• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć oko domena

blackholemix

Novi član
Tu od
21 Sij 2011
Odabrao sam jednu oblast u vezi koje ću raditi sajt, reč je složenica, npr. neka bude biohemija, da pojasnim na tom primeru. Problem je što su svi domeni zazeti, jer je jedna firma kupila sve domene net, com...Pošto bi sajt sadržao informacije isključivo u vezi te oblasti i bio namenjen istima koji se bave time, palo nam je na pamet da možda dodamo portal pa da bude biohemijskiportal.

Ovo mi nekako predugačko za domen, sastoji se iz tri reči i u padežu je, pa koliko će mi to zakomplikovati život oko SEO, jer ciljana reč nije biohemijski već biohemija i biohemičar?

Hvala Vam

blackholemix kaže:
Odabrao sam jednu oblast u vezi koje ću raditi sajt, reč je složenica, npr. neka bude biohemija, da pojasnim na tom primeru. Problem je što su svi domeni zazeti, jer je jedna firma kupila sve domene net, com...Pošto bi sajt sadržao informacije isključivo u vezi te oblasti i bio namenjen istima koji se bave time, palo nam je na pamet da možda dodamo portal pa da bude biohemijskiportal.

Ovo mi nekako predugačko za domen, sastoji se iz tri reči i u padežu je, pa koliko će mi to zakomplikovati život oko SEO, jer ciljana reč nije biohemijski već biohemija i biohemičar?

Hvala Vam

A da dodas eBiohemicar ili eBiohemija? ;)

DavidVictor kaže:
A da dodas eBiohemicar ili eBiohemija? ;)

To ću da primenim na nekom drugom sajtu, i za taj drugi mi se baš uklapa, razmišljao sam i za ovaj da isto tako uradim, ali zato sam postavio temu da čujem mišljenje iskusnijih :)

blackholemix kaže:
To ću da primenim na nekom drugom sajtu, i za taj drugi mi se baš uklapa, razmišljao sam i za ovaj da isto tako uradim, ali zato sam postavio temu da čujem mišljenje iskusnijih :)

Eto, ja da na primer baš hoću ciljati isključivo te reči i da tačno imam smišljeno kako bih to mogao monetizovati ja bih samo dodao jedno e ispred ključne reči i to je to...
U logo posle stavim eBiohemija i svuda je predstavljam tako napisanu da bude lako pamtljivo ;)

Da ne otvaram novu temu, posto imam slicnu situaciju..
Zelio bih pokrenuti sajt, ali sama kljucna rijec za koju zelim naknadno optimizirati sajt, sastoji se od 3 clana/rijeci.
Eh sada, zanima me prilikom registracije domene, koja opcija bi za SEO najbolje bila, da li da samo nagomilam
rijeci bez ikakvih interpunkcijskih znakova, ili pak da malo vizuelno to razgranicim..

Primjer:
kljucna rijec: seo optimizirani clanci
domena 1: seooptimiziraniclanci
domena 2: seo-optimizirani-clanci
..ili mozda neki pametniji prijdlog?

Nadalje, od kolikog znacenja je sama ekstenzija domene za geografski ciljano podrucje?
Sajt je prvobitno namijenjen za njemacko govorno podrucje (i samim tim ne iskljucivo Njemacku), tako da me
zanima da li bih stekao ikakvu prednost ukoliko za domenu upotrijebim ".de" ekstenziju, ili da ipak preferiram ".com"?

Molim vas za vase misljenje i potencijalna rjesenja za oba slucaja.
Hvala unaprijed.

anarchox kaže:
domena 1: seooptimiziraniclanci
Ovo je najbolje. A ionako niko nece vizuelno pamtiti domen, pa i sa te strane bolje da ne stavljas povlake.
anarchox kaže:
zanima da li bih stekao ikakvu prednost ukoliko za domenu upotrijebim ".de" ekstenziju, ili da ipak preferiram ".com"?
Drzim da je velika prednost .de, ako je sajt na njemackom i za njemacko trziste. Medjutim, ako postoji mogucnost da sajt nekad izviri na svjetsku scenu, taman kad bude imao autoritet, ja bih uzeo .com.

Back
Na vrh