• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pad Youtube Zarade u 2015

stefag40

Član
Tu od
4 Sij 2013
E ovako imam kanal vec 3 Godine. Prvih 8 Mjeseci sam bio povezan sa Adsens-om
i sve je solidno bilo zarada ok. Kasnije upartnerim se sa Zoomin TV. Sve odlicno zarada odlicna, Placanje, sve sve super do pocetka ove godine... Decembar 2014 Ukupna zarada 48$, Januar 2015 Ukupna zarada 18$?? WTF?? Reko ajde dobro Januar je pa je uvjek CPM nizak. Februar nista opet nisko Mart opet nista slabo April,Maj,Juni sve nisko reko staje ovo Bogte tvoj... Nisam uspio ni 50 dolara da slozim... evo slika [attachment=959] pa pogledajte zaradu u 2014 i zaradu u 2015 (NET-o zarada) ja stvarno neznam sta je do cega je Pregledi solidni 25-30k. Prosle godine za 30k pregleda zarada od 30-40 dolara a sad Pisljivi 14-15 dolara... I istoje sad nesto dodato ove godine Conversion Costs koji mi opet cupa pare. Zanimame dali iko ima slicno iskustvo?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    23.3 KB · Pregleda: 1,326
stefag40 kaže:
E ovako imam kanal vec 3 Godine. Prvih 8 Mjeseci sam bio povezan sa Adsens-om
i sve je solidno bilo zarada ok. Kasnije upartnerim se sa Zoomin TV. Sve odlicno zarada odlicna, Placanje, sve sve super do pocetka ove godine... Decembar 2014 Ukupna zarada 48$, Januar 2015 Ukupna zarada 18$?? WTF?? Reko ajde dobro Januar je pa je uvjek CPM nizak. Februar nista opet nisko Mart opet nista slabo April,Maj,Juni sve nisko reko staje ovo Bogte tvoj... Nisam uspio ni 50 dolara da slozim... evo slika pa pogledajte zaradu u 2014 i zaradu u 2015 (NET-o zarada) ja stvarno neznam sta je do cega je Pregledi solidni 25-30k. Prosle godine za 30k pregleda zarada od 30-40 dolara a sad Pisljivi 14-15 dolara... I istoje sad nesto dodato ove godine Conversion Costs koji mi opet cupa pare. Zanimame dali iko ima slicno iskustvo?

Vidim da niko da ti odgovori, ali ti odgovorno tvrdim da je za taj pad odgovoran Zoomin.TV kod kojeg sam bio, patio se i raskinuo ugovor pre vremena jer su mi 1. padale zarade, 2. uzimali neku nenormalnu proviziju zbog konverzije USD u EUR.
Bezi od njih, a ako ne mozes, smaraj njihov support sa pitanjima zarade, a mozes i da smaras njihove menadzere http://corporate.zoomin.tv/about-us/people/

Srecno!

EDIT
u decembru si imao 23% monetizovanih a u avgustu samo 16%! Trebao bi imati bar minimum 25%

Onda se tu stvar malo komplikuje,jer mnogo je mreza pod zoomin tv cak sam i ja "zahvaljujuci" mrxuli dok nisam toliko znao kako funkcionisu mreze nego njega pitao pa umesto nekog pitanja aplicirao da budem subnetwork i primili su me ,poslali da potpisem dokumenta ali sam odbio.

Ako zoomin tv zakida sta tek onda rade njegove podmreze!

Hvala na odgovorima. Vidicu ako ovako nastavi padati mozda i raskinem ugovor posto vidim uveliko na njihovom Twiter-u dosta ljudi trazi da raskinu ugovore. Ali od svega ovoga provizija me najvise pojede. Trazio po forumima i nisam mogo naci pitanje vezano za to. Sad me brine ako se prebacim na drugu mrezu ocu li imati opet proviziju?
Nije nesto velika provizija al pojedeme to kako sad odjednom da to uvedu prije nije bilo...

EDIT: Mozeteli mi preporuciti kakvu dobru Mrezu?

Ma svima pada kradu nas npr oglasivac njima plati 0.8€ po kliku oni automatski uzmu sebi 0.2€ i onda daju 70% nama ostavljaju sebi 30%(cuo sam da je i vise),evo meni danas primjer 10.000 pregleda RPM 0.55€ nikad mi se ovo u zadnje 3 godine u ovom mjesecu nije desilo da mi je RPM ispod 0.90€

Sta se ovo desava na svim kanalima i kod mene i kod prijatelja i kod sestre,zarada za 6 oktobar je 0$ opet je neki bug!

Back
Na vrh