• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prejak link building u startu

aleksej

Legenda
Tu od
17 Ožu 2010
Malo sam se igrao sa jednim domenom i odradio mu u samom startu dosta jak link building. Sad ga Google ignoriše, već dva meseca je star a nema ga u pretrazi. Šta mi je sad činiti?

Jel možda imaš instaliran wordpress i uključenu opciju da ga ne prikazuje na tražilicama?

Nije WP u pitanju. Nabacio sam u samom startu dvadesetak backlinkova sa malo jačih sajtova. U pitanju je wallpaperslounge.com sad ne mogu da ga nađem za keyword "wallpapers lounge", posle skoro 2 meseca nema nikakve SE posete a slike kreću u indeksu, realno bi bilo da do sad ima bar 20-30 poseta dnevno sa Google, a nema ništa.

Ili je to zbog novog algoritma, pa poseta kreće malo kasnije... :poke

aleksej kaže:
Nije WP u pitanju. Nabacio sam u samom startu dvadesetak backlinkova sa malo jačih sajtova. U pitanju je wallpaperslounge.com sad ne mogu da ga nađem za keyword "wallpapers lounge", posle skoro 2 meseca nema nikakve SE posete a slike kreću u indeksu, realno bi bilo da do sad ima bar 20-30 poseta dnevno sa Google, a nema ništa.

Ili je to zbog novog algoritma, pa poseta kreće malo kasnije... :poke

Očito imaš problem sa Google-om, jer na Yahoo ti je stranica u top 3... probaj ju pingat svaki dan i pričekat 10-ak dana

Update sam radio bukvalno svakodnevno, retko kad sam omašio jedan dan da ne ubacim nove slike, pingovanje je rađeno posle svakog updatea.

Nije to problem, mogu ih skloniti ali ne verujem da oglasi imaju neke veze sa rangiranjem, već sam X sastavljao ceo sajt onako kako sam mislio da treba da izgleda (sa sve oglasima) i onda ga pustao u rad. Ali probaću i to, skinuću ih danas. Indeksiranje zasad ide super, stranice su sve u indeksu (10-20 stranica manje više), slike je počeo da indeksira kak otreba, samo sajta nema u pretrazi... :(

EDIT: Ne mogu da verujem da tema ima 110 pregleda u ovako kratkom roku. :D

Možda te nama na G-ju jer nemaš texta na siteu, probaj dodati jedan članak.

To nije 100%, ovo je wallpapers sajt, teksta ima toliko koliko ima. Imam isti skriptu na drugom domenu, isti niche, sajt mlađi možda mesec dana ali ga nalazim za neke keyworde. Ovaj ne nalazim. Kao što rekoh, Google me kaznio zbog nečeg, verovatno sam preterao sa linkovima u samom startu. Ne znam da li to mogu da sredim ili da batalim domen.

20 linkova sigurno nije prejak link building. Ja sam znao opalit par tisuca u manje od tjedan dana od kad je sajt pokrenut pa mi je opet sajt rangirao dobro. Naravno, to nebi nikad radio na nekom vaznom sajtu vec je ovo bilo vise za testiranje.

Imam dojam da je stvar u ovome sto je drazenbr rekao. Jedna od glavnih stvari koje je Google najavio kod ovog update-a jest da ce filtrirat bolje stranice bez originalnog sadrzaja pa je lako moguce da zbog toga imas problema.
Naravno sto je jaci sajt tj. sto ima vise kvalitetnih dolaznih linkova, sto je stariji itd. to se vise tolerira, bolje indexira itd. a posto je tvoj novi moguce da zato G ne tolerira da nemas nis textualno sadrzaja.

Pazi, drugar je krenuo sličan sajt, ista skripta, ista količina teksta i posle 3 meseca ima 3k dnevno posete. Ne bih sad da navodim URL sajta tog njegovog, imamo sličan sadržaj, na ovom sajtu su slike koje se ne vrte u 1000 packova, svaka je obrađena na svoj način kako bi joj dao unikatnost itd. Samo me buni to što ga Google još ignoriše, možda se promeni uskoro, nastaviću da ga radim još neko vreme ako ne bude bilo koristi... Pa, nije jedini sajt sa kojim nisam uspeo... xD

Nebi štetilo da si stavio u title: wallpapers lounge
Ili da si sagradio koji backlink sa tim KW-om
Google te nije izbacio iz pretrage jer su ti sve stranice indeksirane i prvi si za wallpaperslounge.com

Octavia77 ti dobro veli, trebao bi staviti npr. Wallpapers lounge - free wallpapers u sam title umjesto Free Wallpapers - Wallpapers. A druga stvar, ako se želiš rangirati za keyword wallpapers lounge je taj da linkove gradiš na tim keywordima tj. "wallpapers lounge" umjesto ovoga što si stavljao (Desktop backgrounds, Movies Wallpapers...). E sad još jedna stvar, ako negdje već i stavljaš link bilo bi ti bolje koristiti keyword npr. "<nešto> wallpapers" umjesto "backgrounds", jer teško da ćeš se rangirati na visokoj poziciji za "backgrounds" kad u domeni imaš "wallpapers", tako da ti je moja preporuka pucaj linkove sa keywordom "wallpapers" (npr. movies wallpapers) a i "wallpapers lounge" i "lounge wallpapers".

Otkud tebi ideja da ja jurim keyword "wallpapers lounge"? Ja ne znam ni koliko uopšte ima pretraga za taj keyword, niti me to interesuje. Meni je važno da imam što više dobrih backlinkova kako bi mi slike bile u vrhu pretrage, briga me za organic search - odatle posetu i ne čekam. Na wallpapers sajtu (logično je) skoro sav traffic dolazi od slika. A sigurno neću juriti keyword za određenu sliku, a imaću ih nekoliko hiljada.

Keywordi su izabrani dobro, nisu svi isti iz prostog razloga, hteo sam da prošaram malo čisto da vidim kako će se to odraziti na pretragu. Ali ne verujem da je baš zbog toga problem sa Google, nešto tu drugo smrducka.

Sorry, nabrzinu pročitao "sad ne mogu da ga nađem za keyword "wallpapers lounge"", pa sam mislio da ti treba za taj keyword. Ali stvarno mi nije jasno zašto te nema za taj keyword, gledam baš sad, pretpostavljam da te google kazio zbog nečega, sad je samo pitanje zbog čega... Neznam, vidim da je domena stara 50ak dana, a i registrirana je na godinu dana, a to sve google uzima u obzir. Ja osobno mislim da je taj tvoj prejaki link building ipak bio presudan, zato jer imaš linkove sa stranica koje imaju po par tisuća backlinkova, a ti si tek registrirao domenu prije malo više od mjesec dana a imaš prejake backlinkove. Nego, jesi li šta stavljao u direktorije stranicu ili samo imaš linkove sa ovih par stranica?

Jesam submitao na par direktorijuma. Videću šta će biti za nekih mesec dana, nemoguće da će da ignoriše taj sajt sad zbog linkova...

Sigurno nije zbog "prejakog link bildinga"
Mene je za 2kw pretekao sajt star 2 mjeseca, sa malo teksta, ali zato ima 40-ak backlinkova sa PR4,5,6 domena i jos 1120 backlinkova sa podstranica.

Hm....sad sam baš znatiželjan :busted
Octavia, sve to stoji šta ti kažeš, ali on nema nekog teksta, tj. uopće ga nema osim ovoga "Wallpaper Description: Widescreen wallpaper where you can see --------" što znači samo slike...
E sad, da li ti ova skripta tj. "veppa wallpaper" blokira slike za pretraživače?
Jesi li imao šta posjeta uopće sa google images prije nego ti je stranica nestala? Ili?

@cmss
Što se hvataš toliko za tekst? Jesi ti viđao kad wallpapers sajtove pre? Imam par sajtova gde je još manje teksta nego ovde a imaju po 5k dnevno psoete sve sa pretraživača. Već sam rekao, sajt je novi, tek je počeo indeks slika i ide dobro. Nisam očekivao ne znam koliku posetu ali 20-30 poseta dnevno bi bilo normalno.

Skripta je dobra, rekao sam već, imam drugi sajt sa istom skriptom koji se javlja za neke keyworde. Mlađi je od ovoga mesec dana a već ima 10-15 poseta, ima manje wallpapera, manje indeksiranih stranica ali već kupi posete znači nije do skripte, čak ima i lošije slike, znači nije ni do sadržaja.

Koliko vidim ja ću morati da se oprostim od ovog domena, sva sreća pa ga nisam dugo radio.

Back
Na vrh