• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk Elance postaje Upwork

Nisam skužio, odesk.com i elance.com zajedno postaju upwork.com ili ?

dev_masta kaže:
Nisam skužio, odesk.com i elance.com zajedno postaju upwork.com ili ?

Tako piše ovde, mada elance i dalje radi, a odesk automatski prebacuje na upwork. To je inače počelo pre par dana.

Meni malo pregledniji sajt ovaj nov, isti mi je feedback, pa mi je svejedno kako se zove. :crazy_grin

Meni je ovo spajanje tako cudno, kao kada bi se spojili Audi i Mercedes i napravili novu firmu i dali joj ime Speed .

Jos manje mogu da razumem sto bi neka mega kompanija koja ima hiljade zaposlenih, koja obrce milijarde dolara pristala da bude kupljena.Imaju novca za razvoj, milione korisnika, jasan biznis plan i monetizaciju....

Da vidio sam vijest i moram reci da mi je to jedna od najlosijih vijesti u zadnje vrijeme. S obzirom da je moja usluga u visem cijenovnom rangu, fokusirao sam se na Elance, bio sam zadovoljan, i skoro pa recimo gradio biznis oko toga. U zadnje vrijeme mi ide sve bolje i bolje, vise odgovora na oglase imam, tesko je sklopit skuplji posao ali svako toliko se ubode nesto.

Problem mi je sto Elance sam "svladao" ali odesk mi je bio los (za mene osobno) u svakom pogledu. Odesk ima katastrofalno losiji pregled poslova tj. kategorije i filtriranje (po meni neupotrebljivo), katastrofalno losija ponuda dobrih skupljih poslova, moje ponude jednostavno ne prolaze na oDesku.

S druge strane, cak i kad sam dao oglas da trazim nekog na oDesku, rezultati su bili uzasni. Ako nisam koristio invitiove nebi nasao nikad nikog dobrog. Znaci ekipa koja se javlja na oglas nula bodova. Jednostavno, u toj poplavi nekvalitentih jeftinih radnika i nekvalitetnih jeftinih poslova tesko je naci klijenta za moj skuplji proizvod. Na Elanceu potpuno druga prica, sa podesenim filterima, dobrom ponudom poslova itd. sam bio potpuno zadovoljan.

I ovi likovi sada ce nadogradjivat odesk (losiji) a ne elance. Vec su poceli pozivat elance korisnike da dodju na upwork. Sve to znaci a i sami su rekli da ce kad tada Elance ugasit. Ne znam, blago je reci da sam razocaran. Po meni dobru platformu ce ugasit, a razvijat ce onu losu.

Jedino se nadam da ce smislit nekakav sustav prebacivanja korisnika sa Elancea na novu platformu tako da ostanu rejtinzi, poslovi i slicno. A ne da samo dodju i kazu imate XY dana da se regate na upwork i prebacite svoje poslovanje. Sve u svemu, nadam se da ce smislit nekakvo rjesenje iako sumnjam. Vec sada sam vidio od korisnika koji masovno kritiziraju upwork. Ekipi su samo promjenom sa odesk na upwork masu poslova i rejtinga izgubilo, sta ce tek bit kad ugase elance.

Nisam inace osoba koja kritizira promjene na bolje, ali iskreno ovo mi se cini klasican primjer gdje se guraju neki dugorocni ciljevi koji su direktori zamislili pod bilo koju cijenu, pa makar i unistili ono dobro sto firma ima.

Postoje tu dve varijable. Prva je broj mogucih prijava za posao i targetiranje poslodavaca.
Recimo Freelancer je prakticno azijska kompanija, sa 99% nekvalitetnih radnika, ali isto toliko pocetnika poslodavaca, i oni se medjusobno nalaze, i jednima i drugima odgovara niska cena, kao da si dosao na neki indijski buvljak. Moze da se nadje kvalitet ali bas treba biti uporan.

Stari Odesk je bio malo bolji od Freelancer-a, recimo 10-12% je bilo kvalitetnih poslodavaca,manji broj mogucih prijava za posao, i samim tim manje konkurencije a i ciljna grupa za poslodavce je bila Evropa, USA ...

Elance je bio "elitna" platforma, targetovani su dokazani poslodavci, mnogo manje bidova za posao si imao, i jednostavno mnogo veci filter je bio.

Koliko sam shvatio UPWork ce biti limitiran sto se tice mogucih prijava za posao, oko 15 mesecno, sto znaci da ce taj filter biti dobar i tamo.

Radim isključivo na Odesku, sada Upworku. Mislim da će početnicima sa ovih 60 konekcija (30 prijava) mesčno biti mnogo teže. Verovatno su mislili na taj način da smanje broj prijava nekvalitetnih radnika i čini mi se da su uspeli, bar u nekoj meri. Ranije sam morao da dežuram ispred ekrana da bih se prijavio među prvima, sada se dešava da i posle pola sata bude manje od 10 prijava, pogotovo kada se radi o nekim poslovima sa strožijim uslovima.
Dobro mi je išlo na Odesku tako da me ova promena malo zabrinula ali za sada je OK. Kul je i što su dodelili Top Rated statuse

Da li neko zna, postoji li mogucnost da se prekine posao a da se ne dobije ocena ? Da napomenem da je posao po satnici, ali da ja nisam pustio nijedan minut da je radjen posao, jer nisam ga razumeo nista, a on bas slabo komunicira. Plus kontaktirao sam ostale radnike za njega iz Srbije i Bosne i dvojicu koju sam uspeo da nadjem kontakt su takodje potvrdili da ga ne razumeju i da zele da raskinu saradnju sa njim ali ne znaju bas kako a da ne dobiju ocenu.

Dobio sam suspenziju na upwork. Pojma nemam zbog čega. Kontaktirao sam support i community da ovo nekako riješim. Ostaje da vidim šta će biti.

Je li još ovakvih slučajeva na forumu?

optimista kaže:
...postoji li mogucnost da se prekine posao a da se ne dobije ocena ?

Mislim da ocjenu ne možeš ni dobiti ako posao nije finaliziran. :fever

Kapetan Bačvica kaže:
optimista kaže:
...postoji li mogucnost da se prekine posao a da se ne dobije ocena ?

Mislim da ocjenu ne možeš ni dobiti ako posao nije finaliziran. :fever

Mislis ako oden na "End Contact" da ne moze da me oceni ? Dal je bolje da prekinem ovako i da kazem da nije mi poslao dovoljno detalja u vezi posla(kao sto i jeste) ili da mu se prvo javim preko poruke i da mu kazem da cu da prekinem saradnju ?

VWolf kaže:
Dobio sam suspenziju na upwork. Pojma nemam zbog čega. Kontaktirao sam support i community da ovo nekako riješim. Ostaje da vidim šta će biti.

Mene je suspendiralo na jednom accountu, ali zato jer nije ime bilo ispravno.

Kako to da nemaš pojma zbog čega, pa mora negdje pisati, ili u poruci na vrhu stranice, u notificationu, ili u mailu, ako ti je upaljeno obavještavanje mailom..

dev_masta kaže:
VWolf kaže:

Mene je suspendiralo na jednom accountu, ali zato jer nije ime bilo ispravno.

Kako to da nemaš pojma zbog čega, pa mora negdje pisati, ili u poruci na vrhu stranice, u notificationu, ili u mailu, ako ti je upaljeno obavještavanje mailom..

"I’ve reviewed your account with our team and it seems your account was closed due to irregularities detected by our system. I am not able to reverse this decision. Your account will not be reopened."

Evo šta je pisalo u jednom od chat logova. Ne znam šta se dešava. Ništa nisu rekli.

E sad kako da vratim svoj nalog?

Jesi u porukama klijentima prvi zahtevao da te kontaktiraju preko email-a ili skype-a?

Ne mozemo ti savetovati kako da vratis nalog, ako prvo ne otkrijemo razlog sto ti je isti ukinut.

freemind kaže:
Jesi u porukama klijentima prvi zahtevao da te kontaktiraju preko email-a ili skype-a?

Ne mozemo ti savetovati kako da vratis nalog, ako prvo ne otkrijemo razlog sto ti je isti ukinut.

Jesam preko skype.

VWolf kaže:
freemind kaže:

Jesam preko skype.

Izgleda da nisi znao da je to zabranjeno.Napisi im mail kao da ti je jako zao i da nisi znao za to pravilo, da se nece vise ponoviti bla bla :)

belmo996 kaže:
VWolf kaže:
Jesam preko skype.

Izgleda da nisi znao da je to zabranjeno.Napisi im mail kao da ti je jako zao i da nisi znao za to pravilo, da se nece vise ponoviti bla bla :)

Šta zabranjeno? Evo već 3 godine komuniciram preko Skype. Kako drugačije komunicirati?

Svaki klijent s kojim pričam traži Skype...

Stvar je u tome da ti ne smijes navoditi klijenta na komunikaciju izvan mreze, bar je tako sa Elance-om.To je zabranjeno zbog toga da ti ne bi odveo klijenta van mreze i izbjegao provizije koje uzima freelancing mreza.

Šta zabranjeno? Evo već 3 godine komuniciram preko Skype. Kako drugačije komunicirati?

Pitao sam te, da li si prvi inicirao razgovor preko skype-a, odnosno u propratnim pismima, da li si slao skype ime ili email?

Nije zabranjeno komunicirati preko skype-a, problem je ako si uvek u propratnom pismu slao svoj email ili skype ime.

freemind kaže:

Pitao sam te, da li si prvi inicirao razgovor preko skype-a, odnosno u propratnim pismima, da li si slao skype ime ili email?

Nije zabranjeno komunicirati preko skype-a, problem je ako si uvek u propratnom pismu slao svoj email ili skype ime.

To sam radio. U svojoj applikaciji slao sam Skype. Ali nisam email.

Back
Na vrh