• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paypal primanje uplata

Probaj jednu prostu foru, možda i upali - ukloni tu karticu iz profila, pa je opet dodaj. Trebalo bi da ti se ponovo pojavi opcija za verifikaciju. Mada mislim da ćeš morati ponovo kroz sve to da prolaziš, kao da si dodao novu karticu, tako da ne vjerujem da će ti stari verifikacioni kod raditi.

Ovo mi je samo palo na pamet, nisam ovo nikad probao, tako da ne mogu da garantujem povoljan ishod. :)

Inače, ja imam registrovan account kao Grk, tako da imam tu opciju o kojoj su ti oni govorili:

zc3Ss.png

Ugr5j.png

Na kraju, ako koristiš Wordpress, imaš veoma jednostavan plugin, koji će te riješiti svih muka oko koda - http://wordpress.org/extend/plugins/paypal-donations/ Instaliraš plugin, ukucaš tvoj e-mail i gotovo.

Nazalost ne koristim word press, jel ti zivis u grckoj pa si se prijavio kao grk,da li ja mogu sa BiH karticama se prijaviti kao grk da imam tu opciju ?

Ma jok, živim u Srbiji, pa sam se morao lažno predstaviti. Inače, od marta ne mogu da verifikujem nijednu novu karticu iz Srbije, tako da mi je ovaj nalog neupotrebljiv. Tj. nekoliko naloga mi je neupotrebljivo. xD

Inače, ako nemaš Donations među Key Features u Merchant tools, probaj da ideš na bilo koju drugu opciju, pošto ćeš možda moći naknadno da promijeniš u Donations:

Wzusl.png

bojanposao kaže:
Nemam vise snage da odgovaram... nisi ni paypal verificirao... :mad
Ali evo opet... dvije sekunde sam potrosio na googlu i ovdje imas slikom i tekstom objasnjen korak po raskorak: http://www.paypal-registracija.co.cc/

uradio sam verifikaciju covjece,dobio sam onaj kod i unio sam ga,nemam vise u notifikacijskom centru obavijest da moram verificati karticu.

inace ovo mi izbaci kad hocu novi account napraviti
http://upload.slike.com/slike/8LGh.jpg

Imam slican problem ali jos cudniji.

Kartica uredno verificirana, primam uredno novac od dvije oglasivacke firme na Paypal ali danas mi probao slati jedan lik iz Hrvatske novac i javlja mu "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."

Cak sam skinuo i one blockove u opcijama za drugacije valute i ostalo ali dzaba.

Ista poruka se javlja kolegi s foruma Popic-u i zbog toga mu ne mogu uplatiti novac za jednu uslugu. Ne znam kakav je kod njega problema ali kod mene je verificirana kartica i cak primam redovno novac ali ovaj lik mi ne moze poslati.

Ace_ kaže:
Imam slican problem ali jos cudniji.

Kartica uredno verificirana, primam uredno novac od dvije oglasivacke firme na Paypal ali danas mi probao slati jedan lik iz Hrvatske novac i javlja mu "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."

Cak sam skinuo i one blockove u opcijama za drugacije valute i ostalo ali dzaba.

Ista poruka se javlja kolegi s foruma Popic-u i zbog toga mu ne mogu uplatiti novac za jednu uslugu. Ne znam kakav je kod njega problema ali kod mene je verificirana kartica i cak primam redovno novac ali ovaj lik mi ne moze poslati.

Ok, primaš od dvije firme, a jel imaš podešenu opciju za automatsko povlačenje novca na račun ili karticu?

Prilično sam siguran da je u tome caka. Kada se logiraš na PayPal, negdje na sredini, skroz desno piše nešto u stilu "Enhance my account" ili tomu slično. Klikni na to i odaberi opciju koja će biti default za automatsko povlačenje balance-a svakog 1. u mjesecu. Nakon toga će ti moći uplačivati na PayPal (bilo tko).

Nigdje tog "enhance my account" ne mogu naci.

Ali zbilja bi moglo biti do toga jer pare mi ne idu automatski na karticu ni nakon 30 dana. Vec sam 2 puta placao $5 da skinem pare, nije mi se dalo cekati iako sam prilicno siguran da je proslo 30 dana.

btw, otisao sam slucajno na request money i kaze da mi nije podesen account da prima novac (iako ga vec primam lol). I kad sam isao set up trazi broj kartice i sve upisem lijepo ali kaze mi:

This credit card is already linked to your PayPal account. Please add a different card or go to the Profile tab and choose Add or Edit Credit Card to update your card information.

Katastrofa. Jedino mi preostaje da izvadim jos jednu karticu.

Ace_ kaže:
Nigdje tog "enhance my account" ne mogu naci.

Ali zbilja bi moglo biti do toga jer pare mi ne idu automatski na karticu ni nakon 30 dana. Vec sam 2 puta placao $5 da skinem pare, nije mi se dalo cekati iako sam prilicno siguran da je proslo 30 dana.

btw, otisao sam slucajno na request money i kaze da mi nije podesen account da prima novac (iako ga vec primam lol). I kad sam isao set up trazi broj kartice i sve upisem lijepo ali kaze mi:

This credit card is already linked to your PayPal account. Please add a different card or go to the Profile tab and choose Add or Edit Credit Card to update your card information.

Katastrofa. Jedino mi preostaje da izvadim jos jednu karticu.
Da pogadjam, koristis Master Card karticu?

Ace_ kaže:
Nope, Visa Electron.

Onda je do banke, i ja sam imao dosta problema sa paypalom i nasim bankama tako da sam narucio payoneer karticu i sad radi k'o podmazano :)

Pozdrav,
samo da se prijavim..i ja imam isti problem sa primanjem donacija. Pokusavao sam ubaciti donate dugme na stranicu, ali ne radi...Kada odem na request money, pa posaljem prijatelju, on mi uplati, sve je ok..postavljao sam buy now dugme i ono radi bez problema (samo sto ona kod "kupca" kad se uloguje na paypal uvijek stoji napomena da potvrdi prijem kupljene stavke ili tako nesto sto moze biti zbunjujuce)

Ubacivao sam adrese od 2 paypal accounta i kod oba je ista greska prilikom donacije. Oba iz BiH i Visa electron kartica.

Pretpostavljam da donate radi samo sa neprofitnim organizacijama, sto je, barem iz mog iskustva, nemoguce registrovati ako si iz BiH.

Treba naci neku od "domacih" stranica koja to ima pa ih pitati, gdje im je prijavljen paypal account i da li radi, npr. prijevodi-online.org ili tako neka stranica koja ima donate dugme...Ako odete na stranicu Crvenog kriza FBiH, oni imaju dugme za donaciju, ali ne radi, ista greska kao i kod mene..;) probajte, pa da vidite.

Ostaje opcija da se na sajtu ostavi adresa paypal accounta i ko hoce sta da donira, da direktno posalje...Opcija sa donate dugmetom je bolja jer nudi placanje i karticama, ko nema paypal i ne mora se ici posebno na stranicu paypal-a pa slati novac na adresu...ali za sad nema alternative. Ako je neko rijesio problem, nek' nas obavjesti ;)

Back
Na vrh