Luka0101
Novi član
- Tu od
- 28 Lis 2010
evo par +/- web shop-a...
pozitivne strane...
Nema lagera. Znaci nemoram potrositi xxxxxx kn da bi napunio lager robom, zato sto sve ide nakon uplate. sto znaci, kupac plati meni, ja platim dobavljacu i dobavljac salje robu direktno kupcu.
Nema potrebe za kupovinom ili iznajmljivanjem prostora na skupim i in mjestima.
Radi kontakta kupaca preko weba i telefona nema potrebe u startu placat dodatnog radnika za "drugu" smjenu.
S obzirom da sve ide preko interneta, mogu raditi drugi posao (citaj stalni) dok se me probijes na trziste.
Ulaganja postoje ali su puno manja nego otvaranje offline trgovine.
I ono sto je isto dosta bitno je to sto se moze "operirati" u cijeloj zemlji. Sto znaci da nisam ogranicen na Zagreb samo ako tamo otvorim shop.
Negativne strane su te...
Web shop nije razvijen u Hrvatskoj, ljudi nemaju povjerenja.
Ljudi vole vidjeti sto kupuju, pogotovo kad bijele tehnike, radi dimenzija, izgleda lalalalalala..
Velika ogranicenost dobne granice kupaca. Nije za ocekivati da ce neka bakica za 60 god. suffati webom i obaviti online kupovinu.
Evo to je par stavaka s kojima se moram boriti.
E sad imam jedno pitanje u vezi unikatnog texta.
recimo vesmasine.
ovako pise na sluzbenim stranicama nekog proizvoda.
proizvođac: Gorenje
model: WA 60010
Energetski razred: A+
brzina centrifuge: 1000 okr.
Buka: 73 dB
i bla bla bla...
sad... kako napraviti tu tablicu a da bude unikatni tekst tako da google to ne indexira kao duplikat
pozitivne strane...
Nema lagera. Znaci nemoram potrositi xxxxxx kn da bi napunio lager robom, zato sto sve ide nakon uplate. sto znaci, kupac plati meni, ja platim dobavljacu i dobavljac salje robu direktno kupcu.
Nema potrebe za kupovinom ili iznajmljivanjem prostora na skupim i in mjestima.
Radi kontakta kupaca preko weba i telefona nema potrebe u startu placat dodatnog radnika za "drugu" smjenu.
S obzirom da sve ide preko interneta, mogu raditi drugi posao (citaj stalni) dok se me probijes na trziste.
Ulaganja postoje ali su puno manja nego otvaranje offline trgovine.
I ono sto je isto dosta bitno je to sto se moze "operirati" u cijeloj zemlji. Sto znaci da nisam ogranicen na Zagreb samo ako tamo otvorim shop.
Negativne strane su te...
Web shop nije razvijen u Hrvatskoj, ljudi nemaju povjerenja.
Ljudi vole vidjeti sto kupuju, pogotovo kad bijele tehnike, radi dimenzija, izgleda lalalalalala..
Velika ogranicenost dobne granice kupaca. Nije za ocekivati da ce neka bakica za 60 god. suffati webom i obaviti online kupovinu.
Evo to je par stavaka s kojima se moram boriti.
E sad imam jedno pitanje u vezi unikatnog texta.
recimo vesmasine.
ovako pise na sluzbenim stranicama nekog proizvoda.
proizvođac: Gorenje
model: WA 60010
Energetski razred: A+
brzina centrifuge: 1000 okr.
Buka: 73 dB
i bla bla bla...
sad... kako napraviti tu tablicu a da bude unikatni tekst tako da google to ne indexira kao duplikat