• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

predlog za laptop do 500€

izf

Aktivni član
Tu od
15 Velj 2013
koji bi ste vi meni preporucili laptop do 500€.Nisam gajmer sto je najbitnije...
Laptop mi treba za :

-rad u photoshopu
-gledanje HD video snimaka na youtube (1080p bez problema) i klipove u istoj rezoluciji sa kamere.
-pravljenje klipova (rendovanje da je sto brze) samim tim neki procesor neki dosta jak

E sad vi cete da kazete ti mozes da uzmes ovakav laptop za 300€ ...Mozda,mada tesko ,treba mi procesor dosta jak i3 neki ili i5.

Sto se tice marke moze Lenovo,Tosiba,Asus,HP....
Ram:minimum 4GB
HARD:minimum 500GB
Graficka:neka od 1GB ili jaca ,mada nzm sta ce mi jer ne planiram da igram igrice na tom laptopu

Lenovo,Tosiba,Asus, dodaj eventualno Acer tu. Traži obavezno i5 procesor, i vidi šta ti se uklapa u cenu.

Eventualno vidi da se može nadograditi na 16gb rama u odnosu na 8gb. I najverovatnije ćeš morati da se zadovoljiš sa integrisanom grafikom Inteli HD4000, mada koliko sam gledao ok je u poređenju sa grafikama na laptopovima u sličnom cenovnom rangu koje nisu integrisne, jedino što tako gubiš malo rama. No, 4gb rama je oko 30e, tako da ne bi trebao biti problem to nadograditi.

Laptop Asus X550VC-XX021 15.6", Intel Core i5-3230M/4GB/750GB/ GT720M 2GB/BT/GLAN/HDMI

Ovaj je oko 50k... Dobra marka lap top-a, odlicna konfiguracija i plus ima mogucnost dogradnje jos jedne ram memorije od 4gb, tako da bi ukupno imao 8gb rama ako ti je potrebno... Ima i jaku grafiku sto ce ti biti potrebno i za photoshop i za video. :)

Asus, toshiba, dell, lenovo.. Tim redosljedom bi ja gledao, a i to je otprilike redosljed pouzdanosti po anketi servisa koja je radena po uzorku od 30000 laptopa (squaretrade.com je radio to istrazivanje pa koga zanima nek potrazi jer sam trenutno online prek moba pa nemogu nac link). Hp i acer nebi nikad uzeo, daju samo jednu godinu garancije, a jeftiniji modeli im se previse zagrijavaju (to je rijeseno tek kod premium serija koje kostaju 1000+ €).

Ja bas kupujem laptop, treba mi za slicne stvari i namjeravam uzeti ovako nesto:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13389
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12244

Asus mi se vise svida zbog konfiguracije, ali ova toshibina serija ima aluminijsko kuciste pa ga mogu ostaviti upaljenog cijeli dan cak i po ljetu bez bojazni da ce se ugasiti od vrucine, a i toshiba daje 2 god "no matter what" jamstva koje obuhvaca bas sve kvarove npr ako vam laptop padne sa stola, zalijete ga pivom, ili vam ga ukradu. Cak i ako ostanete bez posla nakon kupnje laptopa i donesete potvrdu o tome, toshiba vraca novac.

Ima tu jos par modela, ali nisam jos sve prostudirao. Ako oces, slobodno ostavi link od ducana di kupujes pa ti pogledam jer neznam kakve su cijene kod vas.

EDIT: vidim da me Milosh preduhitrio, to je isti laptop koji sam ja uzeo u uzi krug :)

Ja koristim laptop za slične stvari, photoshop itd, ali ne i igre.

Odlučio sam se da to bude jedan lagan laptop, ultrabook i da je tih.. Jedini od marke lenovo je T430u. Sa popustom je bio oko 600€, ali direktno iz USA :p

Inace su ultrabookovi brutalno skupi i imaju vecinom integriranu graficku jer se odvojena vise grije, a oni su full tanki. Neki normalan ultrabook kod nas kosta nesto preko 1000 eura ali oni su po meni vise za prezentacije ili sminku. Za photoshop mozda, a renderiranje i 3d modeliranje tesko.

Gledaj da ima minimum 4 GB memorije, i5 procesor, i ako ima prostora za bolju grafičku puna kapa.

Većina laptopova u tom cenovnom rangu ima 15,6 " ekran rezolucije 1366x768 tako da full HD video (1080p = 1920x1080) neće biti sjajan iako ćeš bez problema gledati full HD.

U principu na toj veličini ekrana razlika u kvalitetu slike između 720p (1280x720) i 1080p (1920x1080) je zanemarljiva, pa se nemoj previše opterećivati time.

Bolje gledaj da garancija tamo gde uzimaš laptop što duže traje :D

Ja sam za te pare uzeo Acer i7, 6GB rama, geforce 640m 2gb graficku i 500gb disk. Zasad jako zadovoljan.

Ali takva je cijena zato sto mi ga je donio rodjak iz Amerike pa nisam placao postarinu ni carinu.

Uglavnom ako ti je bitna procesorska snaga nemoj bez i5 minimalno uzimati nista.

Za nekih 100 eura moze se kupiti odlican monitor, cak i full hd. Za isto toliko ili manje 120 gb SSD disk, a to sve se moze kupiti naknadno kak se skupi love.

Ja ti npr. za taj posao koji radiš uopće ne bih preporučio laptop. ALi to sam samo ja. Za te pare danas možeš složiti vrlo konkretno stolno računalo.

creatifcode kaže:
Ja ti npr. za taj posao koji radiš uopće ne bih preporučio laptop. ALi to sam samo ja. Za te pare danas možeš složiti vrlo konkretno stolno računalo.

Prava stvar, za bilo šta ozbiljnije nema ništa bez desktop-a .
Laptop je dobar za čitanje, da se zavališ i gledaš seriju - film , odeš negde i poneseš leptop ...

Za sve ostalo - programiranje, video obrada , AutoCAD ... nema ništa bez velikog monitora i desktop-a ;)

nmg da otvorim sajt evo sta pise
Forbidden

You don't have permission to access /pretraga/toshiba sat on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Danilo034 kaže:
Za sve ostalo - programiranje, video obrada , AutoCAD ... nema ništa bez velikog monitora i desktop-a ;)

Jednog monitora?

adikcija kaže:
Danilo034 kaže:

Jednog monitora?

Hehe znam šta hočeš da kažeš :D
Kako kome treba - meni je jedan od 24" dovoljan, a znam ljude koji imaju 2-3 + VM i dva operativna sistema :D

Back
Na vrh