• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pitanja vezana za article na sajtu/ direktorijumima

sexton

Član
Tu od
13 Ožu 2012
epa samo da javim sta se desava i da postavim par pitanja :). Poceo sam sa izradom sajta i uskoro cu nadam se pustiti ga u promet :).moja pitanja su vezana za articles.
1.Kada napisem article ili ga napravim kako god vec..,da li ja moram da se prijavim negde i zastitim ga da mi ne bi opao google rank ukoliko neko drugi prekopira moj article.
2.Da li je pogresno izbacivati vise articla dnevno ?ili treba izbacivati malo po malo?
3.Da li u svakom articlu koji pisem treba da jurim keywords?
4.Koristi backlink softwere ili ne?Zato sto sam cuo da ukoliko se na pocetku backlinkuje na vise sajtova moze da dodje do toga da google smatra da je to spamm page.
5.Da li pri backlinku smem da stavljam isti article na svim sajtovima?Ili na svakom sajtu unique? I takodje ovo pitanje vazi i za commente i blogove..
hvala u napred :)

RE: stvaranje sajta -hostgator

1. Ne, nema nacina da ga zastitis ni da hoces;
2. Konstantnost je mnogo bolja od postavljanja svega sto imas odjednom;
3. Pozeljno je, ako nista drugo bar long-tail keywords, pa makar imali i 100 -200 exact pretraga mesecno;
4. At your own risk;
5. Procitaj sta je duplicate content pa ces imati informacije koje su ti potrebne da odlucis sam (u prevodu, google voli da indexira jedan originalan tekst, a ostale iste takve najcesce zanemari);

Posto je ovo suvise islo offtopic na https://internetzarada.org/stvaranje-sajta-hostgator-t-6727-2.html#pid60627, otvorio sam ti novi thread.

Odgovoriti cu ti samo na 4. pitanje a to je da za backlink mozes koristiti softver no ovisi koji. Nadalje, softver ako ga i imas treba znati koristiti. Obicno su ljudi lijeni i ne zele prouciti sve do kraja te odabrati opciju za pocetnike, onu najlaksu no to nije dovoljno. Kod backlinkinga, odnosno social bookmarka potrebna je kamuflaza a to je uz jedan nas link postaviti jos barem 4-5 koji nisu nasi i niti su vezani za temu. Tim se nacinom kamuflira. Nadalje, mijenjanje dijala naslova te rasporeda opisa isto pomaze pri kamuflazi.
Ja koristim BD V6.0 softver za backlinking i radi mi jako dobro. U pocetku sam koristio opciju za pocetnike no to je bilo samo jednom. Proucio sam softver te zapoceo sa bookmarkom kako treba. Tim softverom stvorim preko 100 kvalitetnih backlinkova na social bookmark stranicama.
Ja bih ti ako si pocetnik preporucio outsourcing ili unajmiti nekoga da ti to ucini za 5$. Fivver je ideala za to. Samo odes na stranicu, upises social bookmark i izbaciti ce ti rezultate. Odaberi nekog sa reputacijom (ceka se do 10 dana), plati 5$ i odradi ti backlinking za tebe, i to kvlitetan.

Ne bih nesto gubio vreme i resurse na article direktorije, jer su nakon pande dosta oslabile i njihovi linkovi imaju slabiji autoritet kod Google-a, vise bih se bazirao na guest posting ;)

da li da stavim kao backlink article koji je sa mog sajta, ili da ga uopste ne pisem na sajtu.da bi bio unique?

sexton kaže:
da li da stavim kao backlink article koji je sa mog sajta, ili da ga uopste ne pisem na sajtu.da bi bio unique?

Nisam siguran da shvatam sta tacno pitas.

Backlink je jednostavno link sa neke stranice ka tvom sajtu, da li ka tvome home pageu ili nekoj unutrasnjoj stranici.

Poenta pisanja guest posta ili postavljanja article u article direktorijum je da u clanku stavis link ka tvom sajtu. To je iz perspektive tvog sajta backlink (linka od negde drugde ka njemu).

A odgovor na drugi nacin na kojim sam shvatio pitanje - na svom sajtu imaj iskljucivo originalan sadrzaj. Taj sadrzaj nemoj da koristis u toj formi bilo gde drugde tokom link buildinga.

Primetio sam da mnogima nisu jasni osnovni izrazi. Iz toga proizlaze prilicno nejasna pitanja, a i onaj ko pita nikada nece biti uveren da je naucio. Odvojte dan -dva i proguglajte definicije svega sto vam nije 100% jasno. Dakle pogledajte tacno sta je npr. backlink ako niste apsolutno, 100% sigurni da znate. Tako se najbolje uci. I ja engleski znam daleko iznad proseka pa uvek kada nadjem neku rec, ma koliko ona bila rudimentarna, u nekom trenutku nisam 100% siguran sta znaci, pogledam njenu definiciju i tako zacementiram znanje, a uz put pokupim jos ko zna koliko mogcih upotreba te reci ili sinonima.

Back
Na vrh