• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Optimizacija blogova

1kvota1

Moćan
Tu od
7 Svi 2009
Mislio sam da trazilice uzimaju naslov i opis kod blogera umesto meta description-a i meta tagova ali nije tako.Šta kod Google blogera a sta kod Wordpress-a predstavlja meta description a sta meta tagove i dali uopšte postoji opcija ili neki trik za upisivanje.

1kvota1 kaže:
Mislio sam da trazilice uzimaju naslov i opis kod blogera umesto meta description-a i meta tagova ali nije tako.Šta kod Google blogera a sta kod Wordpress-a predstavlja meta description a sta meta tagove i dali uopšte postoji opcija ili neki trik za upisivanje.

Ako imaš WP blog probaj plugins "All in One SEO Pack" ili sl.

Nasao sam posle duzeg vremena,mali broj ljudi koristi google blogger ali mozda će nekom koristiti.
Otvorite dizajn pa zatim uredi HTML,pri vrhu pronadjite kod :<b:include data="blog" name="all-head-content" /> line: i ispod njega dodajte
<b:if cond='data:blog.url == "blog url"'> <meta content='DESCRIPTION' name='description'/> <meta content='KEYWORDS' name='keywords'/> </b:if>
umesto blog url postavite url vašeg bloga ,umesto DESCRIPTION i KEYWORDS opis vaseg bloga i kljucne reci.Sa ovim kodom možete postaviti meta description i meta keywords za svaku stranicu tako što će te za svaki post kopirati kod još jednom ispod prvog pa umesto url-a bloga postaviti url stranice
umesto DESCRIPTION i KEYWORDS naravno opis i klučne reči tog posta.
Veliki problem u on page optimizaciji bloggera pa i wordpressa predstavlja to što svi template-i imaju h2 ili čak h3 za post title dok je samo blog title u h1.Ako vam naslov posta ne sadrži reči iz naslova bloga teže je uraditi optimizaciju tj. trba uložiti više vremena u linkbuilding.
možda je ovome mesto u delu o web dizajnu ali...

...e bas idem ovo probati pa javim rezultate. Imam jedan blog na blogger-u i nikako da uletim na goggle blogs za neke kljucne rijeci. Idem to pokusati ovom metodom. bas me ovo veseli (il je od vrucine hehe) :crazy_grin

webopth kaže:
...e bas idem ovo probati pa javim rezultate. Imam jedan blog na blogger-u i nikako da uletim na goggle blogs za neke kljucne rijeci. Idem to pokusati ovom metodom. bas me ovo veseli (il je od vrucine hehe) :crazy_grin
jesi probao? kako je ispalo?

Znam da je ovo stari thread, ali jbg meni sad zatrebala pomoc oko ovog, i kad mi na googlu izbaci forum ja se obradovah da cu odmah naci odgovor, ali nesto mi ne ide.
Prvo imam pitanje za "1kvota1", jel ovaj kod koji si gore napisao tacan, jer meni kao takvog ga nigde nema u html (na ovaj deo mislim:<b:include data="blog" name="all-head-content" /> line: ). Mozda si slucajno pogresio kod ovih navodnika pa umesto jednog ' stavio ", a mozda je u vreme kad si pisao thread bilo tako, i ovaj deo line: mi ne postoji. I onda ako sam dobro shvatio samo se kopira ovaj deo onoliko puta za koliko nam postova treba
<b:if cond='data:blog.url == "blog url"'>
<meta content='DESCRIPTION' name='description'/>
<meta content='KEYWORDS' name='keywords'/>
</b:if>
Ljudi svaka Vasa pomoc mi je dobrodosla, Hvala.

boboca kaže:
webopth kaže:
jesi probao? kako je ispalo?

Znam da je ovo stari thread, ali jbg meni sad zatrebala pomoc oko ovog, i kad mi na googlu izbaci forum ja se obradovah da cu odmah naci odgovor, ali nesto mi ne ide.
Prvo imam pitanje za "1kvota1", jel ovaj kod koji si gore napisao tacan, jer meni kao takvog ga nigde nema u html (na ovaj deo mislim:<b:include data="blog" name="all-head-content" /> line: ). Mozda si slucajno pogresio kod ovih navodnika pa umesto jednog ' stavio ", a mozda je u vreme kad si pisao thread bilo tako, i ovaj deo line: mi ne postoji. I onda ako sam dobro shvatio samo se kopira ovaj deo onoliko puta za koliko nam postova treba
<b:if cond='data:blog.url == "blog url"'>
<meta content='DESCRIPTION' name='description'/>
<meta content='KEYWORDS' name='keywords'/>
</b:if>
Ljudi svaka Vasa pomoc mi je dobrodosla, Hvala.

Zavisi od templatea mozes odmah iza head da upotrebis sledece samo copy /paste i zameni reči ovoga nema na većini templatea i ne traži !
primer kao za besplatni seminarski radovi
<head>
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>
<b:if cond='data:blog.url == "http://seminarski.blogspot.com"'> <meta content='stavi tvoje reci' name='description'/> <meta content='stavi tvoje reci' name='keywords'/> </b:if>
<b:if cond='data:blog.url == "http://seminarski.blogspot.com/2010/07/besplatni seminarski.html"'> <meta content='stavi tvoje reči' name='description'/> <meta content='stavi tvoje reči' name='keywords'/> </b:if>
Naniže ponavljaš za svaku stranicu isto ako to želiš naravno i ako ona treba da rangira za neke drukčije pojmove...
<b:if cond='data:blog.url == "http://seminarski.blogspot.com/2010/07/besplatni seminarski.html"'> <meta content='stavi tvoje reči' name='description'/> <meta content='stavi tvoje reči' name='keywords'/> </b:if>

Gde i sta treba da promenim da mi pise sta ja hocu kao na slici dole?

jt9dsyuvpxnw200jcz60.jpg

ulysses kaže:
Gde i sta treba da promenim da mi pise sta ja hocu kao na slici dole?

jt9dsyuvpxnw200jcz60.jpg

Dodaj ispod <head> oznake slijedeci kod :
Kod:
<meta name="description" content="Opis sajta" >
Za blogger imas izand poruku.

Back
Na vrh