• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Facebook Pitanje u vezi sa facebook prodajom i promocijom

arko236

Član
Tu od
17 Lip 2013
Otvorio sam prije nekoliko dana facebook stranicu na kojoj planiram prodavati, odnosno preprodavati razlicite proizvode sa stranih sajtova. Stranica pokrenuta i poceo sam je puniti razlicitim proizvodima tako da sam vec napravio fin asortiman za pocetak. Sada me prvenstveno zanima koji je najbolji nacin promocije te stranice. Ciljna grupa bi mi otprilike bile zemlje balkana. Koliko se isplate placeni oglasi, da li osim njih raditi promociju i na druge nacine itd. Osim toga zanima me vase misljenje o cjelokupnoj ideji, znate li neke olaksice ili prepreke na koje mogu naici ili bilo sta drugo vezano za ovo. Svaka rijec je dobrodosla.

arko236 kaže:
Otvorio sam prije nekoliko dana facebook stranicu na kojoj planiram prodavati, odnosno preprodavati razlicite proizvode sa stranih sajtova. Stranica pokrenuta i poceo sam je puniti razlicitim proizvodima tako da sam vec napravio fin asortiman za pocetak. Sada me prvenstveno zanima koji je najbolji nacin promocije te stranice. Ciljna grupa bi mi otprilike bile zemlje balkana. Koliko se isplate placeni oglasi, da li osim njih raditi promociju i na druge nacine itd. Osim toga zanima me vase misljenje o cjelokupnoj ideji, znate li neke olaksice ili prepreke na koje mogu naici ili bilo sta drugo vezano za ovo. Svaka rijec je dobrodosla.
Možda ti za početak može ovo pomoći
Kod:
http://www.socialpuzzle.com/

Generalno ljudi sa nasih prostora manje kupuju preko neta ali probaj jer samo ako probas ces znati dali se isplati ili ne.

Ima dosta stranica koji veoma dobro rade prodaju preko fejsbuka, pogotovo torbice, cipelice i tako to za ženske. Za naručivanje iz inostranstva ima Monika posredovanje, imaju baš veliku stranicu, https://www.facebook.com/Monikaposredovanje/ skoro milion fanova, tako da sve se može kada se hoće :)

Bilo bi dobro raditi promociju preko fejsbuka dok se ne okupi neki broj od recimo 50 000 fanova (otprilike 1000 EUR) pa da stranica može sama rasti od redovnog ažuriranja. Nakon toga promovisati proizvode koje bi preprodavali, npr svaki dan po 5-10 EUR, ako bi proizvodi bili zanimljivi moglo bi to odlično funkcionisati.

Back
Na vrh