bajro91 kaže:
Zanima me zna li neko mozda tim ili nekoga ko se bolje razumije u bidovanje posto ne mogu da nadjem posla, inace znam HTML5, CSS3, PHP, js, MySQL, LAravel za php javu C# pomagajte ako Boga znate
Prezvakali smo ovo vise puta, ali evo jos jednom da ponovim. Dobro procitas ponudu, 3 puta, pogledas o cemu se klijent raspisao najvise , znaci to mu je bitno. U propratnom pismu, otklonis strahove klijenta, ponudis neki bonus, koji ima smisla i koji je vezan za projekat.
Najveci problem kod freelancera je taj sto ne ulaze u cipele od klijenta. Zato je dobro raditi i neki posao kao klijent cisto da se stekne taj osecaj i da se vidi sa kojim se problemima oni nalaze. Ta poslovna empatija je jako bitna kod bidovanja.
Fokus na specifikaciju, postavis dobra , pametna pitanja. Ne budi mekusac, vec imaj svoj stav, na granici drskosti, ali si i opusten i profesionalan.
Moj job success je katastrofa , iako imam sve petice, mada to nije tema. I profil mi je i dalje ocajan, nista specijalno.
Dva klijenta koja su potrosila do sada 100.000$>, sam dobio tako , sto sam im rekao da im je specifikacija ocajna, da ne moze tako, vec da mora ovako, zbog njih i njihove sigurnosti. Znaci profesionalno , usmereno sam im nasao greske i ponudio resenje. Oba klijenta me zasipaju poslovima mesecima.
Stotine njih salju sablonske ponude, sa istim njanjavim uvlacenjem, imajte svoj stav, budete ozbiljni , profesionalni, fokusirani .
Jos jedan savet, obratite paznju na algoritam pretrage. Slicno kao sto sajt webmasteri pozicioniraju, mozete i svoj profil da pozicionirate u pretrazi. Treba da znate sta klijenti kucaju kada traze radnike, i da svoj glavni opis, zatim detaljniji opis tome podredite. Takodje i tagovi kod opisa dosadasnjih poslova igraju ulogu. Recimo najbolje znate da resavate wordpress bagove. Te kljucne reci ubacite u glavni opis, i u detaljnjiji opis, a zatim ubacite i vise poslova sa slicnim kljucnim recima.