• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Par pitanja - kako zaraditi sa mojim znanjem

Sufix

Novi član
Tu od
27 Ožu 2014
Zanima me kako da pocnem sa ovim poslom.
Sta da ucim, gde da iskoristim to sto sam naucio?
Engleski jezik pricam i razumem skoro savrseno, na pisanju mogu da poradim malo, ali dobro.
O photoshopu i wordu znam ''dosta'', ali mi se cini da sam samo zagrebao povrsinu.
Sto se tice programskih jezika, ne znam nista puno tu, trenutno ucim C jezik, ne ide lose.

Ranije sam bio u nekom poslu sa AdSence-om, nije trebalo puno vremena, a i zarada je bila odlicna za vreme utroseno. Medjutim propalo je.
Takodje sam bio jedan od vodja jednog od najposecenijih gamerskih portala na balkanu. Tako da imam iskustva u Invision IPBoard sistemu. Drzali smo i game hosting, ali prodat je.

Dakle, zanima me sta mogu trenutno da uradim sa ovim sto znam, pretpostavljam nista posebno, pa me interesuje koje mi oblasti preporucujete da usavrsim, imam dosta vremena i ne trazim nikakav bog zna koji profit. Samo zelim da naucim nesto i da usput ako je moguce to i unovcim. Hvala unapred.

RE: Par pitanja.

Imaš više opcija, zavisi od tvojih želja, ali bi najbolje bilo pisanje i prevođenje tekstova na engleski jezik (ovde na forumu možeš ponuditi uslugu po nižim cenama i verovatno ćeš odmah imati ponuda za posao. Kako budeš raslo iskustvo, možeš dizati i cenu)

Tu su još:
-izrada sajtova za druge
-izrada sajtova za sebe
-izrada programa za druge
-izrada programa za sebe, pa njegova prodaja (napraviš jedanput, prodaš 100 puta)

Nisam baš upoznat šta bi definisao termin "vođa jednog od najposecenijih gamerskih portala na balkanu". Da li si bio vlasnik, suvlasnik, urednik ili nešto sasvim deseto ?

Uglavnom moj savet bi bio da vidiš gde ima para (ako bi ti motivacija bila novac) ili da vidiš o čemu se dosta priča (ako bi ti motivacija bila slava) i da počneš nešto u tom sektoru da radiš. Realno je bolje kada je cilj da se dobro zaradi, pošto kad se ostvari dobar finansiski priliv možeš da se sa strane posvetiš nekom drugom, zanimljivijem poslu.

Preporuka je da se pogledaju ili nabave tutoriali sa sajta lynda.com za obast koja te zanima i da to odgledaš, praktično vežbajući to o čemu se priča.

Aha, hvala.
Napravio sam profil na oDesku i trazim tamo nesto za pisanje na engleskom ili prevodjenje, videcemo.

P.S Bio sam nesto kao suvlasnik, sve permisije za forum i portal, pristup hosting masinama i usput sam placao svoj deo.

Ako si bio u adsensu i zarađivao od toga. Uz to kao što i sam kažeš da ti nije trebalo puno da dođeš do toga, ne vidim zašto nebi iskoristio to već stečeno znanje. Gledajući da znaš engleski, imaš izrazito dobre predispozicije.

Iako nekako sumnjam da si već zarađivao, nekako sam dojma da si to tek tako rekao. Stoga je, bar po nekom mom viđenju, bolje biti skroz iskren i priznati istinu, nego pričati nešto nije istina. Tako ćeš bar dobiti konkretnije savjete, a uz to nećeš zavaravati samog sebe da nešto znaš, a u stvarnosti neznaš. Biti ćeš otvoreniji za impute, nećeš se ustručavati postavljati glupa i početnička pitanja, što će dovesti do konkretnih stvari.

Nema potrebe da iznosiš senzacionističke stvari sa ciljem da impresioniraš ekipu na forumu, bolje ti je biti skromniji u nastupu. Tako ćeš pobrati simpatije i više ljudi će ti biti spremnije izaću u susret sa savjetima. Dok ovako ispada da sve znaš, ali da stvarno znaš, onda nebi postavljao početnička pitanja.

Imaš na forumu hrpu korisnih i kvalitetnih savjeta od pravljenja stranica do zarađivanja sa istima. Isto tako imaš i more drugih savjeta kako zarađivati.

Moj savjet ti je da konkretnije pročitaš savjete za početnike, a onda pročitaš načine zarađivanja. Onda izabereš jednu stvar koja ti najviše odgovara i za početak se držiš toga dok ne osjetiš neku love. Tj. dok se ne uvjeriš da se na netu može zaraditi, a to će te motivirati da nastaviš i dalje gurati, jer ćeš vidjeti da u tome ima kruha.

Kad izabereš ono u čemu se vidiš, pročitaj sve ponuđene savjete o tome, isprobaj ih, a onda postavi pitanja o onome što ti nije najjasnije o tome.

Back
Na vrh