• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Početnik totalni

fila69

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Helo pozdrav bok.
Vjerovatno će sad većina vas majstora ignorirat ovakav thread ali dobro moram pokušati. Student sam pred kraj faxa sa puno slobodnog vremana i tek sam se sad odlučio bavit nečime.
Guglao sam puno ali izgubljen sam, neki nazivi, ovo ono, što je scam što nije.
Preporučeni su mi servisi poput microwrkera i amazon turka na kojima imam siću zasad. Zanima me koje su mi druge mogućnosti? Neam škole nit pretjerano puno skillova što se tič dizajna weba i to već bi se okušao u klasičnim stranicama di se ispunjavaju ankete dovode referali i tako. Imam par fcb stranica od preko 15k članova koje bi mogao spamati i širit nešto oglašavati...ne znam koje su mi mogućnosti jer sam danas prvi put ozbiljno uguglao zarada na netu.
Ne pokušavam imati 500 eura mjesečno već da dignem koju stoticu na kraju mjeseca da imam za izać sa curom na pizzu mi je više nego dobrodošla
Hvala svima na vremenu i odgvorima.
ugl. od vas tražim savjete kako da se domognem koje kune na internetu jer ionako sam doma cijeli dan, a farmanje diabla mi se ne isplati više jer je tržište zasićeno. Digao sam 50 eura tamo, ali ni eura više tako da....eto bilo kakav savjet pomoć tip i trick....hvala

Pozdrav i dobrodosao. Na zalost nema trikova, ovo je posao kao i bilo koji drugi. Prvo treba da se edukujes bar toliko da razumes o cemu se radi, pa onda pokusaj nesto ;)

Slobodno citaj ovaj forum, staramo se o tome da je "scam free".

Hvala ti puno na odgovoru.
Pa velim za početak bi počeo sa nekim clickerima ili nečime neam pojma ono dolar po dolar kao...a sad kasnije sa vremenom kad se malo uhodam možda bi probao i nešto drugo.
Šta se tiče onih clickera i buxova i to, to se ne isplati jel?
mislio sam time početi.

Naravno da se ne isplati, zbog toga je Bux.to (i slicni servisi) zabranjena tema na forumu. Vidis i sam koliko treba da se radi na mTurk ili Microworkers za sicu.

Za pocetak ti predlazem da pregledas teme koje su linkovane u ova dva posta (one su sa takmicenja koja su bila organizovana na forumu i kvalitetne su):

https://internetzarada.org/3-natjecanje-za-najbolji-post-na-iz-forumu-t-7160.html#pid62818

https://internetzarada.org/3-natjecanje-za-najbolji-post-na-iz-forumu-t-7160-3.html#pid64886

Takodje moze da te zanima i ova tema:
https://internetzarada.org/showthread.php?tid=6496&highlight=yahoo+answers

I na kraju, mozes i da se pozabavis Inbound Univerzitetom, polaganjem ispita (besplatnog) mozes da dobijes sertifikat:
https://internetzarada.org/naucite-inbound-marketing-i-polozite-ispit-besplatno-t-7588.html

fila69 kaže:
Hvala ti puno na odgovoru.
Pa velim za početak bi počeo sa nekim clickerima ili nečime neam pojma ono dolar po dolar kao...a sad kasnije sa vremenom kad se malo uhodam možda bi probao i nešto drugo.
Šta se tiče onih clickera i buxova i to, to se ne isplati jel?
mislio sam time početi.

Nemoj bezze trosit vrijeme na to, bolje uzmi procitaj neki e-book nesto korisno nego tamo da klikas za $0,01 koje mozda neces nikad ni vidjeti..

PS. dobrodosao :drinking

1. Ako imas ideja i kreativaan registruj se na fiverr.Tamo nudis sta bilo za $5 . Tu je lako zaraditi lovu ako imas mastu itd. Ja sam za jednih 7 dana zaradio oko 190$ a imam samo 14 god.

2. Registruj se na adsense i povezi ga sa yt i stavi reklame . Tu isto ima zarade . Ja sam sa jednog videa svaki dan po 1 eur,nekad se desi u 1.5 eur.

Imas na forumu raznih temaa o zaradi malo pretrazuj. ;)

Hvala svima na odgvorima. Zasad turk, mworkers i fiverr mi se čine jednostavni pa ću tu krenuti. Youtube kanal ću kasnije dići jer mi je upload a ono....tcom shrot.
A što ponudit na fiveruu....morat ću se nešto sjetiti dobro.

fila69 kaže:
Hvala svima na odgvorima. Zasad turk, mworkers i fiverr mi se čine jednostavni pa ću tu krenuti. Youtube kanal ću kasnije dići jer mi je upload a ono....tcom shrot.
A što ponudit na fiveruu....morat ću se nešto sjetiti dobro.

Ne znam ko rece: "ako naucis kako zaraditi 1$ online, zaradices i 1001$, tako nesto otprilike...
Eto fiverr npr ti je dobar za "start". Mozes s vremenom siriti vidike, ali ako znas bilo sto, sigurno je da mozes i na fiverru fino da zaradjujes.
Ljudi i tu klepaju hiljade mjesecno...sta ces nuditi? Sve sto znas, umijes, sto mislis da je potrebno, korisno, zanimljivo, kupljivo...

Najbitnije ti je samo da ne odustajes i da IDES DALJE, tj napredujes, konstantno...

Tako da za koji mjesec budes curu mozda i u hotel vodio, a ne u lakalnu piceriju :drinking

A do tada fino :hacker

Zelim ti dobrodoslicu :) Na pravom si mestu da zaradis za picu, pa za lokal od te picerije, i na kraju za jos nekretnina.. Salim se naravno, ali nije nemoguce :)

Prvo da pohvalim midho14, fascinirao me je decko sa pravim odgovorom i to sto imas samo 14 godina, svaka cast.

A sto se tice starta, kreni sa fiverrom, to ti je najbolje za start, a pored toga dok ti kaplju pare od fiverra, citaj sve zivo na ovom forumu jedno mesec, dva, pa kad ti se nesto stvarno dopadne i da ti odgovara, onda se samo fokusiraj na to. Mada ako ti inovativnost krene na fiverru, onda bolje imaj fokus na fiverr, ali nikako ne zapostavi edukaciju sa strane jer ce ti kad tad doci jos neka ideja od tolikog citanja :) I kao sto je anarchox vec rekao, kad zaradis 1$ mozes zaraditi i 1001$.

Srecno :D

Kao sto su ti vec rekli, prvo ulozis malo vremena u citanje postova sa ovog foruma... nakon toga ideje ce doci same od sebe :)
Zelim ti puno srece ;)

Last Visit: 25-09-2012 15:14

Nešto mi je teško povjerovati da se zadržao ovdje. :)

Back
Na vrh