• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Placanje sa Alertpay na Moneybookers i obrnuto?

dexilon

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2010
Kao sto sam naslov kaze , da li je moguce prenositi novac sa AP na MB

I koja kartica je najbolja za online poslove ( i da li se koristi debitna ili kreditna kartica?), zeleo bih da koristim Visa karticu, pa bih molio nekog da mi objasni kako da napravim sve to (tj da li mi treba racun u banci? Kako da povezem karticu sa racunom u banci,tj da mogu da novac sa AP i MB dižem sa bankomata i da li to uopste treba da se povezuju kartica i racun? )

Sve to mi je totalno strano, i nemam pojma ama baš ništa o tome ba bih molio nekoga da mi objasni.

Hvala

dexilon kaže:

Nope. Samo mozes dogovoriti sa nekim ko isto ima oba racuna, pa da razmenjujete jedan drugom novac kad je kome sta potrebno ;)

dexilon kaže:
I koja kartica je najbolja za online poslove ( i da li se koristi debitna ili kreditna kartica?), zeleo bih da koristim Visa karticu, pa bih molio nekog da mi objasni kako da napravim sve to (tj da li mi treba racun u banci? Kako da povezem karticu sa racunom u banci,tj da mogu da novac sa AP i MB dižem sa bankomata i da li to uopste treba da se povezuju kartica i racun? )

Sve to mi je totalno strano, i nemam pojma ama baš ništa o tome ba bih molio nekoga da mi objasni.

VISA Virtuon kartica Raiffeisen banke. Imas sve na tom linku objasnjeno sa njihovog zvanicnog sajta. Novac povlacis na nju sa AP i MB, lova ti leze za 3-4 radna dana, odes u banku i podignes, niko te nista ne pita i svi happy ;)

dexilon kaže:
Hvala

No problemos, nadam se da sam pomogao, to je sve sto ti treba ;)

:waving

DavidVictor kaže:
dexilon kaže:

Nope. Samo mozes dogovoriti sa nekim ko isto ima oba racuna, pa da razmenjujete jedan drugom novac kad je kome sta potrebno ;)

dexilon kaže:

VISA Virtuon kartica Raiffeisen banke. Imas sve na tom linku objasnjeno sa njihovog zvanicnog sajta. Novac povlacis na nju sa AP i MB, lova ti leze za 3-4 radna dana, odes u banku i podignes, niko te nista ne pita i svi happy ;)

dexilon kaže:
Hvala

No problemos, nadam se da sam pomogao, to je sve sto ti treba ;)

a jel to znaci da necu moci rukama da opipam karticu jer je internet kartica, i jel to znaci da ne mogu otici do nekog bankomata i dici lovu ?

hvala ti puno na 1. odgovoru ;)

dexilon kaže:
a jel to znaci da necu moci rukama da opipam karticu jer je internet kartica, i jel to znaci da ne mogu otici do nekog bankomata i dici lovu ?

Nope, dobices ovakvu karticu:

visa-virtuon_big.jpg

Nju cuvas kuci i ne nosis sa sobom, ona ti sluzi za sve transakcije na internetu.
A uz nju dobijes i karticu sa brojem deviznog racuna i tvojim podacima kao vlasniku istog. Sa tim i licnom kartom obavljas transakcije u samoj banci. Znaci uplata na VISA Virtuon karticu i skidanje novca sa nje.

A ova slika koju sam ti postavio je kako ti izgleda sama VISA Virtuon kartica i podaci koji se nalaze na njoj su ti jako bitni jer ce ti trebati za svaku verifikaciju online na AP, MB ili bilo sta drugo slicno ;)

A sto se bankomata tice, sa njom ne mozes na bankomatu, ali mozes direktno u banci bez ikakvih problema da dizes lovu sa nje ;)

Jel ti sad malo to jasnije?

DavidVictor kaže:
dexilon kaže:

Nope, dobices ovakvu karticu:

visa-virtuon_big.jpg

Nju cuvas kuci i ne nosis sa sobom, ona ti sluzi za sve transakcije na internetu.
A uz nju dobijes i karticu sa brojem deviznog racuna i tvojim podacima kao vlasniku istog. Sa tim i licnom kartom obavljas transakcije u samoj banci. Znaci uplata na VISA Virtuon karticu i skidanje novca sa nje.

A ova slika koju sam ti postavio je kako ti izgleda sama VISA Virtuon kartica i podaci koji se nalaze na njoj su ti jako bitni jer ce ti trebati za svaku verifikaciju online na AP, MB ili bilo sta drugo slicno ;)

A sto se bankomata tice, sa njom ne mozes na bankomatu, ali mozes direktno u banci bez ikakvih problema da dizes lovu sa nje ;)

Jel ti sad malo to jasnije?

jeste, hvala, PMnuću ti još koje pitanje :)

dexilon kaže:
jeste, hvala, PMnuću ti još koje pitanje :)

Vazi, nema problema, te transakcije i sve vezano za VISA Virtuon karticu sam magistrirao tako da slobodno pitaj gde god da zapne ;)

I meni je tako bilo sve cudno i nepoznato pre godinu i nesto kada sam je izvadio prvi put ali brzo se udje u stos i posle sve ide lagano :)

Imas i Visu Internet Vojvodjanske Banke. Koristim je vec 6 godina bez problema. Razlika izmedju Debitne i Kreditne je u tome sto kod ove prve, koliko novca stavis toliko mozes da trosis. Dok kod kreditne mozes da udjeh u minus koji kasnije otplacujes. I Visa Virtuon Raiffaizen Banke i Visa Internet Vojvodjanske banke su ti debitne kartice. Tako da je svejedno koju ces od ove dve. Kao sto kaze DavidVictor novac ne mozes sa bankomata, vec odes u banku i kazes im da hoces da skines novac sa kartice, popunis neki formular i to je to.

e sad naprimer hocu da kupim neku igru preko steam-a , i jel mogu da je kupim tako sto unesem neki br sa nje i oni mi skinu koliko treba para da se plati, tj. jel isto kao sa kreditnom ?

dexilon kaže:
e sad naprimer hocu da kupim neku igru preko steam-a , i jel mogu da je kupim tako sto unesem neki br sa nje i oni mi skinu koliko treba para da se plati, tj. jel isto kao sa kreditnom ?

Naravno...ne znam sta je taj steam posto nisam u gaming vodama vec godinama, ali ako taj servis podrzava placanje preko VISA kartica, odgovor je DA, uneces podatke sa te tvoje VISA Virtuon kartice, oni ti skinu taj iznos, a tebi posalju ono sto si kupio ;)

Nadam se da nisi uzeo Visu Virtuon iz RF banke.. Ako jesi onda nishta, a ako nisi onda idi u Banku Intesu i uzmi od njih internet karticu.. Bolji su, ne morash da ostavljash depozit, dok kod RF-a morash..

Poz.

Imam jedno pitanje u vezi Visa Virtuon?
Ako bih povukao dolare, npr. sa Alet Pay-a, na karticu, a kartica je vezana za evro, da li je moguce da se na racunu nalaze dve valute?

Koliko ja znam oni ce ti te dolare preracunati u evre,a mozda i mozes da biras valutu. Odes do banke i sve ce ti lepo objasniti,ili odes na web sajt tvoje banke i nadji transakcije sigurno sve pise..pozz

Nisam hteo da otvaram novu temu, ali hitno mi je potreban prenos novca na mooneybookers.
Da li neko ko ima AP i MB racun moze da mi prebaci 20$ na MB, a ja za uzvrat njemu saljem 25$ na AP.
Ukoliko neko hoce da mi odradi ovo neka se javi na pm.

raki1 kaže:
Nisam hteo da otvaram novu temu, ali hitno mi je potreban prenos novca na mooneybookers.
Da li neko ko ima AP i MB racun moze da mi prebaci 20$ na MB, a ja za uzvrat njemu saljem 25$ na AP.

Koliko ja znam to je ovde zabranjeno. Ispravite me ako grijesim.

srboljub1989 kaže:
raki1 kaže:

Koliko ja znam to je ovde zabranjeno. Ispravite me ako grijesim.

Ja sam isto mislio da je ovo zabranjeno na ovom forumu.

dexilon kaže:

Moze imas dosta tih "menjacnica" na internetu ali svaka transakcija prestavlja rizik
da se tako kaze. Ja ti mogu preporuciti jedan ako si zainteresovan javi se preko pm

dexilon kaže:

Direktno nije moguce, ali ima dosta foruma na kojima se ljudi bave razmenama uz odredjenu proviziju, ja sam na taj nacin vec jedno desetak puta menjao... ;)

stalker92 kaže:
dexilon kaže:

Direktno nije moguce, ali ima dosta foruma na kojima se ljudi bave razmenama uz odredjenu proviziju, ja sam na taj nacin vec jedno desetak puta menjao... ;)

Koji forumi?

Back
Na vrh