• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poddomen ili ne?

rigor04

Legenda
Tu od
12 Ruj 2009
Ukratko, imam jedan domen koji ne koristim [nazovimo ga foryou.com], a prvenstveno sam ga uzeo da bih mogao da pravim gomilu poddomena koji imaju smisla. Pitanje je ,posto zelim da pocnem jednu kampanju za koju treba da pravim novi blog, da li ima uticaja na SEO ako koristim domen koji nema kljucnu rec u sebi, znaci na primer za 'car quotes' da domen bude foryou.com ili je bolje da napravim poddomen carquotes.foryou.com?
Cesto sam vidjao da su neki domeni koji nemaju kljucnu rec u sebi na prvoj strani googlea, a sto se tice poddomena, nesto se ne secam.

Hvala unapred na odgovorima

Svi blogovi od blogger.com su poddomene, pa dobro rangiraju na googlu.
Stranice koje imaju naziv za koji žele rangirati u nazivu domene, su sigurno u prednosti.

rigor04 kaže:
Ukratko, imam jedan domen koji ne koristim [nazovimo ga foryou.com], a prvenstveno sam ga uzeo da bih mogao da pravim gomilu poddomena koji imaju smisla. Pitanje je ,posto zelim da pocnem jednu kampanju za koju treba da pravim novi blog, da li ima uticaja na SEO ako koristim domen koji nema kljucnu rec u sebi, znaci na primer za 'car quotes' da domen bude foryou.com ili je bolje da napravim poddomen carquotes.foryou.com?
Cesto sam vidjao da su neki domeni koji nemaju kljucnu rec u sebi na prvoj strani googlea, a sto se tice poddomena, nesto se ne secam.

Hvala unapred na odgovorima
Napravi poddomenu, naravno. Ne znam zasto ljudi zaziru od poddomena...

rigor04 kaže:
Hvala na odgovorima, idem sa poddomenom

Ako ti je main sajt dobro rangiran mozes da ides sajt.com/kategorija jer će google gledati na to kao deo sajta, ali to naravno radiš ako ti je tematski vezano za sajt, ako nije radiš poddomen kategorija.sajt.com i G. na njega gleda kao na novi sajt...

Imam pitanje: imam sajt 4 godine, namenjen mamama, solidan pr posete kako tako, ciljna grupa jasna. Imam drugi sajt, koji je namenjen prvenstveno roditeljima, tice se dece, ali se s njim mucim, mnogo truda, rezultati u poseti mizerni. Palo mi je na pamet da ih objedinim, jer tematika ima veze, a ciljna grupa je manje vise ista.
Da li da ga stavim kao sajt.com/poddomen, ili kao poddomen.sajt.com? Da li su oni onda posebni sajtovi, jer bih ovom koji prebacujem zadržala postojeci vizuelni identitet. Da li da onda to budu dva wp-a instalirana sa dve baze, pa ubacim jedan google analyt. kod, ili može i da bude jedan?
ne znam da li sam jasno objasnila šta mi je problem.

Back
Na vrh