• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer kartica ne prima britanske funte

milooskv

Novi član
Tu od
29 Ruj 2016
Pozdrav svima,

Nakon što je Skrill obustavio slanje kartice u Srbiju, bio sam primoran da naručim Payoneer karticu. Kartica mi je potrebna zbog podizanja novca zarađenog na People Per Hour freelance sajtu.

Problem je sledeći:
Kada pokušam da povučem sredstva koja imam u britanskim funtama (GBP), od opcija mi se nudi Skrill i PayPal, ali ne i Payoneer. Sa američkim dolarima je sve u redu, nudi mi opciju povlačenja na sva tri naloga, ali funte samo na Payoneer neće.

Postoji li neko rešenje za ovaj problem?

Zasto ne uzmes Visa Electron karticu, npr u Intesi?

Loxo kaže:
Zasto ne uzmes Visa Electron karticu, npr u Intesi?

Ove dve varijante svi preporučuju što se freelance poslovanja tiče. Skrill je do pre dve nedelje savršeno funkcionisao, ali su iz nekog razloga prestali da šalju kartice u Srbiju, zato sam uzeo Payoneer.

Verovatno misliš na otvaranje deviznog računa?
Iskreno, gledam da izbegnem peripetije sa domaćim bankama, pravdanje priliva sredstava, itd...

Da, to je devizni racun.
Nemas nikakve troskove, oko 2-3e je provizija cak i na vece iznose. Moze se koristiti i na bankomatu i u prodavnicama, zaista odlicna stvar.

Loxo kaže:
Da, to je devizni racun.
Nemas nikakve troskove, oko 2-3e je provizija cak i na vece iznose. Moze se koristiti i na bankomatu i u prodavnicama, zaista odlicna stvar.

Raspitao sam se, to je ok varijanta, 0,3% je provizija na uplatu.
E, sad, interesuje me ima li kakvih problema što se pravdanja sredstava tiče, hoće li poreska uprava da pravi neke komplikacije, itd?

Sto se tice poreza ne znam. Ali dva puta sam morao do banke da opravdam odakle mi novac stize (novac primam samo od adsense i paypala), oba puta sam naveo neku vrstu primanja i naveo da cu i ubuduce imati takve uplate, tako da ne moram vise da se cimam do banke osim da dizem novac.

milooskv kaže:
Pozdrav svima,

Nakon što je Skrill obustavio slanje kartice u Srbiju, bio sam primoran da naručim Payoneer karticu. Kartica mi je potrebna zbog podizanja novca zarađenog na People Per Hour freelance sajtu.

Problem je sledeći:
Kada pokušam da povučem sredstva koja imam u britanskim funtama (GBP), od opcija mi se nudi Skrill i PayPal, ali ne i Payoneer. Sa američkim dolarima je sve u redu, nudi mi opciju povlačenja na sva tri naloga, ali funte samo na Payoneer neće.

Postoji li neko rešenje za ovaj problem?

Ne znam jesi li već riješio ovaj problem s Peopleperhour i Payoneerom. Imao sam istu situaciju i rješenje je da se kontaktira support PPH i oni ti to prebace u valutu koja ti treba, dakle u ovom slučaju u dolare. Kako mi je rekao lik iz supporta, rade ne tome da mjenjanje bude u postavkama za korisnike. Ko zna kada će to biti moguće ;-)

Naslov ti je skroz pogresan,dovodis ljude u zabludu:stop

Naravno da Payoneer prima GBP.
Nego je stvar u tom sajtu (People Per Hour) sto ti ne daju opciju isplate preko Payoneer-a za GBP.

Razmisli malo/dvostruko proveri,pre nego sto postavis takav neki naslov.

Back
Na vrh