• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Orbit Remit

Kimi

Dobro znana faca
Tu od
5 Lip 2013
Pozdrav ljudi,

Vlasniku studija za koji radim su postale prevelike provozije koje uplacuje svaki put kad mi salje novac. Preko oDeska je to 10%. Ako uplacuje na moju payoner karticu onda je to nesto manje ali to njemu ne odgovara. Predlozio mi je ovaj servis:

http://orbitremit.com

Preko njega moze da mi salje pare na devizni racun u banci i provizija mu je fiksna, oko 10-tak dolara. E sad tu nastaje problem za mene. Ako mi uplacuje na devizni racun onda cu da imam probleme sa bankom i sa porezom.

Nedje sam procitao da postoji neki racun koji se veze uz payoner karticu ali ja to jos nisam napravio. Zna li neko bi li taj racun mogao da radi u ovom slucaju? Znaci da mi on uplacuje pare na taj US racun koji je povezan za payoner karticom i da ja podizem na bankomatu kao i do sad,bez ikakvog kontakta sa lokalnim bankama?

Ako ima ko slicnog iskustva zamolio bih da podijeli.. :)

+1, i mene ovo zanima

Ja sam razmatrala Skrill, nisam ga još isključila kao opciju pa ako se ovde niko ne javi razmisli da mu predložiš - troškovi su mu dosta manji a ti opet možeš da podižeš karticom.

Ja sam Skrill odavno otpisao i nema sanse da koristim njihove usluge ponovo pa makar dijelio proviziju sa njim. Za bilo kakav problem moram da cekam 20 dana da se smiluju da odgovore. Pismo za potvrdu adrese mi nikad nije stiglo,vjerovatno ne bi ni ta njihova kartica.

Ali ako moze Skrill valjda moze i Payoneer,samo da nas neko nauci kako.. :) A valjda ce i PayPal pustiti povlacenje novca za Srbiju pa bi onda nesto napravio,ovako bas nemam izbora..

Kimi kaže:
Vlasniku studija za koji radim su postale prevelike provozije koje uplacuje svaki put kad mi salje novac.

Jednostavno je to:
ako tebi više odgovara tako (a odgovara); tada preuzmi na sebe trošak provizije.
I svi zadovoljni. :)

Na taj način možete jednostavno doskočiti i platežno sumnjivom potencijalnom klijentu koji želi nešto od vas - i kaže da će vam platiti u realnom svijetu (a vi sumnjate hoće li).
Tada mu kažete samo: Napravit ćemo, molim vas, posao preko Elancea. Na to vjerojatno slijedi ono uobičajeno: te velike su takse, te treba platiti ovo, ono...
Samo kažite: Platiti ćete dogovorenu cijenu jednako uživo ili online jer sve takse ja uzimam na sebe. :)
Na taj način ste potrošili samo mizeran dio dogovorene naknade, ali dobili ste mnogo više; sigurnost. :fever

Ovo zadnje i nije offtopic, jer je usko povezano.

Kapetan Bačvica kaže:
Kimi kaže:
Vlasniku studija za koji radim su postale prevelike provozije koje uplacuje svaki put kad mi salje novac.

Jednostavno je to:
ako tebi više odgovara tako (a odgovara); tada preuzmi na sebe trošak provizije.
I svi zadovoljni. :)

Naravno da necu da preuzimam kompletnu proviziju na sebe, zadnja opcija je da je podijelimo. Ja pokusavam da zaobidjem posrednike, tipa Elance/oDesk, jer nema potrebe da covjek ostavlja njima svaki put 100/200 dolara provizije. Kad su u pitanju mali iznosi to i nije tako strasno ali kad se radi o vecim onda se itekako osjeti. Radije bi te pare da stavim u dzep nego da ostavljam njima :)

Sad sam vidio da ovaj servis ne podrzava Srbiju/Hrvatsku/Crnu Goru.. Tako da bi taj US racun bio idealan..

Jel misliš na Payoneer Virtual Bank Account (US Payment Service)?

To ti dođe kao US bankovski račun na koji mogu da šalju uplate. Ja sam ga koristio da primam novac sa Amazon Affiliate pograma. Novac bi onda podizao preko Payoneer kartice kao i obično (ali je novac malo duže u pending fazi).

Po svojoj prirodi ovo se vodi kao US Checking račun pri banci koja se zove Bank of America.

Od meta podataka dobiješ pristup svom Bank Name, Routing Number (ABA) i Account Number.

Dobiješ takođe i opciju da pošalješ svoju fakturu tj invoice ka nekoj kompaniji.

E to me zanimalo! Evo sad vidim da ja vec imam sve te podatke.. Znaci samo to posaljem klijentu i on uplati pare i to bi trebalo da je to? Nema veze sto se malo vise ceka,samo ako on ne treba da bude njihov partner da bi tako slao novac. Aj sad cu da ih pitam pa cu da javim sto su rekli.. Hvala!

Mislim da ne moraju da budu partner pošto im ovaj "sales pitch" govori - receive payment from any US company.

Proveri svakako sa svojim poslodavcem, a i pogledaj imaju li neke provizije za to. Nažalost, ja sam servis aktivno koristio u beta fazi pre oko 2 godine i stvarno se ne sećam svih detalja.

Sve najbolje :)

Ja koristim Payoneer US payment service vec duze vreme za uplate sa Clickbank-a, bas sam sad bacio pogled i evo sta kazu:

We recently updated the service to allow you to receive payments from any US company, in accordance with our Terms and Conditions.

Tako da po svoj prilici bilo koja kompanija iz US moze da uplati novac na US virtual account i ti podizes na bankomatu Payoneer karticom.

Informisi se vise ovde:

http://community.payoneer.com/discussion/1948/what-is-the-us-payment-service-how-does-it-work

Kimi kaže:
Pozdrav ljudi,

Vlasniku studija za koji radim su postale prevelike provozije koje uplacuje svaki put kad mi salje novac. Preko oDeska je to 10%. Ako uplacuje na moju payoner karticu onda je to nesto manje ali to njemu ne odgovara. Predlozio mi je ovaj servis:

http://orbitremit.com

Preko njega moze da mi salje pare na devizni racun u banci i provizija mu je fiksna, oko 10-tak dolara. E sad tu nastaje problem za mene. Ako mi uplacuje na devizni racun onda cu da imam probleme sa bankom i sa porezom.

Nedje sam procitao da postoji neki racun koji se veze uz payoner karticu ali ja to jos nisam napravio. Zna li neko bi li taj racun mogao da radi u ovom slucaju? Znaci da mi on uplacuje pare na taj US racun koji je povezan za payoner karticom i da ja podizem na bankomatu kao i do sad,bez ikakvog kontakta sa lokalnim bankama?

Ako ima ko slicnog iskustva zamolio bih da podijeli.. :)

Svejedno je dali ti uplačuje novac direktno na račun, dali ga povlačiš sa paypala, skrilla ili nečeg drugog, poreznoj je to sve isto.

Podizem opet ovu temu da ne otvaram novu. US Payment Service mogu da koriste samo kompanije iz US. Moj boss je iz Australije. :smack Postoji li opcija da otvorim Paypal sa ovim americkim racunom i onda sa paypal-a prebacujem na payoneer i podizem na bankomatu? Ako neko zna neka javi a i zanima me koliko cu novca da izgubim na te transakcije?

spasavajte inace ce ovo da me izludi..:drinking

Ajde ljudi..kako primate plate? Postoji li neki nacin da ima fiksnu proviziju a ne procenat od uplate, i da nema posrednika tipa Elance/odesk..

Kimi kaže:
Ajde ljudi..kako primate plate? Postoji li neki nacin da ima fiksnu proviziju a ne procenat od uplate, i da nema posrednika tipa Elance/odesk..

Možeš otvorit PayPal na Payoneer karticu i taj US Bank account, pa će ti se sav novac koji povlačiš preko PayPala prebacivati na Payoneer.

Hvala Ivane,jel to provjereno radi? Nedje sam procitao da to vise tako ne moze a i ne znam oce li mi adresa predstavljati problem jer kod nas nije dozvoljeno povlaciti novac sa PP..

Meni još uvek funkcioniše PayPal -> Payoneer US Payment Service, ali ja sam odavno otvorio nalog tako.

Igore,baci jos neku info vezano za registraciju? Jesi li koristio svoju adresu u Srbiji prilikom registracije ili kako? I jesu li velike takse za prebacanje novca sa paypala na payoneer?

Stavio sam sve kako jeste, samo za zemlju Sloveniju i njihov pozivni broj umesto domaćeg.

Prebacivanje sa PP na Payoneer je 1% transakcije.

Izgleda da ovo ne moze vise..Nemoguce je dodati Bank of America racun..:(

Back
Na vrh