• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PayPal Hrvatska / Srbija / Bosna

Automatski svakog prvog je besplatna isplata, a moze ti i ranije povuci ali ti se naplacuje 5$

Pitam jer stvar je da meni ne šalje uopće 1. u mjesecu. Prije 3mj sam dobio tako normalno, u međuvremenu mi je istekla kartica, obnovio sam ju tamo.. Ali nakon tog nijednom nisam dobio isplatu 1., već sam morao zatražiti povlačenje. (ne radi se o čekanju potvrde, pa da mogu raspolagati novcem)
Znači nitko nije imao sličnu situaciju?
Mislim neće svijet propasti za tih 5$, ali me zanima.

I meni su ukinuli tu opciju, jer znam da je prije bila navedena pod "withdrawal fees", a sad je vise nema. "Manage automatic transfer" pod profile-money je zasivljena.

Koliko se može dodati mailova na paypal? Bilo je govora o 7 mailova ja sad provjeravam mogu da ih dodam 8 ukupno. Je li i kod ostalih tako? Ako jeste iskoristite to momci. :)

bokidarkness kaže:
Jel moze nekako da se poveca ovaj limit od $500 za podizanje? Hvala unapred!

Pojasni malo bolje kakav je to limit?

Vatra Wolf kaže:
bokidarkness kaže:
Jel moze nekako da se poveca ovaj limit od $500 za podizanje? Hvala unapred!

Pojasni malo bolje kakav je to limit?
Sa Paypala na karticu može od jednom da se podigne maksimalno $500, ali ništa te ne sprečava da podigneš 2 puta po $500 ;) za svako dizanje je $5 fee, kad ručno povlačiš.

ortak mi je posalo 10 dolara na moj PP, e sad, stoji mi kao nekih 30 dana pending , sta to znaci? jel to znaci da ja u tih 30 dana te pare ne mogu da dignem ,nego moram da cekam prvi septembar ili kako? kako ce onda pare da legnu svakog prvog u mesecu ako oni stave 30 dana pending?

To znači da tek nakon 30 dana te pare će ti preći sa pending u available. I onda ćeš ih moći podići na karticu.

Javi ortaku da ode u svoj paypal nalog i uradi konfirmaciju/potvrdu transakcije. U listi transakcija ima tipka "Confirm" koju on može kliknuti i novac će ti odmah preći u Available tako da nećeš čekati toliko dugo.

Poslao sam 400 dolara sa PayPala na karticu i danas kada sam otišao da podignem novac dobio sam samo oko 315 dolara, odnosno 510KM. U pitanju je Banka Intesa. Zar je moguće da uzimaju toliku proviziju?

jasamja kaže:
Poslao sam 400 dolara sa PayPala na karticu i danas kada sam otišao da podignem novac dobio sam samo oko 315 dolara, odnosno 510KM. U pitanju je Banka Intesa. Zar je moguće da uzimaju toliku proviziju?

Nisam u Intesi al mislim da nije moguce ... u stvari prilicno sam siguran da nije ... to je neka greska ili ... ja sam u Raiffeisen - i kad povlacim pare (vecinom povlacim po 500) ... poslednji put je doslo oko nekih 790 Km ... sto znaci kad odbijes onih 5 $ sto pp uzme ... ostane ti da banka uzme par maraka, ne vise od 7-8 ...

Nije moguće ali provjeri ti to jer i banke znaju zakidati ;). Uzmi listing.

A mene zanima je li ko uradio upgrade paypal naloga u Business i šta je time dobio?

Kod:
https://www.paypal.com/webapps/mpp/merchant

Ma ti u biti treba ako prodajes nesto na svom sajtu, pa da mozes staviti baner za kupovinu. Eh sad kolko sam primjetio kada mi neka companija salje novac, on ne ide u pending, vec odmah prelazi u available. Da li se ta opcija dobiva s business accountom?

jasamja kaže:

Ne bi trebalo da toliko uzimaju,moguce da su te zez nesto .. Jesi li dobio neki papir,potvrdu ?

Dosta se gubi na konverziji iz $ u domace valute,ali sigurno ne toliko ..

Ako se to nastavi razmisli da ti neko posalje preko WU-a(Wester Union)
Ali trazi da ti posalje i tacnu konverziju u domacoj valuti(tj koliko bi trebao da primis)
jer su meni par puta ukinuli po 2-3 hiljade RSD na sumu od oko 700$ -10-15$ transfer fee.

Neće u skorije vrijeme. Još ovakvih pitanja i počet ću dijeliti warning.

Može ukoliko taj online shop podržava PayPal. Ja znam da 011Shop podržava to, ali podržavaju samo plaćanja preko verifikovanih paypal naloga. Tako da, ukoliko imaš neverifikovan paypal nalog, teško ćeš uspeti da kupiš nešto (Barem je takva situacija u Srbiji).

Moji imaju neki racun u NLB Banci ali nemaju karticu, pise nesto tamo online e-click bankarstvo pa neke cijene odrzavanja itd. me zanima moze li se preko toga povezati paypal posto stvarno se slabo razumijem u paypal.

gringo kaže:
Moji imaju neki racun u NLB Banci ali nemaju karticu, pise nesto tamo online e-click bankarstvo pa neke cijene odrzavanja itd. me zanima moze li se preko toga povezati paypal posto stvarno se slabo razumijem u paypal.

Pretpostavljam da si maloljetan. U tom slucaju mozes roditelje nagovoriti da ti otvore racun u nekoj drugoj banci, na njihovo ime.
Ali naravno prvo zaradis nesto love da imas svoj poduhvat cime opravdati ;)

Paypal bez kartice ne moze (odnosno povlacenje novca sa paypala), a za BiH ti je nekako najjednostavnije da odradis to u Raiffeisenu.
Samo izvadis debitnu VISA electron karticu, to je to. Onda ti jos samo trebaju pare koje ces prebaciti na nju :D

Back
Na vrh