• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk Elance postaje Upwork

Ovo sa Job Success procentima postaje prilicno smesno. Ne znas kako radi algoritam, meni se smanjuje, sada je na 71%, iako imam sve petice, i nikada nikakav problem. Sto je najcudnije, nisam preterano aktivan, sada sam prihvatio jedan odlicno placen posao, i skor mi je pao na 71% . A dok nisam radio nista, stajalo mi je na 88% . Ludnica

freemind kaže:
Ovo sa Job Success procentima postaje prilicno smesno. Ne znas kako radi algoritam, meni se smanjuje, sada je na 71%, iako imam sve petice, i nikada nikakav problem. Sto je najcudnije, nisam preterano aktivan, sada sam prihvatio jedan odlicno placen posao, i skor mi je pao na 71% . A dok nisam radio nista, stajalo mi je na 88% . Ludnica

I mene je mucilo ista stvar sa tim job success algoritmom. Meni je recimo bio na 92% dok nisu ukinuli rejting. Nakon sto su ukinuli rejting popeo se na 98%. Pretpostavljam da na taj algoritam utice i onaj rejting koji klijenti daju na kraju posla gde mogu da ocene od 1 do 10 da li je posao uspesno obavljen ili ne a ciji rezultati ne mogu da se vide nigde. Ne vidim sta bi jos moglo da utice na taj procenat.

Cim kriju algoritam znaci da nesto muljaju. Pogotovo sto su izmislili milion stvari koje ne mozes proveriti, kao sto je - ej privatni fidbek kod klijenta, zatim postoji neka rotacija na tromesecnom nivou i godisnjem pa se tu navodno ubacuju razne varijable.

Sada mogu svaki uspesan profil skroz da rasture sa tim procentima. Na primer imaju svoje agencije i frilensere i njima guraju 100% rejting, a konkurenciji na slicnim poslovima spustaju. Sto bi oni zaradjivali samo 10% kada mogu 100% . Mozda je teorija zavere, ali zaista ne postoji nijedan normalan razlog zasto ne bi algoritam bio javan.

Tamo se prave milionski poslovi, to nije fiver ili microworkers . I ima mi logike, sto bi od nekog jakog klijenta i posla uzimali 10% od recimo 50.000$, kada mogu svih 50.000 . Problem su im bili jaki frilenseri sa svim peticama, i super profilom koji nisu mogli da uniste na normalan nacin, nego su izmislili misteriozni Job Success.

Evo ja imam 100% Job Success i ne osjecam nikakvu promjenu u odnosu na ranije..tipa da dobijam vise poziva za posao i slicno..cak mislim da mi sada stize manje poziva nego prije uvodjenja ovih procenata. Bas cu da obratim paznju da vidim sta ce da se desava sa tim..:)

0AzxbuB.png

Znam decka iz moje branse, koji je zaradjivao 80.000$ godisnje, i imao prosek 4,90 , sada ima JS oko 40%, i mnogo teze dobija one placenije poslove od 2000$>
Ako postoji mutljavina sigurno nece dirati sve.

Sigurno da tu nesto ima,nerealno je da mu je JS 40% ako je imao 4,9 ranije.. Meni je glupo da to rade ljudima koji zaradjuju vece sume jer onda i oni uzimaju veci procenat.. Provjereno znam da postoje neke zatvorene grupe u koje se ulazi samo po pozivu i moguce da se njima namjesta vise posla za veci procenat.. Ja sam dobio poziv za jednu takvu grupu ali to je samo za web dizajnere pa nisam mogao da prihvatim,tada mi je recemo da ce uskoro biti nesto slicno i za graficke dizajnere..

Sigurno da tu nesto ima,nerealno je da mu je JS 40% ako je imao 4,9 ranije

Pa i meni samo pada, imam 71%, sve petice, nikada nista lose, evo dobio sam i neki ludacki dugotrajni ugovor, sve iz njihovog opisa imam, pitao sam podrsku da mi tacno kaze sta je problem, jer znaju, oni su neodredjeno rekli, pa mozda je neko dao privatno los fidbek, kada sam rekao da je to nemoguce, jer nisam radio nijedan posao od 88% do 71%, onda su promenili pricu, kako oni imaju neke varijable koje se ubacuju na godisnjem nivou... ukratko MULJAJU

Poprilicno sam siguran da je na onaj rejting sto je ukinut uticalo koliki je budzet na odredjenom poslu, tjs. ne gleda se isto ako dobijete peticu na poslu od $500 i na poslu od $50. Pretpostavljam da je to i sad slucaj sa ovim job succesom. Jedna stvar mi isto nije bila uopste jasna, kada se pretrazuju freelenceri u searchu gomila je onih koji imaju po par odradjenih poslova i koji se nalaze u pretrazi na prvim stranama. Nije mi jasno kako moze neko sa 200 poslova i odlicnim rejtingom da bude iza onih koji imaju jedan ili dva odradjena posla. Nisam nikad razmisljao da nesto mute, ali sad i ja posle ovih vasih prica pocinjem da zakljucujem da je to vrlo moguce.

Nije mi jasno kako moze neko sa 200 poslova i odlicnim rejtingom da bude iza onih koji imaju jedan ili dva odradjena posla.

Ovo ne mora da bude nista neobicno,mozda samo zele da malo poguraju i one nove .

Poprilicno sam siguran da je na onaj rejting sto je ukinut uticalo koliki je budzet na odredjenom poslu, tjs. ne gleda se isto ako dobijete peticu na poslu od $500 i na poslu od $50.

Koliko sam ja video, najvise su osteceni oni koji rade vece poslove.

Ako postoji prevara, algoritam ce skidati ozbiljnoj konkurenciji u onim bransama gde postoji interes, i onda svi koji su do sada uzimali takve poslove imace ili imaju 80,70,60,50 % JS, a " njihovi" ce imati 100% .

Zdravo svima,

imam problem, do skoro sam imao nalog na Elance kao kompanija i sve super funkcionisalo - postavljao sam poslove, birao freelancere i placao putem Paypal-a. Najednom mi traze da migriram nalog na Upwork. Ok, uradim to i mislim se da ce sve biti koliko-toliko isto, medjutim kada sam hteo da postavim posao, traze mi payment method... Ok, verovatno info od tome nisu prebacili sa ELance-a... Kliknem da dodam payment method, kad, mogu samo kreditnu karticu - e tu odlepih! NECU da im dam podatke od kreditne kartice! To napisem i supportu, oni odgovaraju sa neboluznim uputstvom kako da dodam karticu. Ja im odgovrim da su prevaranti i da necu da dodajem karticu jer im ne verujem, hocu da placam PP. Naravno odgovor je, pa zemlja naloga nije u white list za PP!? U pitanju je Srbija, promenio sam drzavu na profilu u US, ali i dalje isto, nemam PP.
Da li neko ima ideju sta da radim?

Hvala unapred!

badramirez kaže:
Zdravo svima,

imam problem, do skoro sam imao nalog na Elance kao kompanija i sve super funkcionisalo - postavljao sam poslove, birao freelancere i placao putem Paypal-a. Najednom mi traze da migriram nalog na Upwork. Ok, uradim to i mislim se da ce sve biti koliko-toliko isto, medjutim kada sam hteo da postavim posao, traze mi payment method... Ok, verovatno info od tome nisu prebacili sa ELance-a... Kliknem da dodam payment method, kad, mogu samo kreditnu karticu - e tu odlepih! NECU da im dam podatke od kreditne kartice! To napisem i supportu, oni odgovaraju sa neboluznim uputstvom kako da dodam karticu. Ja im odgovrim da su prevaranti i da necu da dodajem karticu jer im ne verujem, hocu da placam PP. Naravno odgovor je, pa zemlja naloga nije u white list za PP!? U pitanju je Srbija, promenio sam drzavu na profilu u US, ali i dalje isto, nemam PP.

Hvala unapred!

Na osnovu cega tvrdis da su prevaranti ?

freemind kaže:
badramirez kaže:
Zdravo svima,

Hvala unapred!

Na osnovu cega tvrdis da su prevaranti ?

Ne tvrdim, imam pravo da necu da im dam podatke od kreditne kartice, valjda je zato i izmisljen PP, uostalom, 2 godine radim sa PP na Elance i sada kada su me izforsirali da predjem na Upwork sad najedanput "however please know that our system detects that you are located in a country where Paypal is blacklisted which is why this option is not available for you." Da li sam ja prevarant? Da li su svi u Srbiji koji koriste PP prevaranti?
Ja mislim da su to glavna pitanja!

Razumem frustraciju, u smislu razlicitih arsina za paypal. Ali sa druge strane mnogi servisi traze ubacivanje kreditne kartice, kao sto je recimo adwords . Ako smem da primetim, mislim da bespotrebno rasipas energiju i pravis kod sebe negativnost.

Nova divotica - više ne može da se vidi profil klijenta na elance, nego te redirect-uje na upwork, pa ti tamo bunari. :bored
Lepo mi se riga od ovog idiotskog spajanja. :bad

freemind kaže:
Razumem frustraciju, u smislu razlicitih arsina za paypal. Ali sa druge strane mnogi servisi traze ubacivanje kreditne kartice, kao sto je recimo adwords . Ako smem da primetim, mislim da bespotrebno rasipas energiju i pravis kod sebe negativnost.

Hvala Freemind, u pravu si... idem da iskuliram i da nadjem drugacije resenje...

Zanima me zna li neko mozda tim ili nekoga ko se bolje razumije u bidovanje posto ne mogu da nadjem posla, inace znam HTML5, CSS3, PHP, js, MySQL, LAravel za php javu C# pomagajte ako Boga znate :D

Napravi dobar profil. Probaj na drugim mrežama kao npr. fiverr.com

Radi ispod cijene dok ne stekneš dobar profil.

bajro91 kaže:
Zanima me zna li neko mozda tim ili nekoga ko se bolje razumije u bidovanje posto ne mogu da nadjem posla, inace znam HTML5, CSS3, PHP, js, MySQL, LAravel za php javu C# pomagajte ako Boga znate :D

Prezvakali smo ovo vise puta, ali evo jos jednom da ponovim. Dobro procitas ponudu, 3 puta, pogledas o cemu se klijent raspisao najvise , znaci to mu je bitno. U propratnom pismu, otklonis strahove klijenta, ponudis neki bonus, koji ima smisla i koji je vezan za projekat.
Najveci problem kod freelancera je taj sto ne ulaze u cipele od klijenta. Zato je dobro raditi i neki posao kao klijent cisto da se stekne taj osecaj i da se vidi sa kojim se problemima oni nalaze. Ta poslovna empatija je jako bitna kod bidovanja.
Fokus na specifikaciju, postavis dobra , pametna pitanja. Ne budi mekusac, vec imaj svoj stav, na granici drskosti, ali si i opusten i profesionalan.
Moj job success je katastrofa , iako imam sve petice, mada to nije tema. I profil mi je i dalje ocajan, nista specijalno.
Dva klijenta koja su potrosila do sada 100.000$>, sam dobio tako , sto sam im rekao da im je specifikacija ocajna, da ne moze tako, vec da mora ovako, zbog njih i njihove sigurnosti. Znaci profesionalno , usmereno sam im nasao greske i ponudio resenje. Oba klijenta me zasipaju poslovima mesecima.
Stotine njih salju sablonske ponude, sa istim njanjavim uvlacenjem, imajte svoj stav, budete ozbiljni , profesionalni, fokusirani .

Jos jedan savet, obratite paznju na algoritam pretrage. Slicno kao sto sajt webmasteri pozicioniraju, mozete i svoj profil da pozicionirate u pretrazi. Treba da znate sta klijenti kucaju kada traze radnike, i da svoj glavni opis, zatim detaljniji opis tome podredite. Takodje i tagovi kod opisa dosadasnjih poslova igraju ulogu. Recimo najbolje znate da resavate wordpress bagove. Te kljucne reci ubacite u glavni opis, i u detaljnjiji opis, a zatim ubacite i vise poslova sa slicnim kljucnim recima.

Back
Na vrh