• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn Pocetnik pomoc - wordpress theme - blog

AzurO

Moderator
Osoblje foruma
Tu od
29 Ruj 2011
Lijep pozdrav, novi sam na forumu, dosta toga sam presao i procitao i odlucio sam da krenem zasada sa blogom preko wordpressa a ako bude mi islo fino sto se tice clanaka i posjete onda cu zakupiti i domen i host i krenut malo ozbiljnije. Interesuje me moze li mi neko pomoci sa uputama kako da instaliram temu koju zelim na WP s obzirom na to da nisam mogao naci button - install theme kao sto sam gledao na nekim tutorijalima. I naravno svi moguci savjeti sta da ubacim za pocetak na sajt, imao sam ideju da ubacim AdSense !

Kliknes na Appearance u lijevom izborniku Wordpressa. Tamo mozes pretrazivati kakvu temu hoces preko boja, broja kolona u temi i ostalih parametara.

Tu ce biti free teme koje nisu sve bas lijepe ali za pocetak ima dobrih.

Ja sam mislio da mogu iako je free account i nisam na nekom domenu mogu instalirat neku themu iz zipa s racunara al izgleda da to nije moguce pa mogu samo uzet neku od ponudjenih.

optimista kaže:
imas sve teme na googlu i to besplatno samo treba lepo ukucati u potraznju ;)

nisi me razumio, ja sam teme nasao, procitao po forumu naso razne baze za download tema i sajtove i to je ok, al nmg da instaliram teme iz zipa na svoj wordpress blog to mi je problem.:waving

optimista kaže:
imas sve teme na googlu i to besplatno samo treba lepo ukucati u potraznju ;)

nisi me razumio, ja sam teme nasao, procitao po forumu naso razne baze za download tema i sajtove i to je ok, al nmg da instaliram teme iz zipa na svoj wordpress blog to mi je problem.:waving

nisi ni ti mene razumeo, ja sam rekao da mozes sa google da skines i one koje se placaju, samo malo bolej da potrazis od google.
kako ne mozes udjes u appearance pa imas gore 2 opcije manage themes i pored install themes, ides na to install i otvorice ti se ispod 5 tekstualnih opcija druga opcija ti je upload i tu nadjes gde ti se nalazi tema u kompu i aktiviras je i to je to?

optimista kaže:
nisi ni ti mene razumeo, ja sam rekao da mozes sa google da skines i one koje se placaju, samo malo bolej da potrazis od google.
kako ne mozes udjes u appearance pa imas gore 2 opcije manage themes i pored install themes, ides na to install i otvorice ti se ispod 5 tekstualnih opcija druga opcija ti je upload i tu nadjes gde ti se nalazi tema u kompu i aktiviras je i to je to?

E pa fazon je sto ja tog install themes nemam ali nevazno evo pisem clanke, ubacujem, pa cu blog uredit ovako u jednostavnoj free temi zasad.

Jel ti to praviš blog na wordpress.com?
Ili imaš neki free domen/poddomen i hosting gde si sam instalirao blog?

Drenova kaže:

AzurO kaže:
Drenova kaže:

Kad praviš na wordpress.com postoje neka ograničenja. Zato sam te pitao gde praviš blog...

Drenova kaže:
AzurO kaže:
Drenova kaže:

Kad praviš na wordpress.com postoje neka ograničenja. Zato sam te pitao gde praviš blog...

Da tako sam i mislio, pravio sam direktno na wordpressu :) Meni idu dobro članci ali mi se neda peglati i prodavati samo članke i tekstove zelim imat neki sajt gdje cu popunjavat i radit ali me zeza sam dizajn, widgeti na sajtu, adsense tu sam nesto slabiji.

Drenova kaže:
AzurO kaže:
Drenova kaže:

Da tako sam i mislio, pravio sam direktno na wordpressu :) Meni idu dobro članci ali mi se neda peglati i prodavati samo članke i tekstove zelim imat neki sajt gdje cu popunjavat i radit ali me zeza sam dizajn, widgeti na sajtu, adsense tu sam nesto slabiji.

Koliko mi je poznato na wordpress.com ne može da se postavlja adsense, ako grešim neko će me već ispraviti.

Ako nameravaš da radiš nešto ozbiljnije, preporuka je da zakupiš hosting i domen. A imaćeš i punu kontrolu nad svojim sajtom (uključujući i izgled i widžete)...

Back
Na vrh