• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer - bankomati u Srbiji i njihov makismum

harnemo7007

Aktivni član
Tu od
24 Stu 2013
Pozdrav,

Hteo bih da podignem vise para odjednom sa bankomata (oko 100 000). Treba mi bankomat koji nudi opciju BEZ konverzije. Jel ima neko da je dizao ovoliko da mi preporuci neki?

Hteo sam da podignem preko bankomata Komercijalne banke, ali sam cuo da im je maksimum 40 novcanica po transakciji i da su najvece one od 2000 din, ne znam koliko je ovo istina!?

Hmmm slagaću te, ali mislim da je na svakom bankomatu limit 30 novčanica. Komercijalna banka ima novčanice od 2000, znam da sam dizao 100k u dva podizanja, prvi put 60 a drugi 40k. Mislim da nije htelo da prođe više od 60k. Intesu sam probao max 30k može ne daju više, sve po 1000 dinara. Znači 30 novčanica.

Potvrđujem Intesa ima limit na 30k. Najviše što sam podizao odjednom na bankomatima Erste i Rajfajzen banke je bilo 40k. Raifaisen bankomati koje sam imao priliku da koristim nude izbor sa konverzijom i bez konverzije, kao i pregled trenutnog kursa.

To sa konverzijom i bez ima i Komercijalna banka, barem onaj bankomat koji sam ja probao. Veći problem kod njih je što skoro nikad nemaju novčanice od 2000 u bankomatu pa sam prinuđen da dižem po 30k.

vandanic kaže:
Raifaisen bankomati koje sam imao priliku da koristim nude izbor sa konverzijom i bez konverzije, kao i pregled trenutnog kursa.

Da, ali svaka od tih usluga se naplacuje i skida ti se sa racuna dolar, dva...

U Srbiji, Hypo Aldria banka u svom bankomatu ima novčanice i od 5000 dinara, a može se podići do 40 novčanica.

Igor Tomić kaže:
U Srbiji, Hypo Aldria banka u svom bankomatu ima novčanice i od 5000 dinara, a može se podići do 40 novčanica.

Hvala. Da li mozda znas jel nude i bez konverzije?

harnemo7007 kaže:
Igor Tomić kaže:

Hvala. Da li mozda znas jel nude i bez konverzije?

Koliko ja znam ne nude

KONACNO ! Evo informacije koju sam dobio putem mejla od sluzbenika Komercijalne banke:

...kada bankomat prepozna da se radi o kartici izdanja inostrane banke, pojavi opcija da se opredele da li žele isplatu u RSD bez konverzije ili isplatu u RSD sa konverzijom.

...Ujedno Vas obaveštavamo da je maksimalan iznos koji možete da podignete karticom izdanja druge banke na bankomatima Komercijalne banke 40 novčanica po transakciji.

Obaveštavamo Vas da se bankomati koji isplaćuju novčanice apoena od 5.000 RSD nalaze na sledećim adresama u Beogradu:
- Jurija Gagarina 36,
- Trg Nikole Pašića 2 (Igumanova palata),
- Milana Uzelca 23a,
- Rajačićeva 2,
- Paunova 9.

Mozda cu ispasti glup ali moram da pitam:
Sta znaci sa konverzijom a sta bez konverzije?

Kao da je problem da odete 5 dana zaredom i podignete 5x30 000 ?
Ili je jos teze da prosetate do 5 razlicitih bankomata u istom danu i podignete 5x30 000 ?

Ili vam je toliko zao da platite 5x po 2-3$ na sumi od 150-200 000 din ?

Razumem da je najlepse da sve to moze na jednom bankomatu da se resi u jednom potezu.......ali meni su ovo slatke muke i ne treba se mnogo uzbudjavati :)

draganukacek kaže:
Mozda cu ispasti glup ali moram da pitam:
Sta znaci sa konverzijom a sta bez konverzije?

Bez konverzije dobijes po boljem kursu, jer ti se racuna kurs od Payoneerove banke, a ne kurs domace banke. Kad je SA konverzijom banka ciji je automat ti prebaci u dinare po svom kursu.

feniks kaže:
Kao da je problem da odete 5 dana zaredom i podignete 5x30 000 ?
Ili je jos teze da prosetate do 5 razlicitih bankomata u istom danu i podignete 5x30 000 ?

Ili vam je toliko zao da platite 5x po 2-3$ na sumi od 150-200 000 din ?

Razumem da je najlepse da sve to moze na jednom bankomatu da se resi u jednom potezu.......ali meni su ovo slatke muke i ne treba se mnogo uzbudjavati :)

Pojednostavio si... Payoneer mi uzme skoro 4% na prebacivanje transakcije od poslodavca, ukrade jos malo na los kurs, e sad jos i da uzima 2-3$ svaki put kad podizem, e ne dam!

Malo je off, ali nisam mogao da nadjem odgovor, pa se unapred izvinjavam. Posle dva meseca od prvog narucenog proizvoda, stigao sam do magicne cifre od 100$. Amazon je u pitanju. Preko peyoneer kartice bih da dignem novac. Interesuje me porez, kako da podignem novac, a da bude legalno sto se tice drzave? Ako ima negde vec napisano molim link. Hvala Vam.

grkis kaže:
Malo je off, ali nisam mogao da nadjem odgovor, pa se unapred izvinjavam. Posle dva meseca od prvog narucenog proizvoda, stigao sam do magicne cifre od 100$. Amazon je u pitanju. Preko peyoneer kartice bih da dignem novac. Interesuje me porez, kako da podignem novac, a da bude legalno sto se tice drzave? Ako ima negde vec napisano molim link. Hvala Vam.

Mislim da je to nemoguce preko payoneera.

Imam ACH. Uneo sam sve podatke u Amazon profilu (broj racuna itd...)

Znači dobijaš pare na karticu i podižeš na kojem hoćeš bankomatu. To što si pitao za porez i da li je legalno, o tome ne bi trebali da raspravljamo ovde na forumu.

danas sam dizao novac sa ATM.

UniCredit = max. 35 000 rsd , kurs 96,09, nije pitao za konverziju
Raifeissen = max. 30 000 rsd, pita za konverziju, kurs bez konverzije 95,96, sa konverzijom 94,63
Findomsetic = max. 40 000 rsd, ne pita za konverziju, kurs 94,53

sva sreća pa sam dizao glavninu novca na UniCredit, da me povuklo dizanje veće svote na Findomestic odrali bi me... :)

Niko ne daje kurs kao Inteza, nemojte gubiti vreme sa drugima.
Ovo tvrdim i stojim iza toga, posle cetvorogodisnjeg iskustva.

Meni Inteza placa 99din poslednjih 15 dana.

A ta setnja od bankomata do bankomata vam nista ne pomaze, to su glupe zablude.
Ako vec moras podici 150 000, podigni kao covek na jednom bankomatu 5x30 000 i to je to.

Ja bih na ta tvoja 3 povlacenja van Inteze na 1000$ povucenih izgubio preko 100e, pa ti vidi.

Back
Na vrh