• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Photoshop tutorijali na "našem" jeziku?

kuliram

Aktivni član
Tu od
16 Lis 2009
Dugo vremena planiram da počnem raditi neki ozbiljniji blog/sajt.
Najviše znanja imam iz photoshop-a, dugo godina radim u njemu skoro sve, foto manipulacije, dizajn za web itd...
Planirao sam da blog bude na "našem" jeziku, jer da radim na engleskom konkurencija je ogromna, dok na na domaćem tržištu situacija je drugačija, nema baš puno sajtova koji imaju dosta dobrih tutorijala o photoshopu. Pisao bi tutorijale za sve "sfere" photoshopa, od najobičnijih obrada slika do primjene photoshopa u web dizajnu, učim i HTML, CSS i polako prelazim na izradu Wordpress thema, tako da i tome pisao tutorijale, ali znači u većini tutorijala bi bio akcenat na photoshop.
E sad me zanima vaše mišljenje, jer dugo pratim ovaj forum i znam da ima članova čije će mi mišljenje puno značiti. Šta mislite o jednom takvom blogu i monetizaciji istog na našim prostorima? Ako bi neko moga da kaže otprilike odnos broja posjeta i zarade (mislim na adesnse ili sličan servis)?

Ideja nije loša...
Samo što nevjerujem da bi takav blog bio nešto naročito profitabilan.

Ako proguglaš malo vidjeti ćeš da već postoji par blogova, a i sajtova sa istom tematikom i to sa poprilično kvalitetnim sadržajem. A sumnjam da postoji neko veliko zanimanje za tu temu, slažem se sa adsenseamaterom, i moja pretpostavka je da taj blog/sajt ne bi bio nešto profitabilan. :naa

Možda ti je bolje da nudiš svoje usluge vezane uz grafički dizajn, da se ne zajebavaš s tim. Jer trebat će ti dosta vremena a pitanje je nakon koliko vremena će ti se isplatiti. Jedino ako time misliš da se pročuje malo riječ o tebi i tvojim grafičkim vještinama?

moj ti je savet ako znas dobro da radis ps i wp da uzmes da napravis neki svoj portfolio i da krenes da se bavis freelancingom, konkurencija je tu velika zato ce ti trebati kvalitetan portfolio ali kada se probijes zaradjivaces mnogo vise nego sto bih zaradjivao sa tim blogom, a mozes raditi i uporedo, na blogu da krenes da skupljas subscribere i da njima prodajes svoje usluge :)

Predpostavio sam da je situacija upravo takva kao što se opisali, nije baš velika zainteresovanost za tu temu. Nešto ću već iskombinovati od svega toga, hvala svima na savjetima;)

kuliram kaže:
Predpostavio sam da je situacija upravo takva kao što se opisali, nije baš velika zainteresovanost za tu temu. Nešto ću već iskombinovati od svega toga, hvala svima na savjetima;)
Ja sam ovo vec radio, od profita nema nista za oko 9 meseci sa 15000 pregledanih stranica svega 2 evra klikovna stopa je loša svega 0,55 uglavnom problem je sto nema relevantnih oglasa kao na engleskom ,ako pogledas sajtove na engleskom videces da su puni oglasa vezanih za Photoshop pa imaju i mnogo klikova ...Pisanje originalnih Photoshop tutorijala zahteva dosta vremena i pažnje pa je odnos uloženog truda ,vremena i zarade užasan.Ako već voliš Photoshop bolje je da zaradiš s njim na neki drugi način.

Gogo7 kaže:
Ako proguglaš malo vidjeti ćeš da već postoji par blogova, a i sajtova sa istom tematikom i to sa poprilično kvalitetnim sadržajem. A sumnjam da postoji neko veliko zanimanje za tu temu, slažem se sa adsenseamaterom, i moja pretpostavka je da taj blog/sajt ne bi bio nešto profitabilan. :naa

Imam ja jednu ponudu za održavabje portala, ako nekoga zanima.
Javite mi se na mail ili PM

Back
Na vrh