• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PayPal Hrvatska / Srbija / Bosna

Dođeš s putovnicom (možda može osobna, ali s putovnicom si siguran) u banku i otvori devizni račun za ne rezidente i traži Visa karticu. Najbolje bi bilo da odeš u PBZ ili Erste. I traži da to osnovna valuta bude ona s kojom pretežno trguješ na Internetu

nickname-zg kaže:
Dođeš s putovnicom (možda može osobna, ali s putovnicom si siguran) u banku i otvori devizni račun za ne rezidente i traži Visa karticu. Najbolje bi bilo da odeš u PBZ ili Erste. I traži da to osnovna valuta bude ona s kojom pretežno trguješ na Internetu

Za otvaranje racuna je potrebno vise od jednog dana bar je tako kod nas u Srbiji . Kada predas sve podatke ,nakon nedelju dana se ide po karticu ,ne znam kako je za Hrvatsku ali pretpostavljam da je isto kao i kod nas .
Tako da bi trebao onda da dolazim 2 puta . Uf
No hvala na odgovoru u svakom slucaju ,sad bar znam da mogu da otvorim ziro racun samo sa pasosem :)

Ne funkcioniše uopšte. Možda sledeće godine, možda, to govore svake godine.

Uglavnom, poceo sam zaradivati neke online novce, u HR sam i jucer sam isao dignuti Visu Electron deviznu koju cu dobiti u sljedeca dva tjedna. Uglavnom molio bih da mi netko malo bolje pojasni da li trebam na paypalu dignuti Individual ili Business karticu (jer ce mi sluziti samo za primanje novca, mozda nekada za kupovinu preko eBaya, Amazona etc...) i da li trebam dignuti Basic ili Premier karticu. Hvala unaprijed za odgovor.

Ma niko to ne zna, ja sam evo danas već 2 puta ovog meseca odbio čoveka što je hteo da plati ok lovu za reklamiranje samo zato što on plaća na paypal a mi ne možemo da primamo pare.

Da izvineš totalno sam pop*izdio i nazvao ujaka u Bosnu tako da ću sutra/prekosutra da otvorim Paypal na njega i primam pare tamo...

Zar niko nije probao izvaditi paypal preko virutalnog USA accounta?

Vatra Wolf kaže:

Treba da mi stigne Payoneer kartica početkom januara pa ću da vidim da je povežem sa ovim nalogom što ću da otvorim na ujaka. Ne vredi mi da pravim nalog na lažnu adresu ako ikad zatraže potvrdu mogu sve da izgubim ovako napravim na ujaka i ako mi budu tražili neku potvrdu ujak uvek može da skenira neki svoj dokumenat.

Inače mislim da ne bi trebalo da bude problema da povežem payoneer kada mi stigne sa tim nalogom, zar ne?

Davor kaže:
Vatra Wolf kaže:

Treba da mi stigne Payoneer kartica početkom januara pa ću da vidim da je povežem sa ovim nalogom što ću da otvorim na ujaka. Ne vredi mi da pravim nalog na lažnu adresu ako ikad zatraže potvrdu mogu sve da izgubim ovako napravim na ujaka i ako mi budu tražili neku potvrdu ujak uvek može da skenira neki svoj dokumenat.

Inače mislim da ne bi trebalo da bude problema da povežem payoneer kada mi stigne sa tim nalogom, zar ne?

Kod mene je BH PayPAl. Moja jedina restrikcija je confirm.

i ja cu otvoriti BiH mnogi su to uradili,od paypala nema nista NBS trazi od njih da uvedu dinar a njih boli uvo za to
kao svako placanje ako nije u dinarima je ne zakonita,mi smo bre q od drzave!

Čisto mali update kako sam sredio sebi pa ako neko ima neku rodbinu u BiH možda pomogne. Ujak mi je otišao u BBI banku u Tuzli i za jedan dan otvorio račun i isti dan je dobio Visa karticu ( čekao nekih 5-10 minuta nakon što je otvorio račun ) i uplatio 10e na nju, tu noć mi je poslao sve podatke i ja sam otvorio i verifikovao paypal nalog, samo sam morao da sačekam 2-3 dana dok im se pojavio taj 4-cifreni izvod sa brojem transakcije u banci da mogu da upišem u paypal i potvrdim.

Čovek mi je takođe poslao karticu koja normalno radi na bankomatima u SR i do sada sam već primio 3 uplate na nju, sada 1 januara mi je stigao mail da je povučen iznos sa paypala na karticu bez problema. Ako ikada zatreba neka verifikacija ujak samo pošalje neki dokumet i to je to. Inače imam naš paypal za plaćanje ovaj mi je samo za primanje uplata.

Tako da ako neko ima neku rodbinu ili dobre prijatelje u BiH ili Hr može na ovaj način da odradi a njih to ne košta ništa sem vremena da odu u banku i možda par $ da stave na račun da bi vi mogli da verifikujete nalog ( a to možete da im i vi uplatite ili date ).

Davor kaže:
Čisto mali update kako sam sredio sebi pa ako neko ima neku rodbinu u BiH možda pomogne. Ujak mi je otišao u BBI banku u Tuzli i za jedan dan otvorio račun i isti dan je dobio Visa karticu ( čekao nekih 5-10 minuta nakon što je otvorio račun ) i uplatio 10e na nju, tu noć mi je poslao sve podatke i ja sam otvorio i verifikovao paypal nalog, samo sam morao da sačekam 2-3 dana dok im se pojavio taj 4-cifreni izvod sa brojem transakcije u banci da mogu da upišem u paypal i potvrdim.

Čovek mi je takođe poslao karticu koja normalno radi na bankomatima u SR i do sada sam već primio 3 uplate na nju, sada 1 januara mi je stigao mail da je povučen iznos sa paypala na karticu bez problema. Ako ikada zatreba neka verifikacija ujak samo pošalje neki dokumet i to je to. Inače imam naš paypal za plaćanje ovaj mi je samo za primanje uplata.

Tako da ako neko ima neku rodbinu ili dobre prijatelje u BiH ili Hr može na ovaj način da odradi a njih to ne košta ništa sem vremena da odu u banku i možda par $ da stave na račun da bi vi mogli da verifikujete nalog ( a to možete da im i vi uplatite ili date ).

odlicno, imam rodjaka pa cu na njegovo ime otvoriti....Znaci sve je na njegovo ime samo ti da karticu

Ja tako koristim od cure karticu i ime na PayPalu i za sada nije bilo problema sa verifikacijom ili primanjem novca. Automatska isplata je odrađena normalno prvog, a sad još uvijek čekam (stoji na pending) banku da procesuira svoje, što bi navodno trebalo potrajati oko 3 dana.

Thrix kaže:
Ja tako koristim od cure karticu i ime na PayPalu i za sada nije bilo problema sa verifikacijom ili primanjem novca. Automatska isplata je odrađena normalno prvog, a sad još uvijek čekam (stoji na pending) banku da procesuira svoje, što bi navodno trebalo potrajati oko 3 dana.
Možda grešim , ali to je zbog praznika valjda pa je na pendingu bar kod mene još.
Godinu dana primam novac sa paypal-a i obično nakon sat-dva completed , međutim 25-tog decembra sam povukao trebala mi lovica čekao sam je 3 dana da pređe sa pending transakcija i još 2 da budu na kartici.
Međutim već idući prvi ne će biti tako kad odradi sve to 4tog mi novac bude na raspolaganju :)

Evo ga, sad sam se probudio i pogledao i completed je. Moja prva lova zarađena putem neta je moja. :D

Hmm, draga se sad ustala i putem mPBZ aplikacije provjerila, i piše joj da lova nije sjela. A meni na PayPalu piše "Completed" sa transakcijskim brojem i sve. Jel moguće da je problem do te aplikacije ili su mi zadržali u banci nekako tu lovu?

Back
Na vrh