkova dnevno. Sajtovi su tokom narednih 15 dana menjali pozicije gore dole....

Da, do sada sam i ja imao slično iskustvo s jednom stranicom gdje se pojavila u pretrazi pa nestala na nekoliko dana kad sam dodao još novih linkova opet se pojavila, ali ova stranica se nije od početka pojavljivala u pretrazi i to već traje mjesec dana. Ali svejedno, nije na odmet probati i to tvoje ako ništa od ovoga šta sam uradio ne bude davalo rezultate. Ako ti nije problem mindhunter pošalji mi na PM kako doć do toga Social Bookmarkingom lika.

Po simptomima izgleda da ti je sajt upao u Sandbox, mada sam nedavno pročitao da je Sandbox ukinut.
Da li ti je link building strategija bila u najvećoj meri oslonjena na glavni KW i na index stranicu ili si gradio linkove na postove?

deimos25 kaže:
Po simptomima izgleda da ti je sajt upao u Sandbox, mada sam nedavno pročitao da je Sandbox ukinut.
Da li ti je link building strategija bila u najvećoj meri oslonjena na glavni KW i na index stranicu ili si gradio linkove na postove?

U najvećoj mjeri mi su mi backlinkovi na index stranicu, ali ne i na glavni keyword. Imam i par back linkova na postove.

Evo samo da vam javim da mi se stranica pojavila u rezultatima i to na 130-om mjestu. Nadam se da će ubrzo doći i na prvo mjesto :sigh

cmss kaže:
Evo samo da vam javim da mi se stranica pojavila u rezultatima i to na 130-om mjestu. Nadam se da će ubrzo doći i na prvo mjesto :sigh

Da. cini se kao klasika. Vrlo vjerojatno ces narednih par mjeseci znatno napredovati medju prvih 10 i bolje, pogotovo ako je konkurencija slaba.

Nadam se da hoću, sa optimizacijom koju sam napravio za stranicu a u uz skoro nikakvu konkurenciju stvarno bih trebao doći ubrzo među prvih 10 rezultata. Jedino me malo brine što za keyword moje domene ispred mene i to na drugoj stranici sve ostale ekstenzije .net .org .info .asia .us .biz (sve su te domene registrirane, ali na njima nema ništa - apsolutno ništa, čak se ni ne prodaju) a moja stranica sa .com ekstenzijom je na 130-om mjestu, hm...trenutno na 138-om i to čak i nije glavna stranica nego je jedan članak je na 138-om mjestu koji uopće u naslovu, kao ni u tekstu ne sadrži moj keyword. :(

Meni se dogodilo prije 15-ak dana da mi je stranica koja je za nekoliko kljucnih rijeci bila na prvoj stranici googla, naglo pocela padati. Nisam imao pojma o cemu se radi, tek sam nakon 5-6 dana skuzio da tih nesto rezultata sto je ostalo na 30+ mjestima Googla ne sadrze glavnu stranicu, nego neke postove. Dakle, tako nesto slicno kao kod tebe.
I tako gledajuci o cemu se radi i sto se dogadja, skuzim da mi je home page noindex i nofollow!! Nemam pojma kako se dogodilo, bas sam mislio ovih dana provjeriti je li moguce da mi to netko od konkurencije hakirao. Ne znam da li se to moze, ali prilicno sam siguran da nisam sam slucajno stisnuo noindex.

Pa provjeri da se nije i tebi tako sto desilo.
Usput, ako netko zna da li je moguce da mi je to netko hakirao, ili da se to nekako samo prebacilo, molim neka javi.

LeonMak kaže:
Meni se dogodilo prije 15-ak dana da mi je stranica koja je za nekoliko kljucnih rijeci bila na prvoj stranici googla, naglo pocela padati. Nisam imao pojma o cemu se radi, tek sam nakon 5-6 dana skuzio da tih nesto rezultata sto je ostalo na 30+ mjestima Googla ne sadrze glavnu stranicu, nego neke postove. Dakle, tako nesto slicno kao kod tebe.
I tako gledajuci o cemu se radi i sto se dogadja, skuzim da mi je home page noindex i nofollow!! Nemam pojma kako se dogodilo, bas sam mislio ovih dana provjeriti je li moguce da mi to netko od konkurencije hakirao. Ne znam da li se to moze, ali prilicno sam siguran da nisam sam slucajno stisnuo noindex.

Pa provjeri da se nije i tebi tako sto desilo.
Usput, ako netko zna da li je moguce da mi je to netko hakirao, ili da se to nekako samo prebacilo, molim neka javi.

Ja sam do skoro mislio da je skoro pa ne moguce hackovati Wordpress stranicu, ali sam se prevario. Naime krajem proslog meseca meni su neki moram ih nazvati divljaci hackovali stranicu :S Googlaj malo o tome kako da zastitis wordpress stranicu od hackera ;)

Tnx Alexa... hoću svakako.

Sad ponovo čitam ono što je cmss pisao, zapravo sličan je slučaj i kod mene s jednom stranicom koja ima isti naziv domene kao moja, samo je moja .com njegova .me (!) i totalno bez ikakvog sadržaja! Ta je stranica na prvoj stranici za sve bitne keyworde vezane uz taj proizvod koji promoviram. Jbt, kako je to moguće? Ja radim kvalitetan link building, stranica dobro optimizirana, puno originalnog sadržaja, a on me tuče ko malo dijete s tim smećem od stranice!?

Sorry cmss što sam upao sa svojim problemom u tvoj thread,ali čini mi se da je slična situacija, pa možda zajednički nešto riješimo.

LeonMak kaže:
Tnx Alexa... hoću svakako.

Sad ponovo čitam ono što je cmss pisao, zapravo sličan je slučaj i kod mene s jednom stranicom koja ima isti naziv domene kao moja, samo je moja .com njegova .me (!) i totalno bez ikakvog sadržaja! Ta je stranica na prvoj stranici za sve bitne keyworde vezane uz taj proizvod koji promoviram. Jbt, kako je to moguće? Ja radim kvalitetan link building, stranica dobro optimizirana, puno originalnog sadržaja, a on me tuče ko malo dijete s tim smećem od stranice!?

Sorry cmss što sam upao sa svojim problemom u tvoj thread,ali čini mi se da je slična situacija, pa možda zajednički nešto riješimo.
Mozda on ipak ima kvalitetniji likbuilding! I mene muce slicni problemi ono sto po svakoj SEO logici izgleda nemoguce ipak je postalo moguce,pogledas stranicu konkurenta... sto ti kazes djubre, linkovi nikakvi,malo dete moze doci do istih a rangira za masu keyworda.
Postoji u takvim situacijama nesto sto nemozemo da uocimo ali sta!

Back
Na vrh