• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

predstavljanje- sanjko

sanjko

Novi član
Tu od
7 Ožu 2010
:waving
Ja sam Sanjin Čaušević i počeo sam istraživati internet u smislu zarade pred oko 2 godine.
Zasada sam zaradio samo oko 2 dolara na PTC programima, ali je u pripremi GDI sistem zarade.
22 god, otac, muž, vjernik, medicinar...
Ukratko to sam ja i krenuo sam pobirati lovu na internetu
:tease

Dobrodosao. Samo nemoj nas zatrpavat sa PTC, GDI-em i slicnim stvarima jer se to ovdje bas i ne smatra internet zaradom vec *****em.

dbomestar kaže:
Dobrodosao. Samo nemoj nas zatrpavat sa PTC, GDI-em i slicnim stvarima jer se to ovdje bas i ne smatra internet zaradom vec *****em.

Hvala na dobrodošlici.
Za PTC-e znam da i nisu baš zarada, ali ne kužim zašto ne vidite GDI kao dobar način zarade na internetu.
Jedan skoro cijeli dan tražio sam po netu loš glas o GDI-u. Nisam našao ništa loše osim blaćenje te zarade od strane onih koji je nikada nisu ni probali. Kompanija postoji evo već 11 godina i redovno isplaćije. Zar vama to ništa ne znači. Mislim da imaju jedan od boljih sustava MLM-a.

sanjko kaže:
dbomestar kaže:

Hvala na dobrodošlici.
Za PTC-e znam da i nisu baš zarada, ali ne kužim zašto ne vidite GDI kao dobar način zarade na internetu.
Jedan skoro cijeli dan tražio sam po netu loš glas o GDI-u. Nisam našao ništa loše osim blaćenje te zarade od strane onih koji je nikada nisu ni probali. Kompanija postoji evo već 11 godina i redovno isplaćije. Zar vama to ništa ne znači. Mislim da imaju jedan od boljih sustava MLM-a.

Sta mislis zasto bih ja ili neko drugi trebali da izaberemo .ws domen i host od 10 dolara mjesecno umjesto .com domene i 3 dolara mjesecno?

Hellas kaže:
Sta mislis zasto bih ja ili neko drugi trebali da izaberemo .ws domen i host od 10 dolara mjesecno umjesto .com domene i 3 dolara mjesecno?

Pa gdje vam je ta logika multipliciranja. Zamislite sistem od 5 generacija ispod sebe uz neograničen broj referala i to moguće čak doživotno.
Što se tiče cijene, u njoj je uključeno hosting, domena i site builder te dobra podršta i sustav promocije...( imate to opisano na nekoj drugoj temi).
Ali i ta cijena je ok, s obzirom kakvu ti mogućnost pruža.
Na jedan od jednostavnijih načina možeš zaraditi super lovu.
Za ovo ne trebaš znati ni programiranje ni html ni tko znma što sve ne da bi počeo sa zaradom. - Za razliku od Adsensa ili takvih stvari.
A jednom kad si nađeš 10 ljudi onda ti je njhov paket usluga BESPLATAN i to vjerojatno doživotno. Opet si uštedio na domeni i hostu.
Mislim da su ljudi previše sumnjičavi prema ovome, a i ne krivim ih, s obzirom koliko je danas prijevara na internetu.
Ajde hellas pozdrav, :smack, još ćemo se mi raspravljat ;)

MLM je jako težak, pogotovo za početnike, znam iz iskustva. A GDI... premalo para daju po prodanom proizvodu ($1 jelda?), radije si nađi neki drugi MLM program s nekim drugim proizvodom. U biti, zaobiđi MLM i bolje kreni s affiliate programima, ako ništa zaradit ćeš najmanje 10 puta više od jedne prodaje nego kod GDI-a. A isto možeš prodavat hostinge uz koje kod mnogih dolazi i free domena, a zaradi ćeš puno više novaca (npr. Hostgator daje $50 po prodaji).

InFlames20 kaže:
MLM je jako težak, pogotovo za početnike, znam iz iskustva. A GDI... premalo para daju po prodanom proizvodu ($1 jelda?), radije si nađi neki drugi MLM program s nekim drugim proizvodom. U biti, zaobiđi MLM i bolje kreni s affiliate programima, ako ništa zaradit ćeš najmanje 10 puta više od jedne prodaje nego kod GDI-a. A isto možeš prodavat hostinge uz koje kod mnogih dolazi i free domena, a zaradi ćeš puno više novaca (npr. Hostgator daje $50 po prodaji).

Hmmmm
Mislim da ni ti InFlames nisi dobro shvatio sistem zarade.
Štos je u tome što za svakog preko mene registriranog korisnika dobivam 1$- ISTINA ali svaki mjesec dokle god se on ne isključi i ne plaća više njihov proizvod (domena, hosting i štošta). I još svaki od njih mi daje potencijalnu zaradu jer i njegovi referali su meni zarada i još tako do moje 5-e generacije referala.
Tako da mi je onda čak i bolje od jednokratnih 50 dolara kod Hostgatora.
Recimo isto da je lakše prodati proizvod koji se uglavnom bazira na Mogućnosti dobre zarade nego sami proizvod. Jer znam puno ljudi koji bi htjeli ovakav jedan posao, a malo koji baš trebaju domenu i hosting. :dntknw zar ne?

InFlames nije dobro shvatio ? :busted ... ne bih rekao

Mislim vreme ulozeno u to se moze visestruko bolje iskoristiti ($$$) i da to jos plus bude stabilna i dugorocna zarada.Jednostavno to je prodavanje magle (Naci sto vise neiskusnih ljudi koji bi davali 10$/month za nesto sto se moze naci za duplo manje pare).Ali ovo jeste dugorocna zarada zato sto ce glupih ljudi uvek biti koji ce placati za tako nesto.Ako ti dobro zaradjujes od toga,super,i ako hoces samo nastavi ali moja preporuka ti je da ne pricas mnogo o tome ovde jer kao sto rece Davor ovde se to smatra za******njem

Hehe, znam ja dobro kako funkcionira MLM, sve to lijepo zvuči u teoriji, ali u praksi je jako teško. "Izgubio sam" na MLM-u godinu-dvije još davno. Nisam zaradio para, možda nešto sitno, ali s obzirom koliko sam uložio mislim da sam bio u minusu :) Ono "izgubio sam" sam stavio pod navodnike jer mozda jesam izgubio lovu i vrijeme, ali sam stekao nešto iskustva i znanja koje me usmjerilo dalje u pravom smjeru.

Eto, ja sam ti dao dobronamjeran savjet, iz iskustva, ali mozda je najbolje da se uvjeris sam.

Sretno ;)

ma ljudi, GDI je jedan od najboljih programa -za zaobic u velikom luku...bio,probao-odjebo.MLM opcenito bez kvalitetnog proizvoda(????jel to postoji????) je "shajze" na kubik , ali evo ti lagan(+-?) recept.

Traffic exchange >dalje TE
-(ne surfas nego platis!!!!!) -ciljas nove ljude gladne love i lake zarade, jer vecina u TE ne zna kako net funkcionira (zapravo nagadjaju)
-Jedna Html stranica sa velikim linkom preko cijelog ekrana(karikirano)
na linku pise npr:
Dali ste zadovoljni svojom zaradom ?
Zelite li zaraditi vise novca uz manje TE?
Zelite li zaraditi pare bez traffic exchange?
Zarada bez traffic exchange?
Dali vam je muka od TE?
Zelite li cijeli zivot buljit u ekran i citat tudje stranice na TE?
bla,bla bla....(naravno na engleskom)

Bitno je da imas samo jednu "point of action" i izazoves u ljudima trenutan odgovor, jer imas cca.10-ak sekundi za ugrabit paznju i da ljude, koji inace traze promet i pare te skacu s jedne mogucnosti na drugu, odvedes na svoj MLM link a GDI stvarno zna "zamazat oci" i regrutirat novo "meso".....

Provaj, mada je GDI i inace jak na TE, ima tu kruva i za tebe-dok ti ne dopi#di i ne vidis da je to cisto $ranje i odlucis ozbiljnije poradit na IM-u.

blackjackk kaže:
ma ljudi, GDI je jedan od najboljih programa -za zaobic u velikom luku...bio,probao-odjebo.MLM opcenito bez kvalitetnog proizvoda(????jel to postoji????) je "shajze" na kubik , ali evo ti lagan(+-?) recept.

Traffic exchange >dalje TE
-(ne surfas nego platis!!!!!) -ciljas nove ljude gladne love i lake zarade, jer vecina u TE ne zna kako net funkcionira (zapravo nagadjaju)
-Jedna Html stranica sa velikim linkom preko cijelog ekrana(karikirano)
na linku pise npr:
Dali ste zadovoljni svojom zaradom ?
Zelite li zaraditi vise novca uz manje TE?
Zelite li zaraditi pare bez traffic exchange?
Zarada bez traffic exchange?
Dali vam je muka od TE?
Zelite li cijeli zivot buljit u ekran i citat tudje stranice na TE?
bla,bla bla....(naravno na engleskom)

Bitno je da imas samo jednu "point of action" i izazoves u ljudima trenutan odgovor, jer imas cca.10-ak sekundi za ugrabit paznju i da ljude, koji inace traze promet i pare te skacu s jedne mogucnosti na drugu, odvedes na svoj MLM link a GDI stvarno zna "zamazat oci" i regrutirat novo "meso".....

Provaj, mada je GDI i inace jak na TE, ima tu kruva i za tebe-dok ti ne dopi#di i ne vidis da je to cisto $ranje i odlucis ozbiljnije poradit na IM-u.

Hvala vam na savjetima, ali to mi se još uvijek čini jedan od jednostavnijih načina zarade i sa velikim potencijalom. Idem u to pa što bude, a javit ću vam ako bude i koliko.
Ne znam baš izrađivati stranice, ali učim i to. Ići ću s ovim pa ću usput i učiti.
pozdrav svima IM-erima, EvO i da vam pokažem svoju Biznis karticu za offline marketing: ( u attachmentu)
pa iskomentirajte

Ok, malo oštrija kritika (samo takve i dajem) iz perspektive ex designera, copywritera i marketera. Ovo mi ne liči nimalo
na business card, postoji provjereni format kojeg bi se valjalo pridržavat (koristi se desetljećima i rađeni su testovi, da
ne valja povukli bi ga). Evo par kritika i sugestija:
- Grafička podloga - relativno neprofesionalno i sumnjam da imaš licencu za ovu sliku što koristiš, al to i nije tolko važno
ako ćeš promociju radit na lokalnom području, tu su zakoni o intelektualnom vlasništvu još uvijek više fantazija nego
realnost. Ako bi već koristio takve simbole u grafici, ubaci ih nekako transparentnije i da bolje idu uz cjelokupni dizajn.
- Tipografija - isto neprofesionalno, nemoj koristit serifne fontove za naslove za biz card ako ti logotip (kojeg trenutno
nemaš) ne uključuje iste, to je jedno nepisano pravilo dizajna istih. Probaj napravit još malo veći kontrast između različitih
tipova elemenata u dizajnu - koristi različite fontove za naslov i sadržaj i promijeni težinu slova, npr.
- Spacing - ovdje je situacija totalno kaotična; proksemika nalaže vizuospacijalno grupiranje relevantnih elemenata, što si
ti ovdje prekršio na više načina:
---- I. subheadline je na relaciji 60:40 na relaciji naslov-ime, što bi trebalo povećat u korist elementa kojem se pridružuje,
sredi udaljenost da to bude bar 75:25.
---- II. elementi tvog identiteta - ime i funkcija se inače odvoje malo od ostatka (npr. adrese), al ovdje je to izvedeno na
nepravilan način (što je djelomično uzrokovano pozicioniranjem slijedećeg elementa). Adresa se isto više grupira uz e-mail
ili phone podatke.
---- III. ma kompletan raspored je loš, ne bih trebao ni kritizirat, dat ću ti par primjera dobrih dizajnova koji prolaze sve
kriterije poslije.
- subheadline - jesi stvarno mislio da će ovo tekst tipa "kako zaradit 3 905 dolara mjesečno" neće imat detrimentalan efekt?
Iskoristio si princip specifičnosti, al to se ovdje ne govori, trebaš gradit interes i želju nekim manje očitim (i efikasnijim)
metodama. Prouči malo copywriting za IM, pa pogledaj kakve linije koriste oni koji imaju iste ciljeve da vidiš šta bi bolje
išlo. A potencijal same zarade se ionako raspravi kroz razgovor, pretpostavljam da nećeš bacat vizke po parku i lijepit ih po
hidrantima pa da nećeš stići objasnit ljudima o čemu se radi, to je standardni dio recruiting procesa u MLM-u (da, proučavo sam
i to nekad). Kad već spominjem recruiting, otiđi do www.thevault.bz, jučer su imali open signup, možda se i danas može registrirat
tamo... imaš dosta naprednih MLM materijala za skidat.

- e-mail - pomaže ti to što je ovo orijentirano prema domaćem tržištu, al neka profesionalnija adresa ne bi bila loša, npr. ime@TLD.com.
Ako nemaš te mogućnosti, otiđi na www.email.com, i uzmi si sanjin@consultant.com ili tako nešto.

Evo par primjera dizajnova koji zadovoljavaju sve kriterije:
bstyle.jpg

adlabs1.jpg

eventive-business-cards.gif

I nemoj zaboravit CTA na kraju. ;)

Eto, tolko o tome, da se ne upuštam u neke dublje analize. Moglo bi se tu još dosta napisat, al nema efekta kad je loša sama postava.

N.

Neosynthesist kaže:
Ok, malo oštrija kritika (samo takve i dajem) iz perspektive ex designera, copywritera i marketera....

Ok, hvala na ovako iscrpnoj kritici. Iskreno, nisam uzimao u obzir neke norme koje bi trebalo zadovoljiti za vizitku. Slika je vjerojatno zaštićena kod Vistaprint, jer od tamo sam naručio vizitke, to znači da nisam nikoga povrijedio time.
Gledao sam na sadržajnu poruku i da bude što izazovnija. Štp se tiče promo poruke, cilj je bio da zaintrigira ljude, a dalje da se sami potrude ispitati o čemu je stvar.

Uzet ću tvoju kritiku u obzir kod sljedećeg naručivanja vizit karti.
Zasada imam 250 ovih pa ću vidit kako bude trebalo dalje.
Iskreno, prvi put sam si naručivao vizitke i ovo sam napravio sa njihovim templatesima, samo sam dodavao tekst. ;)
Eto, i ako tko hoće, daju dosta besplatnih promo materijala, kao npr 250kom vizitki, samo shipping platiš- za hrvatsku oko 55kn- u roku od tri tjedna su kod kuće.

Pozdrav

Back
Na vrh