• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

On page optimizacija sajta

iceman

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2009
Posle nekog vremena Googlanja mogao bih se polako ukljucivati na forum.Uradi sam blog i na njemu sam se pozabavio on-page optimizacijom sajta.
Napravio sam blog o lecenju psorijaze cajem i to su mi 3 kljucne reci
E sad ni ne nadam se zaradi od bloga od adsensa ali zato nudim proizvod kupcima.
60% bloga je kopirano
Probacu da vidim da sto vise radim na seo-u i da vidim jel mogu da ga plasiram na sto bolju poziciju na googlu pa tako se lagano uhodati za neke ozbiljnije projekte.
Jel bi bilo dobro da ostavim neki post sa linkom na nekom forumu koji je bas za ovu temu vezan i tako uradio odma jedan dolazeci link i furao tako svaki sajt i sto vise foruma punio u cilju dolazecih linkova+ razmenjivao linkove sa drugim sajtovima
Imam prijavljen sajt o internet zaradi na adsensu koji bih izbrisao,e sad jel ga brisem zajedno sa onim kodom koji sam ubacio u html i za ovaj nov sajt zatrazio drugi kod ili kako,to ne mogu da nadjem nigde kako ide stim
I jos jedno pitanje,ja sam podebljavao kljucne reci sa </strong>,negde sam procitao da treba sa strongom a negde sa boltom,nasao sam podatak da je strong fizicki tag i da se on vidi u ocima trazilica i da je bolji za optimizaciju?
Svaki savet je dobro dosao:waving

Mozes stavljati linkove na forumima ako ti forumi dozvoljavaju stavljanje linkova, korisno je i kao link i za posjetu ali zadnjih par godina je to masovno iskoristavano pa su ti linkovi pomalo izgubili na vrijednosti. Gledaj da dodajes razne vrste linkova a ne samo s foruma.

Na adsensu u administraciji ides na Adsense Setup > AdSense for Content > Izaberes kakav Ad unit zelis > nakon toga odredis izgeld oglasa > onda dodjes na listu Channela. Ispod toga imas tipku Add New Channel. Stavis ime kanala koje zelis. Onda ce ti se automatski prebacit u desni stupac "Your selected channels" ako ne samo stisnes Add na njega. Kliknes Continue > Onda das ime unitu i na sljedecem koraku dobijes kod koji stavljas na stranicu.

Strong je pravilnije ali nema apsolutno nikakvog utjecaja za SEO tj. za ranking ako koristis strong. To je samo jos jedan od mitova o SEO-u.

iceman kaže:
Posle nekog vremena Googlanja mogao bih se polako ukljucivati na forum.Uradi sam blog i na njemu sam se pozabavio on-page optimizacijom sajta.
Napravio sam blog o lecenju psorijaze cajem i to su mi 3 kljucne reci
E sad ni ne nadam se zaradi od bloga od adsensa ali zato nudim proizvod kupcima.
60% bloga je kopirano
Probacu da vidim da sto vise radim na seo-u i da vidim jel mogu da ga plasiram na sto bolju poziciju na googlu pa tako se lagano uhodati za neke ozbiljnije projekte.
Jel bi bilo dobro da ostavim neki post sa linkom na nekom forumu koji je bas za ovu temu vezan i tako uradio odma jedan dolazeci link i furao tako svaki sajt i sto vise foruma punio u cilju dolazecih linkova+ razmenjivao linkove sa drugim sajtovima
Imam prijavljen sajt o internet zaradi na adsensu koji bih izbrisao,e sad jel ga brisem zajedno sa onim kodom koji sam ubacio u html i za ovaj nov sajt zatrazio drugi kod ili kako,to ne mogu da nadjem nigde kako ide stim
I jos jedno pitanje,ja sam podebljavao kljucne reci sa </strong>,negde sam procitao da treba sa strongom a negde sa boltom,nasao sam podatak da je strong fizicki tag i da se on vidi u ocima trazilica i da je bolji za optimizaciju?

thanks za ovaj strong,jbg ja sam ih postavio na sve kljucne reci,ali da znam ubuduce
A nisi me razumeo za kod za adsense,ja sam ga vec nalepio na prvi blog i znam kako to ide,pa sad cu zatraziti drugi da stavim na moj drugi blog, a ovaj prvi cu izbrisati onaj sa banerima od ptc,koji ce mi
u svakom slucaju hvala:drinking

Ajde radi i ti nesto nemoj samo da kukas pa ces me stici:smack

iceman kaže:
Ajde radi i ti nesto nemoj samo da kukas pa ces me stici:smack

ok....moj plan je ovakav:
-prvo cu sad da zavrsim html(imam jos malo)
-pa cu css
-u medjuvremenu malo seo
-i onda cu da uzmem domen i hosting
-za to vreme cu da procitam ovaj forum i da napravim neki blog za pocetak

sta vi kazete ?????

jer se ja drzim zarade na balkanu,jeste da se ovde slabo sta moze zaraditi,sto kaze krsto sve je to ,,kic,,
ali slazem se sa InFlames20 da ce se i kod nas jednom dogoditi boom na internetu...a ja bih tad voleo biti srpreman...;) a vec sam poceo pomalo engleski ucit...........

e iceman mozes li postavit link od bloga da vidimo...???????...hvala...

HTML i CSS možeš najbolje naučiti na nekom blogu (otvoriš blog na nekom domaćem free blog servisu) i onda tamo pišeš, uređuješ blog i tako, tako ćeš najbolje zapamtiti. Pa malo mijenjaš linkove s drugim blogovima, prijavljuješ postove na social bookmark servise i sl. To ti dovoljno za početak.

A engleski to nek ti bude primarno, jer će ti i HTML biti lakši ako znaš engleski, zato jeziku posveti najviše pažnje. I da ne idem više u off, sad sve znaš, ne ispituj više nego kreni s poslom.

iceman kaže:
A nisi me razumeo za kod za adsense,ja sam ga vec nalepio na prvi blog i znam kako to ide,pa sad cu zatraziti drugi da stavim na moj drugi blog, a ovaj prvi cu izbrisati onaj sa banerima od ptc,koji ce mi
u svakom slucaju hvala:drinking

Pozdrav.
Ja sam novi na ovom forumu pa da se uključim.
Iceman slušaj dbomestar-a dobro ti je rekao. Zašto da brišeš postojeći blog i adsense kod kad ti je to nepotrebno. Google ti plasira adsense oglase prema ključnim riječima na tvojoj stranici i isti kod kada staviš na različite stranice on prikazuje različite oglase. Dakle pošto već posjeduješ adsense račun, možeš ljepiti kodove na koliko god stranica želiš s time da možeš za svaku stranu, što je i poželjno, da izradiš poseban kod koji ćeš pratiti pomoću Channela.

hvala u svakom slucaju,jasno mi je sve.....

Mozda bi mogao da otvoris neki poseban thread pa da nam pojasnis tvoje mogucnosti zarade koje su ti u potpisu,jer imam utisak da kada odem na njih imam osecaj kao da zelis samo meil da dobijes....Ovde ima dosta nacina na koje se mogu zaraditi i koje su opisali clanovi foruma pa ako te ne mrzi napisi i ti nesto opsirnije o tvojoj metodi da znamo bar nesto....
dobrodosao

Back
Na vrh