• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomozite

mucalo55

Novi član
Tu od
31 Kol 2010
Jučer sam otišao po karticu visa od pbz u dolarima, jer sam morao kupiti nešto i to preko paypala, i registriram se tamo, a ono mi piše da imam 0,00 usd..a uplatio sam u banci na karticu neku siću..ono što me zanima kako da sa kartice uplatim pare na paypal račun jer to nemogu nigdje naći....inače to što sam htio kupiti sam kupio na drugi način,upisao broj kartice i skinulo mi lovu, bez paypala, al da znam za ubuduće..
p.s. jel se može imati račun npr u kunama i upisati broj tekućeg pa da ti na netu skidaju to preračunato u dolare za one koji nemaju paypal...?

Visa kartica je znaci vezana za devizni racun? Tako je bar meni pa pretpostavljam da je i tebi.
Dodaj tu deviznu karticu na paypal i onda kad platis negdje preko paypal-a on ce ti direktno skinuti sa deviznog racuna. Tako meni radi, isto PBZ banka. Samo sto moras imati novaca na kartici jer to nije kreditna kartica pa ti direktno odmah skida.
E sad s ovom karticom nisam probavao dodavati novac na paypal racun ali posto mi direktno zaracuna s deviznog ni nemam potrebe. Znaci i meni stoji 0,00usd na paypalu ali glavno da imam dolara na deviznom pa kad platim sa paypalom mi skine sa deviznog racuna (kartice).

Za ovo drugo nisam siguran, mislim da ne ali kad rijesis to na ovaj nacin neces ni imat potrebe za time.

Nemozete dodavati pare na Paypal, nego vam on sluzi samo za povlacenje para sa racuna u banci. To bi bilo isto kao da primas pare na svoj paypal racun, koji je registrovan na BiH ili HR, a sto kod nas nemoze.

Tako da ti to samo olaksava placanje gdje je Paypal podrzan, da nemoras svaki put ukucavati svoje podatke ( ime i prezime, adresu, broj kartice...) nego samo upises mail i password, potvrdis transakciju i to je to.

Kod mene paypal nije vezan za devizni racun, nego racun u markama, ali bih vjerovatno trebao da ga vezem za devizni racun u USD.

Pa nebi rekao da samo olaksava, mnogo mjesta nece primit moju deviznu karticu ali ce primit paypal, mnoga mjesta primaju plate samo paypal only jer je lakse dobit lovu na paypal racun nego sredjivati payment gateway. Isto tako paypal je puno sigurniji jer ti samo paypal ima uvid u podatke na kartici a ne i onaj kome uplacujes.

Ipak, razlika je nebo i zemlja a ne samo lakse ukucavanje podataka ;)

da ali moj je problem što nekužim kako da dodam karticu, odem na moj profile i tamo je add credit card, i piše mi da je prihvaćena kartica Visa, i moja adresa i sve, al nekužim zašto mi piše da imam nula dolara i kako da stavim dolare na my account??

mucalo55 kaže:
da ali moj je problem što nekužim kako da dodam karticu, odem na moj profile i tamo je add credit card, i piše mi da je prihvaćena kartica Visa, i moja adresa i sve, al nekužim zašto mi piše da imam nula dolara i kako da stavim dolare na my account??

Ne stavljas dolare na paypal racun, nego kada nekome budes slao/isplacivao novac preko Paypala, u "Payment Method" pojavit ce ti se ta kartica sto si upisao "Credit/Debit Card" i kada sve potvrdis uredno... onda ti skida DIREKT s kartice/racuna.
Kontas?

Back
Na vrh