• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pozdrav

Black

Novi član
Tu od
1 Ruj 2013
Evo provedoh nekoliko dana na forumu, i kvalitetan broj sati, pa rekoh bio bi red i da se predstavim. Dolazim iz Srbije, nemam iskustva u internet zaradi, i marketingu. Za istu temu sam poceo da se interesujem prethodne nedelje, i spreman sam da investiram vreme u ucenje a i u primenu i realizaciju stecenog znanja. Upoznat sam sa pravilima foruma, i citajuci neke od tema pohvalio bih sve clanove, koji su komentarisali i davali svoje misljenje/iskustvo koje je doprinelo boljem razumevanju materije.

Pozdrav i dobro došao na forum. Imaš li nekih ozbiljnijih iskustava oko rada na kompjuteru, dobro bi ti došla za start.

Dobrodošao,

po mojem mišljenju je ovo dobar forum (jedini na kojem sam aktivan, btw) i zaista ima dobrih tekstova (ima i onih drugih, ali to je uvijek tako).

Nevjeroajtno da je Black bilo slobodno do danas.

Pozdrav i dobrodošao.

Možeš pisati o tome šta te interesuje. Onda te mi možemo na neki način usmjeriti. Za početak ako te zanima nešto o webstranicama kreiraj besplatan nalog na http://wordpress.com/ i tu malo razgledaj oko WordPress Control Panel. Kako šta izgleda, kako možeš mjenjati izgled , objavljivati nove postove/stranice.

Ako si šta konkretno našao da radiš i o tome se da pričati. :)

Vatra Wolf kaže:

A da čuje i drugo mišljenje, WP je daleko najprecijenjeniji CMS. Ne kažem da nije dobar u točno određenim slučajevima, ali je zanimljivo da ja ima 20% među 2.000.000, 15% među 1.000.000, 11,3% među 100.000 i 9,8% među top 10.000 sajtova.

S druge strane, među top100 blogova je 52% wordpress.

Možda da se WP koristi za bloganje, a za druge namjene nešto primjerenije?

Wordpress.com je blog agregator , mozda si mislio na wordpress.org kao cms platformu .

Ali kao sto si primetio covek je pocetnik, i verujem da mu je WP kao cms sasvim ok za prve korake , kada se odluci da pravi svoj hostovan sajt.
A sto se tice ozbiljnijih projekata, o tome moze da se vodi debata , da li je bolje neko drugo resenje ili pisati skriptu od nule, ili koristiti WP. WP odavno nije samo blog platforma od kada su uvedeni takozvani custom fields. Najveci problem je sigurnost, svi hakeri pisu botove za wp jer ih ima najvise. Zato je bitno promeniti login podesavanja, a tu spada promena urla, promena polja u bazi, i koristiti samo proverene plugine, po mogucnosti samo svoje .

Hvala svima na dobrodoslici.

Sto se tice mog iskustva sa radom na računaru, aktivni sam korisnik photoshop-a, auto cad-a, sony vegas-a i pomalo after effect-a. Koristim ih kao alatke za grafički dizajn, projektovanje u arhitekturi i obradu video snimaka. Moja zamisao jeste da porkenem nekoliko sajtova, čija bi se tematika bazirala na onome čime se bavim u stvarnom zivotu i onome sto me interesuje.
1.Arhitektura
2.Motivacija
3.Nauka
4.Sajt sa random sadržajem
Sva četiri sajta bi gadjala strane posetioce, jezik engleski (za drugi nisam jos siguran, moguce je samo domace). Sa engleskim baratam solidno ali nista posebno, mogu reci da znam da normalno komuniciram i pišem. Sadržaje bih pravio sam, do nekog trenutka kada bi možda kasnije i plaćao druge. Takodje bih napomenuo da sam zainteresovan za pokretanje i nekolicine niche sajtova. Ovo je neki plan za prvih godinu, godinu ipo dana, koji je nadam se ostvariv.

Ono sto me trenutno interesuje, kao prvi korak ka ovome, jeste kako se vrši naplata posete na običnom sajtu i rada sa niche sajtovima. Kontam da je zarada od posete u stvari povezana sa brojem klikova na reklame koje se nalaze na sajtu. Onda Google AdSense servis salje racun na kucnu adresu čija se vrednost unovčava u banci. (Ispravite me ako gresim) Kako to funkcionise sa niche sajtovima? Koliko sam razumeo, ja dobijam jedan odredjeni procenat od prodatog artikla, gde se on uplaćuje na moj devizni racun, ali kako je to moguce kad na devizni racun ima punomoc samo jedna osoba.

Ovaj poslednji pasus bi mogao i u novu temu.

Kad zaradis odredjenu sumu novca (u slucaju googla to je 70E ili 100$) onda ti oni salju cek na kucnu adresu, koji ces da unovcis u banci. Znaci tamo otvoris devizni racun i oni posle provere tog ceka uplacuju novac na tvoj devizni racun.

Sto se tice affilate programa, to zavisi od svakog pojedinacno, ali princip je isti, ti zaradis odredjenu sumu novca (uobicajeno je oko 100$) i tad ti salju cek na kucnu adresu, ili ti salju novac na PayPal, ili mozda Wire Transfer, zavisi sta ti najvise odgovara i koji affilate je u pitanju (ja uglavnom preferiram cek). Takodje pored Amazona imas i Commission Junction affilate program, i oni takodje salju novac cekom.

Back
Na vrh