• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Posjete skoro i da nema

brooklyn

Član
Tu od
16 Lip 2014
Pozdrav ljudi,
evo već je prošlo pola godine od kada napravih moj prvjenac i što se tiče dizajna prilično sam zadovoljan ( s obzirom da sam amater i to početnik), ali posjeta nikako da poraste. Reći ću vam da sa SEO ne stojim baš najbolje, ali čitao sam dosta postova o tome i probao da pratim ta upustva i savjete i da dobijem neku ideju o tome kako SEO radi. Imam jednog poznanika koji se takođe bavi izradom sajtova i upravo je završio neki sajt i posjećenost je 50 puta veća naspram mog koji postoji već pola godine i ima tužnih 10-20 sesija dnevno :(
Ja sam prilično ubijeđen da to može znatno bolje jer niche nam je na neki način slična. Sad vjerovatno sam ja napravio neki propust ili nešto pogrešno uradio, ali nikako to nešto ne mogu da pronađem. Upravo sam gledao ove seo čekere i rezultati na njima su mi prilično dobri tako da ne znam šta da radim. Pomagajte! :D

Situacija jeste takva da bi nam trebao prikazati sajt da znamo šta ne valja i predložimo izmene. Ovako se može reću da trebaš napraviti lep sajt sa dobrim i korisnim unikatnim tekstovima koje moraš dobro formatirati. Sa što više kvalitetnih i unikatnih tekstova koji pokrivaju oblast o kojoj pišeš.

Što se tiče SEO, tu ili ćeš naučiti kako se radi ili ćeš platiti nekoga da ti to odradi za sajt.

novii kaže:
Situacija jeste takva da bi nam trebao prikazati sajt da znamo šta ne valja i predložimo izmene. Ovako se može reću da trebaš napraviti lep sajt sa dobrim i korisnim unikatnim tekstovima koje moraš dobro formatirati. Sa što više kvalitetnih i unikatnih tekstova koji pokrivaju oblast o kojoj pišeš.

Što se tiče SEO, tu ili ćeš naučiti kako se radi ili ćeš platiti nekoga da ti to odradi za sajt.

Evo link-a samo da dodam sajt mi i nije sa tekstovima i to nego je posvećen animama (japanski crtani filmovi) :D
Link: http://animeclub.co/

Pozz brooklyn, google voli tekst, tako da sto vise teksta u opis svakog klipa to jest bilo bi idealno da bude barem 3 reda, to je prvo sto ti mogu reci ali posto ni ja nisam neki za seo sacekacemo nekog iskusnijeg da protumaci tvoj websajt :)

Lakisa94 kaže:
Pozz brooklyn, google voli tekst, tako da sto vise teksta u opis svakog klipa to jest bilo bi idealno da bude barem 3 reda, to je prvo sto ti mogu reci ali posto ni ja nisam neki za seo sacekacemo nekog iskusnijeg da protumaci tvoj websajt :)

Hvala :D
Prilično se slažem sa tom idejom, ali na sajtovima slične ili čak iste teme to nisam primjetio, pa rekoh možda je suvišno, ali svakako ću probati da dam neki komentar za određenu epizodu ili animu koju ja pratim.

Prvo i osnovno je to sto nemas backlinkova, to ti je najveci problem, puno veci nego manjak teksta.

mrgood kaže:
Prvo i osnovno je to sto nemas backlinkova, to ti je najveci problem, puno veci nego manjak teksta.
Spada li u backlinkove postavljanje linkova po forumima i komentarima sajtova koji imaju sličnu temu? Jer to sam radio poprilično prošli mjesec, tada posjećenost jeste malo porasla, ali mislio sam da je to trajno i da je dovoljno po 2-3 nedeljno.
rakicko kaže:
Moj savet:
https://internetzarada.org/forumdisplay.php?fid=47
Imas dosta toga tu, kreni od SEOa, preko fba, twittera, imas tu jos jednu dobru temu, kako dobiti vise pratioca, pa polako... Javi ucinak kroz mesec-dva, da li je to dosta bolje. :)
Ziveli. :drinking

Ja sam to čitao kad sam počinjao da radim seo, nisam baš detaljisao, ali nije bilo nekog ni pomaka, koji bi me motivisao. Sad ti si vjerovatno to pogledao i viđeo da meni neke stvari nedostaju, pa ako bi mi mogao reći na šta da se fokusiram.

Nisi rekao glavnu stvar, a to je za koju kljucnu rijec si optimizirao site ?

Gledam sajt, lepa zamisao, svidja mi se sajt. Lepo je da postoji sajt na kome mozes odgledati sve epizode neke serije, ili crtanog filma. Malo teksta ali sta pisati na takvom sajtu. Mislim da tvom sajtu nece mnogo pomoci SEO jer se ceo sajt zasniva na crtanom filmu, ne na tekstu. Mislim da bi trebao malo to bolje izreklamirati. I to na 2 nacina:

1) Plati koji $ za facebook reklame, mislim da ce se isplatiti s obzirom na to sto nudis na sajtu. Gledaj da u filteru upises zemlje gde je ovaj crtani film popularan.

2) Radi uzajamne reklame izmedju svoje fb stranice i drugih fb stranica. Ja sam mislio da od toga nema nista, ali evo moja drugarica koja nista ne zna o tome me dotuce stranicom od 120 000 sve lajkove dobila uzajamnim reklamiranjem sa nekom stranicom. Naravno biras stranice sa slicnom tematikom mada i ne mora, ali ono sto je vazno da na tim stranicama budu ljudi iz celog sveta.

Koliko vidim nude ti se ljudi za S4S pa verujem i da si krenuo sa tim.
[attachment=869]

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    19.7 KB · Pregleda: 507
Neonest nisi u pravu uopšte, za ovaj sajt je najbolji da se fokusira na seo jer ti kada hoćeš da gledaš film ukucaš na Google pa uzmeš prvi rezultat koji ti izađe kada kucas ključnu reč,a ne ideš na fb... Plus na fbu ne gledaju svi anime i ti maltene ne gadjas ciljnu grupu...

Brooklyn javi mi se na.P.M da ti ja sultra dam neki savet i da ti pomognem..

Da si umeo pazljivo da procitas sta sam napisao to ne bi rekao.

"Malo teksta ali sta pisati na takvom sajtu. Mislim da tvom sajtu nece mnogo pomoci SEO jer se ceo sajt zasniva na crtanom filmu, ne na tekstu."
- Drugim recima O cemu da pise? Ti ne shvatas da je problem tekst, sajt je takav da prosto nema o cemu da pise. I nemoj na P.M. nego bih voleo ovde javno da i ja cujem gde gresim.

O sadržaju:

Pratim te mange i anime i neki su smislili dobar način da zaobiđu neke od ovih problema. Naime, ako već imaš sajt sa anime epizodama, dobra je praksa imati i blog koji se bavi anime-om. Ako pažljivo izabereš teme i napraviš dobar content možeš očekivati da će ti članci dobiti dobar exposure koji možeš proslediti ka samim video stranicama.

Na primer izađe epizoda Naruto 399 i ti napišeš dobar post -> Naruto 399 Review - The Bets are In and the Chunin Exam Continues!

Jer vidiš, zreliji Anime fanovi žele da diskutuju o epizodama dok čekaju novu.

O SEO-u:

Na samim video stranicama dodatni sadržaj možeš obezbediti u vidu par rečenica uz epizodu kroz koje govoriš o čemu se radilo tj. gde je priča stala u prethodnoj. Neki ovo rade, neki samo ostave neki auto-generisani tekst koji ipak pomaže donekle u samom SEO rangiranju.

Na primer, ako već imaš ovo:
Kod:
http://animeclub.co/watch/naruto-shippuden-episode-398/

Dodaj iznad videa nešto u stilu:
You are about to watch Naruto Shippuden Episode 398 (English subs and original Japanese voice acting).

Ispod videa dodaj:
Did you enjoy episode 398 of Naruto Shippuden? Share it with your friends with the links below or discus it in the comments! What was your favourite part?

Takođe, tvoji glavni indeksi treba da imaju sadržaj.

Na primer:
Kod:
http://animeclub.co/fairy-tail-2014/

Ovo je samo stranica sa gomilom linkova. Meh.

Pogledaj kako to rade malo ozbiljniji igrači:
Kod:
http://www.animefreak.tv/watch/fairy-tail-online

To je dobro mesto da se sa jedne strani ostavi tekst, a sa druge indeks epizoda. Primetićeš da AnimeFreak na ovaj način optimizuje svoje stranice. Njihova prva rečenica na ovom linku je:

You are going to watch Fairy Tail english dubbed / subbed online for free.

Sasvim je jasno da kroz to zapravo gađaju sleće fraze:
watch Fairy Tale
watch Fairy Tale english
watch Fairy Tale english dubbed
watch Fairy Tale english subbed

I onda na sve to ide dodatni long tail online for free.

Budi korak ispred drugih:

Okej, recimo sada je aktuelna ona epizoda 398, a tek negde 12og februara izlazi 399. Zašto onda, pobogu, nisi već napravio stranicu za epizodu 399 i probao da je optimizuješ unapred? Ovo bi trebao što češće da radiš:

1. Ako svi čekaju epizodu X, napravi stranicu za nju
2. Na toj stranici dodaj da epizoda još uvek nije dostupna i pozovi ljude da dodaju email i da ćeš ih tako obavestiti da je nova epizoda dostupna ili ih pozovi da lajkuju FB page.
3. Optimizuj tu fake stranicu, izgradi koji link itd. I onda kada epizoda izađe i ti okačiš pravu epizodu tvoja stranica će već biti negde u Google indeksu. Ovako si dobio head start.

Think small:

Koliko god se trudio, kao početnik bez par stotina evra budžeta na nedeljnom nivou nećeš imati previše uspeha za velike serijale kao što je Naruto ili One Piece. Umesto toga nađi nešto novo što je nedavno izašlo i posveti svoje link building napore ka tim unutrašnjim stanicama. Napravi blog postove o tom novom animeu i privuci taj novi fan base.

Ovde već polako i ulazi faktor društvenih medija, oni su u tom pogledu dobra ideja.

Facebook Ads:

Korisnik neonest je ovde na dobrom tragu. Upravo je izašla epizoda Naruto 399 i već si je okačio na sajt? Brzo idi na fejsbuk i reklamiraj tu stranicu!

Kao parametre odaberi:
- Ljude iz SAD-a i zapadne Evrope
- Između 16-24 godina
- Vole: Anime, Naruto, Naruto Shippuden

To je to u principu od mene. Nije nužno recept za instant uspeh, ali u long-run ovi saveti će ti više pomoći nego ono što trenutno radiš.

neonest kaže:
Da si umeo pazljivo da procitas sta sam napisao to ne bi rekao.

"Malo teksta ali sta pisati na takvom sajtu. Mislim da tvom sajtu nece mnogo pomoci SEO jer se ceo sajt zasniva na crtanom filmu, ne na tekstu."
- Drugim recima O cemu da pise? Ti ne shvatas da je problem tekst, sajt je takav da prosto nema o cemu da pise. I nemoj na P.M. nego bih voleo ovde javno da i ja cujem gde gresim.

Cek da razjasnimo malo... Na "plasticnom" primeru... Kada volis da pratis seriju "Lud zbunjen normalan" da li odes na Google i ukucas ili se dopisujes na fejs i kazes aha sad cu da gledam malo seriju.. Pre bi rekao da je onaj ko to trazi na Google i dobije zadovoljniji i gledace i sledeci put jer ce da zapamti da taj sajt izlazi prvi, jer ti kada si na fejsu jedino sta moze da ti skrene paznju je po neki clanak sa teleggrafa ili takvog nekakvog portala pa bacis pogled na njega ali bas da batalis FB i odes da gledas anime jako jako tesko.

Nije problem tekst, to ne mozes da me ubedis jer SEO nije samo On Page SEO sto vecina vas misli da jeste, mnogo veliku igru igraju tu i backlinkovi koje on nema. Znaci svakom video snimku neka doda opis od tri reda sto nije problem, neka se bavi reklamiranjem na drugim sajtovima i naravno neka se bavi FB reklamiranjem kako bi skupio tu i tamo po neku publiku jer za dobro mesto u trazilici prvo treba dobra poseta. Sa vandanicem se slazem u potpunosti i on kao jako iskusan clan ti je dao najbolji savet da budemo jasni ne idem ja preko njega naravno jer decko zna mozda 99 puta vise od mene ali se ipak ne slazem sa neonestom koji kaze da batalis SEO da se okrenes FB reklamama.. Nema nista mocnije od posete sa trazilica, imam sajt iz opisa koji se bavi WordPressom i poseta sa Googla mi je ogromna a njihova interakcija i interesovanje je neverovatno..

P.S neonest ja cu sa njim da vidim gde je on to postavljao kako je postavljao nikakvu ja tajnu necu sa njim da podelim nego ne vidim razlog zasto bi on iznosio sve te informacije ovako na otvoreno ako ne zeli :D

@Spawner, link building se podrazumeva. Ali moraš prvo da imaš nešto prema čemu ćeš graditi te linkove. Ako je on-page baš loš, nema smisla toliko napora utrošiti od starta ka link buildingu (dovodiš ljude u kafić bez stolova). Ja sam se na sadržaj ovde fokusirao jer je to bila tema diskusije u prethodnim komentarima, a i video sam da mu je baš slabo odrađen.

vandanic kaže:
@Spawner, link building se podrazumeva. Ali moraš prvo da imaš nešto prema čemu ćeš graditi te linkove. Ako je on-page baš loš, nema smisla toliko napora utrošiti od starta ka link buildingu (dovodiš ljude u kafić bez stolova). Ja sam se na sadržaj ovde fokusirao jer je to bila tema diskusije u prethodnim komentarima, a i video sam da mu je baš slabo odrađen.

Naravno ja se sve sa tobo slazem sto si napisao gore i sada ali daleko od toga da neko moze da kaze da je FB poseta za ovakav sajt vrednija od posete sa trazilica :D

vandanic kaže:
O sadržaju:

Pratim te mange i anime i neki su smislili dobar način da zaobiđu neke od ovih problema. Naime, ako već imaš sajt sa anime epizodama, dobra je praksa imati i blog koji se bavi anime-om. Ako pažljivo izabereš teme i napraviš dobar content možeš očekivati da će ti članci dobiti dobar exposure koji možeš proslediti ka samim video stranicama.

Na primer izađe epizoda Naruto 399 i ti napišeš dobar post -> Naruto 399 Review - The Bets are In and the Chunin Exam Continues!

Jer vidiš, zreliji Anime fanovi žele da diskutuju o epizodama dok čekaju novu.

O SEO-u:

Na samim video stranicama dodatni sadržaj možeš obezbediti u vidu par rečenica uz epizodu kroz koje govoriš o čemu se radilo tj. gde je priča stala u prethodnoj. Neki ovo rade, neki samo ostave neki auto-generisani tekst koji ipak pomaže donekle u samom SEO rangiranju.

Na primer, ako već imaš ovo:
Kod:
http://animeclub.co/watch/naruto-shippuden-episode-398/

Dodaj iznad videa nešto u stilu:
You are about to watch Naruto Shippuden Episode 398 (English subs and original Japanese voice acting).

Ispod videa dodaj:
Did you enjoy episode 398 of Naruto Shippuden? Share it with your friends with the links below or discus it in the comments! What was your favourite part?

Takođe, tvoji glavni indeksi treba da imaju sadržaj.

Na primer:
Kod:
http://animeclub.co/fairy-tail-2014/

Ovo je samo stranica sa gomilom linkova. Meh.

Pogledaj kako to rade malo ozbiljniji igrači:
Kod:
http://www.animefreak.tv/watch/fairy-tail-online

To je dobro mesto da se sa jedne strani ostavi tekst, a sa druge indeks epizoda. Primetićeš da AnimeFreak na ovaj način optimizuje svoje stranice. Njihova prva rečenica na ovom linku je:

You are going to watch Fairy Tail english dubbed / subbed online for free.

Sasvim je jasno da kroz to zapravo gađaju sleće fraze:
watch Fairy Tale
watch Fairy Tale english
watch Fairy Tale english dubbed
watch Fairy Tale english subbed

I onda na sve to ide dodatni long tail online for free.

Budi korak ispred drugih:

Okej, recimo sada je aktuelna ona epizoda 398, a tek negde 12og februara izlazi 399. Zašto onda, pobogu, nisi već napravio stranicu za epizodu 399 i probao da je optimizuješ unapred? Ovo bi trebao što češće da radiš:

1. Ako svi čekaju epizodu X, napravi stranicu za nju
2. Na toj stranici dodaj da epizoda još uvek nije dostupna i pozovi ljude da dodaju email i da ćeš ih tako obavestiti da je nova epizoda dostupna ili ih pozovi da lajkuju FB page.
3. Optimizuj tu fake stranicu, izgradi koji link itd. I onda kada epizoda izađe i ti okačiš pravu epizodu tvoja stranica će već biti negde u Google indeksu. Ovako si dobio head start.

Think small:

Koliko god se trudio, kao početnik bez par stotina evra budžeta na nedeljnom nivou nećeš imati previše uspeha za velike serijale kao što je Naruto ili One Piece. Umesto toga nađi nešto novo što je nedavno izašlo i posveti svoje link building napore ka tim unutrašnjim stanicama. Napravi blog postove o tom novom animeu i privuci taj novi fan base.

Ovde već polako i ulazi faktor društvenih medija, oni su u tom pogledu dobra ideja.

Facebook Ads:

Korisnik neonest je ovde na dobrom tragu. Upravo je izašla epizoda Naruto 399 i već si je okačio na sajt? Brzo idi na fejsbuk i reklamiraj tu stranicu!

Kao parametre odaberi:
- Ljude iz SAD-a i zapadne Evrope
- Između 16-24 godina
- Vole: Anime, Naruto, Naruto Shippuden

To je to u principu od mene. Nije nužno recept za instant uspeh, ali u long-run ovi saveti će ti više pomoći nego ono što trenutno radiš.

Hvala,
inače sajt mi je preko wordpress-a što bi trebalo da mi bude pogodno za izgradnju SEO pa rekoh da iskoristim to na najbolji mogući način. Evo bacam se momentalno na posao, samo vidiš to You're going to watch... mogu da postavim kao dio svakog post-a da ne kucam za svaki post ponaosob tekst, jer sam o tome i prije razmišljao ali mi nije bilo jasno imali uticaja na ovaj da kažem univerzalan način, jer smatram da niko od njih nije lud da piše taj tekst.
Onda staviću ovo watch i online na svaku stanicu gdje su nabrojane episode, ali sad pošto na wordpressu imam pluginove koji mogu da naprave keyword i sve to za stranicu ponaosob, a ja sam za većinu i napisao keywords i za neke kao keyword dodao njihovo ime i online i to po deafultu, sad moje pitanje je da li to škodi jer sad sam baš geldao npr. na Animefreaku i kod njih ne mogu da nađem to na stranicama sa epizodama neke serije. Onda ovo keywords meta i ostalo je li dobro urađeno jer za to ne bih da idem u pogrešnom smjeru.
Što se tiče fejsbuka imam par stranica sa po 25k lajkova i na njima objavljujem epizode mada i te stranice i nisu baš nešto ekstra, ali iskoristim to nešto od njih, evo sad sam napravio i Google + :D (samo to moram malo da provalim na kojem sistemu radi :D)
I još jedno pitanje :D Sad kada stavim ovo /watch/ i online na linkove, sve te linkove koje sam obajvio na nekim forumima i slično će bukvalno biti bezvrijedni možda mi se to desilo upravo i sa onim prethodnim koje sam objavljivao, sad mogu li nekako napraviti preusmjerivanje neko, tako da kad mi on klikne na
/naruto-shippuden/- koji sam ja neđe objavio
da mi preusmjeri na npr. na
/watch/naruto-shippuden-online/-koji je sad važeći
Hvala još jednom svima što ste odgovorili, ako imate još kakve ideje ili kritike za trenutno stanje slobodno pišete.

Ovo sa sadrzajem nema veze s vezom. Ja imam stranice sa igricama koje imaju odlicnu posjetu a nema sadrzaja, osim 2-3 recenice za opis svake igre.

mrgood kaže:
Ovo sa sadrzajem nema veze s vezom. Ja imam stranice sa igricama koje imaju odlicnu posjetu a nema sadrzaja, osim 2-3 recenice za opis svake igre.

Upravo to ja gore govorim neonestu koji je ovo rekao, citiram "Mislim da tvom sajtu nece mnogo pomoci SEO jer se ceo sajt zasniva na crtanom filmu, ne na tekstu." nigde veze brate, jos mi se decko ljuti na fejsu sto ulazim u raspravu i sto se pravim pametan a nigde veze sa vezom u ovoj njegovoj recenici.. Upravo je opis 2-3 recenice dovoljan, onpage seo neki lagani, linkovi ovo ono i vreme naravno, fb reklamice mozes da bacis kako bi sajt poceo da se "kotrlja" i onda lagano gradis linkove ovo ono ali da se fokusiras samo na FB postu mislim da nije dobro.. Eto ako bi neko mogao da mi kaze da li ja gresim ili neonest sa recenicom "Mislim da tvom sajtu nece mnogo pomoci SEO jer se ceo sajt zasniva na crtanom filmu, ne na tekstu." gresi.. cisto ono da ne ispada kako sam ja nabedjeni klinja koj se ovde pravi pametan...

Ako je sajt tematski pretezno sa slikama i ima malo teksta, 2-3 recenice mogu biti dovoljne (u H1, H2) kategorija/podkategorija i dobro odradjen Meta naslov, opis uz kljucne reci. Neizostavan element u ovom slucaju bili bi ALT tagovi za svaku sliku ponaosob jer u takvim slucajevima treba koristiti sve sto je dostupno. To je dovoljno da se Google algoritmu da pretpostavka kako sajt da bude kategorizovan u rezultatima pretrage. Najbolje je kada se citav projekat posmatra iz ugla obicnog korisnika, o cemu se konkretno radi na tim stranicama, da li je dovoljno jasno cime se bavite, koju uslugu nudite, gde se nalazite (lokalizacija i sl.).

Back
Na vrh